Motosiklet.net üyelerinden motor tavsiyesi almak

Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
8,913
Eleştirdiğin forum üyelerine sende dahil oluyorsun Hırbo sendende tavsiye almayalım o halde :) sana görede Honda harici hiçbir motor alınmaz , ha bunu yumuşatmak için japon diyorsun ama sana göre diğer japonlarda gereksiz , kusura bakma şamrelli lastiği olan binlik gibi gitmeyen bir motoru sırf sağlam diye yada yakışıklı görünüyor diye ben almam..
 
Katılım
21 Kas 2016
Mesajlar
5,727
İşte bu problemlerin tamamı devlet olmayışından kaynaklı.
Aldğınız herhangi bir ürün Türkiye'de 10 yıl parça bulundurmak zorunda
Ama herifler ne yapıyor siparişle getirtiyor.
Şikayet ederim tüketici hakem heyetine giderim diyorsun herifler direkt git kardeşim diyor.
Çünkü tüketici hakem heyeti adamlara ceza vermiyor ya tamir et ya da malını al parasını geri ver diyor.
Adamlar direkt malımı geriver diyip senin satın aldığın zamandaki parayı geri veriyor.
Kanun bu konuda yetersiz.
Aynı mahkeme İngiltere de satıcıya önce ürünün güncel fiyatının 2-3 katı ceza kestikten sonra ürünü sıfırıyla değişeceksin diyor.
O yüzden adamlar sizin tüm haklı isteklerinizi anında yerine getiriyor.
Mesela Almanya'da 2 saat internet kesildi diye herifler 1 aylık ücreti almayacaz diye açıklama yaptılar.
Çünkü biliyor biri dahi şikayet etse milyon euro ceza alacaklar

Kanun aslında yeterli idi iade ve değişim konusunda, ama şu an devletin bir süredir kabul etmediği bir enflasyonist döneme göre ek düzenlemeler gerekiyor. Ben bunu robot süpürgede yaşadım mesela, ben 3500TL'ye almışım, yapamıyorlar aynı sorun devam ediyor.. Heyete gitsem ücret iadesi diyecek, ben o paraya ne alıcam bu saatten sonra :)
Bir de dediğin gibi cezai yaptırım önleyici faaliyet olarak uygulanması gereken bir şey ama Türkiye uzun zamandır hiç bir konuda cezai yaptırımın olmadığı bir yer zaten :)

Yalnız 10 yıl parça "bulundurmak" diye bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum, varsa da saçma olur. 10 sene boyunca yedek parça "sağlamak" zorunluluğu vardır, daha makul olanı da o. Bir motosikletin, bir otomobilin binlerce parçası var, kimi her gün satılıyor kimisini 12 ay soran olmaz. Bunların tamamını 10 sene boyunca bulundurmak pek olacak şey değil, ki teoriyi geçtim pratikte uygulaması da mümkün değil. Bir parçadan 6 tane tuttun sonra bir gün geldi adamın biri 6 tanesini birden aldı, bunun yenisini getirmen en mükemmel organizasyonda 30 günün altında gerçekleşemez zaten. Kanundan ziyade firmaların biraz etik, biraz pazarlama kabiliyetleri çerçevesinde belli başlı ürünleri tutmaları gerekir.
Burada da başka bir açmaz devreye giriyor, Türkiye pazarının cücüklüğü. Biz bunu kendimize pek yediremiyoruz ama motosiklet firmaları için cücüğüz biz.

Mevcut durum OK'dir demiyorum, daha fazla parça tutmalılar mutlaka, ama her şeyi 10 sene bulundurmak mümkün değil onu söylemek istedim sadece.
 
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
6 Kas 2019
Mesajlar
2,241
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
halk dilinde de kaynanam karı diyoruz

Olm f54 motosiklet konusunda cahilligin yetmiyormu lan ?
Babanenden duydugun seyleri halk dilinde oldugunu mu saniyosun allahin amatoru ahaha ne adamsin yav

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:01 ----------

Eleştirdiğin forum üyelerine sende dahil oluyorsun Hırbo sendende tavsiye almayalım o halde :) sana görede Honda harici hiçbir motor alınmaz , ha bunu yumuşatmak için japon diyorsun ama sana göre diğer japonlarda gereksiz , kusura bakma şamrelli lastiği olan binlik gibi gitmeyen bir motoru sırf sağlam diye yada yakışıklı görünüyor diye ben almam..

Ama parantez icinde elit motorculari haric tutmustum , elit motorcu degil miyim yani :)

Yaaaa yine mi samriyel konusu :)
Adv olani tubeless biliyosun, ben kayalarin ustunden atladigim icin ozellikle tubetype olsun dedim :p
 

F54

Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
14,970
beyler bu gün yeni birşey daha öğrendim mt sayesinde gereksiz üyeleri engelleme butonu varmış basıyorsun gereksizler kayboluyor :)
yatırım tavsiyesidir
 
Katılım
4 Tem 2019
Mesajlar
847
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hırbonen i engellemeye kimsenin gücü/gönlü yetmez. İçin için herkes yazdıklarını merak ediyor. Nefret edersin ama görmek de istersin. O yuzden do not cheat on urself.
 
Son düzenleme:
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
8,913
Ama parantez icinde elit motorculari haric tutmustum , elit motorcu degil miyim yani :)

Yaaaa yine mi samriyel konusu :)
Adv olani tubeless biliyosun, ben kayalarin ustunden atladigim icin ozellikle tubetype olsun dedim :p

Valla Hırbocum elit motorcu nasıl olunur bilemiyorum , yol yapan tecrübeli motorcu var birde yeni başlayan yada vakitsizlikten yol yapamayan tecrübesiz , elbette sende asfaltta tecrübelisin öyle kayalar mayalar yazma boşuna ;) bende asfalt dışına çıkmayı sevmeyen düzde de virajda da aynı hızda giden biriyim :D ha yazlık gibi biryere harbi kros motoru bırakırım evden çıkar atlar zıplarım bu olabilir , yoksa 230 kg motorla arazide dağda bayırda en ufak tümsekten lastikler yerden kesilecek kadar hızlı geçmek bana göre cahil cesareti..
 

F54

Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
14,970
her konuda gerekli gereksiz fikri olan birine neden merak edeyim ki ? memleketin en büyük sorunu bilmediği bir konuya ben bunu bilmiyorum bir bileni bulup ona sorun demeyen insanlar bir insanın herşeyi bilmesinin imkanı var mı sizce ? bence yok
böyle insanlar bazılarına itici gelmeyebilir ben onlardan değilim
 
Katılım
27 Ağu 2022
Mesajlar
520
Motosikleti
Suzuki Inazuma
Hırbonen her farfaralık yaptığında klavyenin arkasında şu kişi var gibi hissediyorum:

H-rbofer.png
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,920
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yani düşünce sistemini eleştirmek haddime değil ama,

birincisi zaten scooter kullanıyorsun. Scooterlar hemen her markada zaten en sorunsuz olan ürünler arasında oluyor.
İkincisi bir tane Yamaha ile sorunsuz bir dönem yaşamışsın ne güzel de, 4 Japon'a nasıl ulaştırdın ki bunu? Misal atıyorum xmax'ın 5-6 yıldır önemli bir Recall'u yokken Forza'da yolda motorun kapanmasına yol açacak recall'dan arka fren hidroliğinin boşalması recall'una kadar geri çağırmalar var. E şimdi Forza kötü motor mu değil, Honda dayanıklı değil mi? Dayanıklı.

Bu deneyiminin sonunda "Yamaha iyidir hep Yamaha alırım" diyebilirsin veya bu olumsuz bir deneyim olsaydı "bir daha bu markadan almam" diyebilirdin, ama bu motordaki deneyimini bırak bütün markaya, başka başka markalara da yansıtman çok sağlıklı değil gibi.
Bir de KTM alıp başına bir şey mi geldi? Yok. Triumph aldın bir şey mi oldu? Yok. e onlarla neden uğraşamam diyorsun ki :)

Önyargının nedeni bence tecrüben değil.
Ha haksız bir önyargı mı, bence değil. Bir Toyota Corolla ile atıyorum Maserati Quattroporte'nin aynı sorunsuzlukta olacağını kimse söylemez zaten. Senin ihtiyacın/tercihin bir Corolla ise zaten Corolla almalısın.

Bir de tommy'nin dediği gibi senin rodajın yeni bitmiş :)
Kazada da model bazında şans yaşamışsın. Ben aynı Yamaha'da önce 30 gün parça bekledim, ilk seferde söküp taktıkları ama yamuk parçanın yamulduğunu fark etmedikleri için bir 30 gün daha bekledim. :) Avrupa markalarda 15 günde parçası gelip takılıp yoluna giden insan da var.

Dedim ya önyargılarım var, bu da kendi kullandığım ve de çevremdeki diğer motorlarda kendi gördüklerimden oluşmuş bir önyargı.

