Motosiklet sigortasını iptal etmek sorun çıkarır mı ?

Elimde Tk03 var sürekli sigorta yakmaya başladı sigorta ampülünü her taktığımda tel eriyordu bende sigortanın iki ucunu birbirine geçirdim sıkıntı yaparmı herhangi bi sorun yaratırmı bana ustaya sorduğumda şase yapmıştır dedi ama o ladar bilgim yok ne yapmalıyım tesisatı göstermek ne kadar tutar yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler

Sigorta iptali deyince zorunlu trafik sigortasını düşündüm bir an.

Elektrikten pek anlamam ama aracında bir sorun var .Sorun olduğu için sigorta atıyor. Sen sorunu çözmek yerine seni koruyan faktörü ortadan kaldırmak istiyorsun.

sigorta atıyorsa bir yerlerde terso durumlar vardır, o işler de öyle idare etsin şöyle olsuna gelmez. bir gün giderken bir anda alev alır motor bir şey olur bırak motoru allah korusun canından olursun. sigortanın atması iyi bir şey en azından sizi koruyor. sigortayı devre dışı bırakmak yerine sorunu çözmek lazım. ne kadar olur sorusu da belli olmaz ama biraz ayarlayın öyle gidin bence o sürede kullanmamak en iyisi.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Sigorta atacak kadar şase ediyorsa o hattı komple körle yada boş bırak. Ama sakın o tel bağlama işine girme, yakarsın motorunu. Tel atarsan önce alternatörü, sonra distribitör(statörü) son aşamada da ana şalter roleni de yakarsın, finalde zaten komple tesisatın alev alması olur. Burada arada saydığım adımların gerçekleşmesi için 10 saniye yeterli. Akünün hızlı deşarjı ile patlamasını saymıyorum. Arızanın üzerine git, sıvı-su yada kötü bağlantı/hatta yaralanma arayabilirsin.

Elimde Tk03 var sürekli sigorta yakmaya başladı sigorta ampülünü her taktığımda tel eriyordu bende sigortanın iki ucunu birbirine geçirdim sıkıntı yaparmı herhangi bi sorun yaratırmı bana ustaya sorduğumda şase yapmıştır dedi ama o ladar bilgim yok ne yapmalıyım tesisatı göstermek ne kadar tutar yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler

Öncelikle Siğorta görevini layıkıyla yerine getirmiş , onun görevi zaten Motorun yanmasını engellemek için kendisini yakmak.
Sigorta sürekli yanıyorsa bunun kök sebebini aramak lazım.
ilk aklıma gelenler.. Demişsiniz'ki

'' sigorta ampülünü her taktığımda tel eriyordu ''

Değiştirdiğiniz sigortanın amperi uygunmu ? Misal 30 Amperlik bir sigortadır siz yanlışlıkla 15 amper vs takmışsınızdır. Hadi Oda orjinal değerinde sigorta olsun.
Hat üzerinden işbilmez bir elektrikçi bir yerlere çıkış yapmışmı ? Misal sis takmıştır elektriğini oradan çekmiştir !! Ben bu piyasada LPG hattını Benzin deposuna vidalayanı bile gördüm.
Tesisat önceden bir şekilde ellenmişmi.. Dallamanın biri 2.5 olması gereken bir yere o an eline geçen 1.5 luk kabloyu kullanmış olabilir..
Acilen işbilen bir elektrikçiye göster derim.

Sizin o sorguğunuz usta - usta değil '' Şase yapmıştır '' demiş... onu Sokaktaki adamda söyler , Şase yaptığından şüphen varsa alırsın ölçü aletini ölçersin kaçak varmı yokmu ?

Çevrende adam gibi motorcu yoksa düzgün bir oto elektrikçiye git.. bunun sigortası sürekli yanıyor bakabilirmisiniz..diye sor.. yardımcı olurlar.. adam olan bundan para bile istemez.. teşhisini yapsın ..el emeği 100 tl atarsın. büyük olasılık basit bir şey çıkacaktır.

-

Son düzenleme:
Motosikleti
XV250 - FZ6
Ben de trafik sigortası sandım doğrusu. En son sigortaya 3000 lira gömmek zorunda kaldıktan sonra, elektrik, kablo, şasi falan aklımın ucundan geçmedi :mad:

Sigorta atıyorsa sorun var demek.Sen sigortayı iptal edersen yüksek akımdan dolayı kablo eriyecektir.Bu işin sonu yangına kadar giderm

Yardımınız için çok teşekkür ederim olayın önemini iyi anladım en yakın zamanda iyi bi elektirikçiye götürücem sağolun tekrardan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar