Elimde Tk03 var sürekli sigorta yakmaya başladı sigorta ampülünü her taktığımda tel eriyordu bende sigortanın iki ucunu birbirine geçirdim sıkıntı yaparmı herhangi bi sorun yaratırmı bana ustaya sorduğumda şase yapmıştır dedi ama o ladar bilgim yok ne yapmalıyım tesisatı göstermek ne kadar tutar yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler
Öncelikle Siğorta görevini layıkıyla yerine getirmiş , onun görevi zaten Motorun yanmasını engellemek için kendisini yakmak.
Sigorta sürekli yanıyorsa bunun kök sebebini aramak lazım.
ilk aklıma gelenler.. Demişsiniz'ki
'' sigorta ampülünü her taktığımda tel eriyordu ''
Değiştirdiğiniz sigortanın amperi uygunmu ? Misal 30 Amperlik bir sigortadır siz yanlışlıkla 15 amper vs takmışsınızdır. Hadi Oda orjinal değerinde sigorta olsun.
Hat üzerinden işbilmez bir elektrikçi bir yerlere çıkış yapmışmı ? Misal sis takmıştır elektriğini oradan çekmiştir !! Ben bu piyasada LPG hattını Benzin deposuna vidalayanı bile gördüm.
Tesisat önceden bir şekilde ellenmişmi.. Dallamanın biri 2.5 olması gereken bir yere o an eline geçen 1.5 luk kabloyu kullanmış olabilir..
Acilen işbilen bir elektrikçiye göster derim.
Sizin o sorguğunuz usta - usta değil '' Şase yapmıştır '' demiş... onu Sokaktaki adamda söyler , Şase yaptığından şüphen varsa alırsın ölçü aletini ölçersin kaçak varmı yokmu ?
Çevrende adam gibi motorcu yoksa düzgün bir oto elektrikçiye git.. bunun sigortası sürekli yanıyor bakabilirmisiniz..diye sor.. yardımcı olurlar.. adam olan bundan para bile istemez.. teşhisini yapsın ..el emeği 100 tl atarsın. büyük olasılık basit bir şey çıkacaktır.
-