Arabada da Japon toyota kullanmıştım, normali bu, arabaların hepsi böyledir diyordum, eskidi diye satıp Reno alınca gördüm arabada ne sorunlar çıkıyormuş, sanayide ustalarla asıl reno alınca tanıştım, her arızası için ille başka ustaya gidecekmişim mesela motordaki bir arızaya bakan usta farlara bakmıyormuş, Toyota varken gittiğim usta her şeyine bakıyordu, her konu ile ilgili usta vardı, her yıl bakımdan bakıma gidip arabayı getirdim bir kontrol edin ne arızası varsa bulun yapın diyordum kafam rahattı, şimdi bu da önyargı oluşturdu, param olunca yine renodan kurtulup toyota alıcam istediğim toyota şimdiki kullandığım arabanın 3 katı fiyatında olmasa hemen alırım. Clio diğer yönlerden çok işimi görüyor, dev gibi bagajı sayesinde ne güzel kamplara gidebiliyoruz ama dandik araba işte.

Belki de çevremde yakından gördüğüm bütün motorlar Japon olduğu için bu önyargı oldu bende. Başka şehirde oldukları için çok görüşmediğim sınıf arkadaşlarımda da birbirlerindne görüp aldıkları çoğunda vstrom var, kalanında NC var ama içlerind eparayı bulan GS aldı bmw ile devam ediyor, goldwing satıp triumph alan arkadaşım 6 ay dayanamadı sattı GS aldı yine demek ki avrupa markalarından bir tek BMW'nin GS modeli alınır önyargısı oldu kafamda.

Genç yaşta önyargılı olmamak her şeyi denemk lazım ama artık yaşlandığıma göre önyargı biriktirmiş olma hakkım da var, huysuz ihtiyar deyip geçin. :)
 
Katılım
4 Tem 2019
Mesajlar
847
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
her konuda gerekli gereksiz fikri olan birine neden merak edeyim ki ? memleketin en büyük sorunu bilmediği bir konuya ben bunu bilmiyorum bir bileni bulup ona sorun demeyen insanlar bir insanın herşeyi bilmesinin imkanı var mı sizce ? bence yok
böyle insanlar bazılarına itici gelmeyebilir ben onlardan değilim

Hırbonen bu forumun Melih Gökçek'idir. Verdigi bilgiler işe yaramayabilir ama hep gündemde hep enerjik.
 
Katılım
10 Tem 2007
Mesajlar
2,784
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Valla Hırbocuğum sen beni anlamamışsın. Ben diyorum ki bir kişi motoru alacak kullanacak limitleri zorlayacak, bunu diğer markalarla da yapacak. Sonra belli bir km dolacak ki. Ona buna fikir versin. Yoksa bende 4 yıldır bindiğim motor haricinde neyi neyle kıyaslayacağım. Mesela sen 7 yıldır aynı makineye biniyorsun. Arada kaç değişik makineyi hakkıyla kullandın ki, bu bundan iyi veya kötü diyeceksin?
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
6 Kas 2019
Mesajlar
2,241
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Valla Hırbocuğum sen beni anlamamışsın. Ben diyorum ki bir kişi motoru alacak kullanacak limitleri zorlayacak, bunu diğer markalarla da yapacak. Sonra belli bir km dolacak ki. Ona buna fikir versin. Yoksa bende 4 yıldır bindiğim motor haricinde neyi neyle kıyaslayacağım. Mesela sen 7 yıldır aynı makineye biniyorsun. Arada kaç değişik makineyi hakkıyla kullandın ki, bu bundan iyi veya kötü diyeceksin?

Oyle tabi, 1 saatlik testler disinda gercekten kullanmadim.

Ama bu is boyle yani

Peki kullananlar veya kullandiklarini iddia edenlerin her dedigini allah kelami mi kabul edecegiz.

O kisi oyle der, bir baskasi ise tam tersini konusabilir.

Ben mesela afrika tavsiye ederken F54 ise bokum gibi motor diyor.

Hangisi dogru ?
 
Katılım
10 Tem 2007
Mesajlar
2,784
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İşte cevap bu zaten. Bir tane doğru yok. Bana göre şehir içinde scooter kullanmayanın aklına şaşayım. At alıp işe gidip gelenin akıl sağlığından şüphe ederim. Ama bunu yapan var mı var. Bir de motor araba gibi değil, sen bir şekil seviyorsun ama sana uygun değil ve başlıyor kötülemeye. Yani Goldwing'e kim kötü diyebilir? Ama şehir içinde nasıl kullanacaksın? Adam şekil için alıyor, ama kullanamıyor. Sonra kötülüyor. Bence belli kalitedeki motorlar kötü değilde, doğru seçimler değil.
 
Katılım
21 Kas 2016
Mesajlar
5,727
Dedim ya önyargılarım var, bu da kendi kullandığım ve de çevremdeki diğer motorlarda kendi gördüklerimden oluşmuş bir önyargı.

Arabada da Japon toyota kullanmıştım, normali bu, arabaların hepsi böyledir diyordum, eskidi diye satıp Reno alınca gördüm arabada ne sorunlar çıkıyormuş, sanayide ustalarla asıl reno alınca tanıştım, her arızası için ille başka ustaya gidecekmişim mesela motordaki bir arızaya bakan usta farlara bakmıyormuş, Toyota varken gittiğim usta her şeyine bakıyordu, her konu ile ilgili usta vardı, her yıl bakımdan bakıma gidip arabayı getirdim bir kontrol edin ne arızası varsa bulun yapın diyordum kafam rahattı, şimdi bu da önyargı oluşturdu, param olunca yine renodan kurtulup toyota alıcam istediğim toyota şimdiki kullandığım arabanın 3 katı fiyatında olmasa hemen alırım. Clio diğer yönlerden çok işimi görüyor, dev gibi bagajı sayesinde ne güzel kamplara gidebiliyoruz ama dandik araba işte.

Belki de çevremde yakından gördüğüm bütün motorlar Japon olduğu için bu önyargı oldu bende. Başka şehirde oldukları için çok görüşmediğim sınıf arkadaşlarımda da birbirlerindne görüp aldıkları çoğunda vstrom var, kalanında NC var ama içlerind eparayı bulan GS aldı bmw ile devam ediyor, goldwing satıp triumph alan arkadaşım 6 ay dayanamadı sattı GS aldı yine demek ki avrupa markalarından bir tek BMW'nin GS modeli alınır önyargısı oldu kafamda.

Genç yaşta önyargılı olmamak her şeyi denemk lazım ama artık yaşlandığıma göre önyargı biriktirmiş olma hakkım da var, huysuz ihtiyar deyip geçin. :)

Yok yahu neden öyle diyeyim, benim de çokça önyargılı olduğum konu vardır. Sadece anlattığın xmax deneyiminden yola çıkarak oluşturulacak yargı sayısı az onu söylemek istedim :)

Ben hiç şimdiye kadar Japon otomobili almadım, ülke ve otomotiv böyle devam etmese de almazdım, hatta ülkeden ziyade otomotivin geldiği nokta böyle olmasa yine bir şekilde devam ederdim, Alman da diyemem tek markadan yürüyorum ben. Ama artık otomobiller keyif alınabilecek aletler olmaktan çıktılar, o yüzden ben de gidip Toyota alacağım bir daha otomobil alırsam. Gayet makul bir yaklaşım yani :)
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,920
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yok yahu neden öyle diyeyim, benim de çokça önyargılı olduğum konu vardır. Sadece anlattığın xmax deneyiminden yola çıkarak oluşturulacak yargı sayısı az onu söylemek istedim :)

Ben hiç şimdiye kadar Japon otomobili almadım, ülke ve otomotiv böyle devam etmese de almazdım, hatta ülkeden ziyade otomotivin geldiği nokta böyle olmasa yine bir şekilde devam ederdim, Alman da diyemem tek markadan yürüyorum ben. Ama artık otomobiller keyif alınabilecek aletler olmaktan çıktılar, o yüzden ben de gidip Toyota alacağım bir daha otomobil alırsam. Gayet makul bir yaklaşım yani :)

işte ben de yalnızca kendi xmax deneyimimden değil, çevremdeki diğer japon motosiklet kullananların deneyimlerinden böyle önyargı edindim. Mesela benim xmaxı yeni aldığım zamanlarda kardeşimin ortağı bmw kullanıyordu, servis masrafından canı çıkıyordu sonra onu pert etti gitti ducati diavel aldı, görüntüde güzel motor ama krank kırdı aylarca parça bekledi tonla masraf etti, o zamanlar benim sıfır xmaxa verdiğim paradan daha çok masraf çıkmıştı. Böyle örnekleri de görünce japon iyidir, Türkiye gibi yerlerde düzgün iş yapan servis bulmak zor bari baştan az sorun çıkaran mal olsun dedim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst