Selam Alper,
Öncelikle geçmiş olsun. Bana taşikardi teşhisi bir kaç yıl önce askere gitmek için başvurduğum zaman konulmuştu. Herhangi bir atak veya sorun yaşamadım bu rahatsızlıktan dolayı. Kendi doktorumun dediğine göre bu rahatsızlığın temel nedeni, psikoloji. Bir şekilde farkında bile olmadan edindiğin dertler sonucunda panik atak veya kaygı bozukluğuyla beraber taşikardi hastalığı da ortaya çıkıyor. Senin yaşadığın şey aslında bir panik ataktı. İlk defa yaşıyor olmandan kaynaklı da kalp krizi geçirdiğini sandın hatta buna inandın. Ben ilk atağımı sakin, sakin arkadaşlarım ile otururken durduk yere geçirmiştim. Yani ne dertliydim ne heyecanlı nede başka bir şey ama psikoloji bir şekilde o anı seçti ve tetikledi rahatsızlığı. Aynı senin gibi kalp krizi geçireceğimi düşünerek hastaneye gittim. Bir kaç test ve süreç sonunda doktor bana fazla kahve tüketmişsin falan dedi. O günde ben gerçekten bir çok kahve içmiştim bunlardan bir tanesi bilmem ne Afrika kahvesi ve ertesi günden uykusuzdum. Odaya geçtim biraz dinleneyim diye serum falan hazırladılar beni sakinleştirmek adına. Açıkçası öleceğime inanmıştım bir ara o kadar lanet bir şey psikoloji gittiğim hastaneye doktor arkadaşlarım geldi bir saat içerisinde zaten ilk olarak onlar anladı bunun bir panik atak olduğunu. Biraz sohbet ettik sonra bana ne olduğunu bilmediğim bir iğne yaparak anca sakinleştirdiler. Sonuç olarak taşikardinin altında aslında panik atak/kaygı bozukluğu rahatsızlığı yatıyormuş. Herhangi bir tedavi süreci yaşamadım yani psikolog veya benzeri bir yere gitmedim. Zaten çevremde doktor arkadaşlarım olmasından kaynaklı pekte ihtiyaç duymadım bu tarz bir desteğe. Bir zaman sonra da hayatımı olumlu yönde değiştirmeye çalıştım. Yürüyüşler yaptım erken kalktım, spor yaptım. Bol, bol doğa ya çıktım. İş sorumluluğunu minimuma indirdim kendimle alakalı. İlk ataktan sonra ki atakları telkin yöntemi ile kontrol altına almayı başardım. Zaman içinde de artık yaşamamaya başladım bu tarz sorunları. Temel olarak işleyiş şu şekilde oluyor. Dertler bilinç altına baskı yapıyor bilinç altı kalbi olağan dışı çalıştırmaya başlıyor ve biz hasta oluyoruz. Şu " dert " edindiğimiz şeylerden uzak durunca da hepsi geçip gidiyor. Ben doktor değilim bu yüzden senle alakalı söylediğim şey net doğrudur diyemem ama benim şahsi fikrim yaşadığın sorunun kalpsel bir rahatsızlık değil psikolojik bir durum olduğunu yönünde. İlla ki dert ettiğin kendini fazla yorduğun şeyler var demek ki hayatın da, bunları hayatından çıkartmaya veya minimuma indirmeye gayret göster. Seni yoran üzen şeylerden uzak dur. Şehirden çık biraz tabiat ile vakit geçir. Bolu da Serdar Kılıç'n bir evi var. Mail at ona izin al git biraz o taraflarda vakit geçir. Doğa yürüyüşleri veya doğa kulüpleri etkinliklerine katıl. Bu tarz aktiviteler sana kendini daha iyi hissettirecektir. Tekrar atak yaşarsan derin, derin nefes al sakin olmaya çalış zaten bir süre sonra kendi kendine geçiyor atak. Telkin edemezsen bizzat destek al belki bir kaç ilaç sakinleşmen adına. Bu şekilde yani önemli ama tedavisi olan hatta tedavisi kolay bir rahatsızlık bu. Tekrar geçmiş olsun. Benimkiler sadece görüş unutma. Dediklerim doğru olmaya da bilir o yüzden önce kalbine iyi bir baktır yine hiç bir şey çıkmazsa kalbinde demek ki yaşadıklarımız aynı. Ama kendini üzmene germene hiç gerek yok. Gerçekten geçip gidiyor, seni daha güçlü hale getiriyor. Sağlıcakla kal, tekrar geçmiş olsun şimdiden.