Motosiklet Kumandası ve Vücut Kondüsyonu

Merhabalar.
Hepimizin bildiği gibi motosiklet kazalarının 2 temel nedeni vardır.
1.sürücü etkenleri
2.dış etkenler.
Kaza sebeplerine göre tedbir almak ve kazaları azaltmak yine bizim elimizde.

Şimdi asıl konuya dönmek istiyorum.
Vücut kondüsyonu ; yani kasların ve hareket organlarının tam çalışması , bizlere motosiklet kullanırken çok faydalı olacaktır.
Eğer doğru ve yüksek performansta çalışan kas yapımız olursa ; hem uzun yollarda çabuk yorulmayız ; hem bel ağrısı vb gibi şikayetleri azaltırız hem de ani manevralara daha iyi tepki vererek istenmeyen kazalardan kurtulabiliriz.
Kullanıcı hakimiyeti çok önemlidir.Motorun hakimiyetini kaybederek yapılan kazaların da en azından büyük kısmı önlenebilir.

Tabi vücut kondüsyonu derken ; gidip body salonlarında saatlerce çalışın ; kaslarınızı şişirin gibi saçma tavsiyelerde bulunmuyorum.
Ama en azından 2 günde bir formda kalma çalışmaları her insan bedeni için faydalı olacaktır.Motosiklet kullanıcıları için 2 kat faydalı olacaktır.:cat:

Görüşlerim bunlardır.

Saygılar...

Aynı zamanda kondisyon sahibi olmak dikat beceri ve direnç etkenlerini arttırır ve risk oranını düşürür gerektiği yerlerce güç kullanımının gerekli olduğu motosiklet için form'da olmak iyi olur

Evet ; ben gücü unuttum...:cat:

Vurduğunu devirirsin. En azından kaporta göçürtmede rekor kırarsın. :mrgreen:

1 ay once sigarayi biraktim kondisyon cok farkediyor. Gunde 1 bazen 2 paket iciodum, simdi 3-5 gunde 1 tek sigara canim isterse iciorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Haftada en az 3 akşam iş çıkışı spor yapıyorum. .Basketbol, koşu, egzersiz aletleriyle de en az yarım saat çalışıyorum. Spor yapmak müthiş bir keyif aynı zamanda.

Sabahtan akşama kadar pc başındayım,benimde birşeyler yapmam lazım dimi vipp :p

şu an burda cevap yetiştirmek yerine spor salonunda olmam gerekiyordu ama üşendim :pr:

spor boş iş bi kere hergün tamı tamına 2 kat garanti inip çıkıorum e bi yere gideceksem bi miktar mutlaka yürüyorum yeter işte :p

:mrgreen: Olur tabi neden olmasın! İnternet üzerinden yakar top ; saklambaç gibi nacizane oyunlar bile çok faydalı olur. :p :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar