- Konu Yazar
Jig'in tam turkce karsiligini bulamadim sozlukde, ancak sase kilavuzu diyebiliriz belki,
Jig olmadan sifirdan sase, hardtail yada sase uzerinde herhangi bir modifikasyon saglikli bir sekilde yapilamaz.
benimde bir sonraki projelerimde sase isi oldugundan bir jig yapmam gerekti.
asagidaki resimde kullanacagim parcalar bir arada.
universal olan bu jig'n birimleri kizakli olacagindan bircok degisik ebatta sase imal edebilmem mumkun olucak.
ana raylari 51mm x 51mm ve .45mm kalinliginda koseli tup celikden secdim
ana raylarin toplam uzunlugu 1778mm
burada parcalari biraraya getirdim ve kaynak oncesi hazirliklarini yapdim
tumunu tek parca ters cevirip ana raylari altan birbirne puntaladim
her uc tasiyicidan bir tanesini 8 noktadan ana raylara kaynattim boylelikle distorsiyonu mumkun oldugu kadar onlemis oldum.
burada 650cc lik bir triumph thunderbird sasesini jigin uzerinde yerlesimini kontrol ediyorum.
yarin jig'in detaylarini imal edicegim (on takim aci unitesi, arka aks yer belirliyicileri vs..)
Jig olmadan sifirdan sase, hardtail yada sase uzerinde herhangi bir modifikasyon saglikli bir sekilde yapilamaz.
benimde bir sonraki projelerimde sase isi oldugundan bir jig yapmam gerekti.
asagidaki resimde kullanacagim parcalar bir arada.
universal olan bu jig'n birimleri kizakli olacagindan bircok degisik ebatta sase imal edebilmem mumkun olucak.
ana raylari 51mm x 51mm ve .45mm kalinliginda koseli tup celikden secdim
ana raylarin toplam uzunlugu 1778mm
burada parcalari biraraya getirdim ve kaynak oncesi hazirliklarini yapdim
tumunu tek parca ters cevirip ana raylari altan birbirne puntaladim
her uc tasiyicidan bir tanesini 8 noktadan ana raylara kaynattim boylelikle distorsiyonu mumkun oldugu kadar onlemis oldum.
burada 650cc lik bir triumph thunderbird sasesini jigin uzerinde yerlesimini kontrol ediyorum.
yarin jig'in detaylarini imal edicegim (on takim aci unitesi, arka aks yer belirliyicileri vs..)