Motosiklet Kullanmayı Öğrenmek İstiyorum

Tüm forum motosikletli bir fotoğrafınızı görmek için uyanıyor , haydi ama 🙃
images

Merhaba, buraya yeni üye oldum. Siz bilenlerden destek rica ediyorum. Motosiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum. B ehliyetim var. Sanırım 125cc'ye kadar kullanabiliyorum? Şuan bu mevsimde herhangi bir kursa gidip öğrenebilir miyim? Ya da mevsimi var mı? Model araştırması da yaptım belki suzuki gsxr125 olabilir. İstanbul Çekmeköy'de yaşıyorum. Yanıtlarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
Merhaba, bende buraya yeni katıldım tam da çözemedim gerçi. A2 için ehliyete yazılmıştım çevremde motorcu yok ve öğretebilecek kimse de yoktu böyle bir durumun varsa eğer kurs daha faydalı, daha önce hiç kulkanmadıysan da biraz pahalıya patlıyor özel ders vs.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4V Pro
Yaklaşık 2 ay 1700 kmdir motor kullanan biri olarak:

Motor seçimi çok daha detaylı düşünülecek tartışılacak bir mesele arkadaşlar da öneride bulunmuşlar baya o yüzden oraya girmiyorum.
Ekipmana ciddi bir harcama olacağını bilerek motorunu seç. Motor, tescil, sigorta, mtv gibi pek çok ödemeyi promosyon olarak yanında getiriyor bunu unutma. Kask ve ekipmanını alırken içine sinmeyen bir şeyi geçici zaten sonra alırım daha iyisini diye düşünme. Ben motoru yazın aldığım için LS2 yazlık mont aldım bir de siyah aldım büyük hataydı file olmasına rağmen yazın çok bunaltıyor beyaz alsam muhtemelen bu kadar bunalmayacaktım güneşte asfalt gibi sıcak çekiyor cidden. Kaskı da denemeye fırsatım olan az model olduğu için denemeden almak istemedim LS2 Strobe 2 aldım memnunum ancak İstanbula gidip denediğimde ölçü tablolarına göre alışveriş yapsaydım pişman olmayacağımı fark ettim. Motoru ilk aldığımda bedeni tutmaz iadesiydi şuydu buydu uğraşmak istemedim ama keşke direkt istediğim kaskı alsaydım dedim.
(Caberg içime çok sinmişti Trabzonda deneme fırsatı bulamadığım için LS2 aldım.)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Benimde çorbada tuzum olsun. 20. sayfaya bir şey kalmamış. Bisiklet al ilk önce.

Motosikleti
Mondial Grumble
@Hey Aslı (Abdülrezzak) Abi şimdi gidiyorsun a2 ehliyete yazıl kursta verilen motorlar büyük değil zaten basit, hocaların olacak onlar sana öğretecekler size anlatabileceğimiz başka bir şey yok. Hakimiyet vs de boş alanda çalışırsın ehliyet parkuru da genel olarak hakimiyetle alakalı.
İyi günler dilerim Abdülrezzak Abi selametle.

@Hey Aslı (Abdülrezzak) Abi şimdi gidiyorsun a2 ehliyete yazıl kursta verilen motorlar büyük değil zaten basit, hocaların olacak onlar sana öğretecekler size anlatabileceğimiz başka bir şey yok. Hakimiyet vs de boş alanda çalışırsın ehliyet parkuru da genel olarak hakimiyetle alakalı.
İyi günler dilerim Abdülrezzak Abi selametle.
Selamlar Muhittin 👋🏻 sağolsunlar yönlendirenlerden alacağımı aldım boşuna yoruldun yazmakla Saygılar Muittin

ya bu abla motor kullanmayı 17-18 sayfadır öğrenemedi mi? insan motogp pilotu olurdu şimdiye?

yalnız forum ahalisi de iyi simpmiş ha, bunu görmüş olduk.

İlk konuyu açarken siz bilenlerden öğrenmek için gelmiştim buraya ancak görüyorum ki durum biraz farklı tarafa kaydı. Öncelikle herkese olmasa da belli başlı kişilere teşekkür etmek istiyorum çok güzel bilgiler yönlendirmeler aldım. Ancak bazı yorumlar var ki eğer ben 20’li yaşlarda olsaydım heves kırardı. Uzun uzun tespitlerimi yazıp sizleri sıkmak istemem, burası tabi ki bir forum arada eğlenilecek ancak eğlenirken dozu ayarlamak her zaman önemlidir. Hiç tanımadığımız insanlara oturduğumuz yerden sıfatlar takmak günümüzün en büyük sorunlarından biri maalesef. Burada benden yaşça büyüklerimde var akranlarım da var benden küçüklerde var herkese saygım sonsuz. Öğretici bir şey yazmak istemem ama nezaket her zaman olması gereken bir şey, ben öyle gördüm. Benim buradaki sürem doldu onu anlıyorum. Bana güzel bilgiler veren yönlendiren ve ciddiye alıp yazanlara teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba, buraya yeni üye oldum. Siz bilenlerden destek rica ediyorum. Motosiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum. B ehliyetim var. Sanırım 125cc'ye kadar kullanabiliyorum? Şuan bu mevsimde herhangi bir kursa gidip öğrenebilir miyim? Ya da mevsimi var mı? Model araştırması da yaptım belki suzuki gsxr125 olabilir. İstanbul Çekmeköy'de yaşıyorum. Yanıtlarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim 🙏

aslı selam,

bu forumda cok geveze var. elit üye sayısı ben diyim 5, sen de 6. 8 i geçmez.

gercekten ayrıldıysan çok zekice bir iş yapmışın, şaka yapmıyorum.

uzaktan okursun diye yazıyorum, bence elzem değilse motor alma.

düşen düşene.. kırık çıkık boldur bizde. ortam zaten cok bozuk, istanbul da motora binme bence. yazlık için falan diyosan ok ama.

motor = sigara.

bağımlı olduğumız için bırakamıyoruz biz de.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İlk konuyu açarken siz bilenlerden öğrenmek için gelmiştim buraya ancak görüyorum ki durum biraz farklı tarafa kaydı. Öncelikle herkese olmasa da belli başlı kişilere teşekkür etmek istiyorum çok güzel bilgiler yönlendirmeler aldım. Ancak bazı yorumlar var ki eğer ben 20’li yaşlarda olsaydım heves kırardı. Uzun uzun tespitlerimi yazıp sizleri sıkmak istemem, burası tabi ki bir forum arada eğlenilecek ancak eğlenirken dozu ayarlamak her zaman önemlidir. Hiç tanımadığımız insanlara oturduğumuz yerden sıfatlar takmak günümüzün en büyük sorunlarından biri maalesef. Burada benden yaşça büyüklerimde var akranlarım da var benden küçüklerde var herkese saygım sonsuz. Öğretici bir şey yazmak istemem ama nezaket her zaman olması gereken bir şey, ben öyle gördüm. Benim buradaki sürem doldu onu anlıyorum. Bana güzel bilgiler veren yönlendiren ve ciddiye alıp yazanlara teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…
Küsüp gitmeyin yaa, daha motor sürmeyi öğrenip motor alıp süreceksiniz, belki de çok sevecek ve çok uzun yollar yapacaksınız. Alınıp gücenmeyin hemen. Merak etmeyin çoğumuz aklı başında düzgün insanlarız.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Evet belki biraz dozu kaçmış olabilir ama geyikti yahu... İyi insanlarız aslında :rolleyes:

Motor alır ve sürmeye başlarsan, motor gruplarına girme, bulursan kafana göre 2-3 hanım arkadaş onlarla takıl.

Şimdiye kadar 3 marka motora bindim 1. ve 2. motorlarım Yamaha ve Suzuki idi, hiç birinin motor grubuna girmedim.
Kawasaki aldıktan sonra "ulan bunun grupda elittir heralde, fiyat olarak biraz üst segment sonuçta" dedim ama erkek olmama rağmen bir kaç ay dahayabildim :/
Bu da böyle bir tavsiye olarak kalsın, olurda okursan :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar