Motosiklet Kullanan Kimya Mühendisleri

Hadiiii, tüh, geçmiş işte beş dakka...

Ama olsun, annemde de var Dr. Levine manyetik dizliği, bileziği de yanında vermişler. İsterim verir, biz de takarız.

Aye hocam, bu Dr. Levine dizliği, UFO dizlikle aynı anda takılabiliyor mu?

Eğer takılabiliyorsa, hangisi alta, hangisi üste gelecek? Bunun paramanyetizmayı etkileme olasılığı var mı?

Bitlis'te beş minare
beRigel oğlan beRigel :p

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hadiiii, tüh, geçmiş işte beş dakka...

Ama olsun, annemde de var Dr. Levine manyetik dizliği, bileziği de yanında vermişler. İsterim verir, biz de takarız.

Aye hocam, bu Dr. Levine dizliği, UFO dizlikle aynı anda takılabiliyor mu?

Eğer takılabiliyorsa, hangisi alta, hangisi üste gelecek? Bunun paramanyetizmayı etkileme olasılığı var mı?

Çok iyiydi:queen:

Doktoruda baştan çıkardım, öbür tarafta yatçah yerim olmuçah:p

Bari bir tur patlayıp sizin müşadenizde iki gün yatiyim diyorum:p

Bitlis'te beş minare
beRigel oğlan beRigel :p

::haapppy: ::koop:: ::haapppy: ::koop::::haapppy:

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
açılın tohtur perdon kimyacı geldi
şimdi olay şu manyetizma etkisiyle hizaya dizilen benzin molekülleri daha verimli patlıyormuş. ben söyleyenlerin yalancısıyım :p

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bir arada tokatçının biri böyle manyetik jenaratör yaptım diye çıktı, hatta adam bilgiden o kadar uzak ki erke dönengeç mi ne demiş adına:queen:

Motosikleti
daldan dala atlıyorsun aye. erke işini hafife almayın derim

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
daldan dala atlıyorsun aye. erke işini hafife almayın derim

Hocam işim elektronik, yüzlerce chip'in içini evimin içinden daha iyi biliyorum, o adamı kucaa bile alırım:p

Neodyum mıknatıstan enerji üretmeyi geç, önce bir sor bakalım neodyum mıknatıs nasıl üretiliyormuş?

Ve neden çok pahalıymış, acaba üretilmesi esnasında ne kadar enerji harcanıyormuş vs... vs...:)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benzin molekülünü hizaya dizebilen bişey, bizi de hizaya dizer :p
Zira benzinin de, insan dahil tüm canlıların da yapısı C (Karbon), H (Hidrojen), O (Oksijen) moleküllerinden oluşuyor.
Bizi hizaya dizen mıknatıs yerküre yani devasa bir mıknatıs, zıplayınca tekrar yere düşüyosun :p

O cihaz işe yarasa tüm araçların fabrika çıkışında orjinal olarak kullanılırdı zaten. Böyle oyunlara gelmeyin.

Manyetik alan uygulayarak bir bileşiğin yapısını öyle kolay kolay değiştiremezsin, manyetik alanın etkisi sadece fizikseldir senin de anlattığın gibi. Kimyasal yapıyı da değiştirebilecek kadar güçlü manyetizma NASA'da roketlerde sıvı hidrojenle kullanılıyor. Sıvı hidrojende bu mümkün.

Kimyasal bir değişiklik yoksa yakıt tasarrufu nasıl olacak? Böyle saçmalık mı olur?

Hem bilimsel açıklamasını yapamıyorsun hemde saçmalık diyorsun..Orta çağ zihniyetine benzedi.... Hazerfan ahmet çelebinin uçacağınada kimse inanmamıştı ama şimdi jetler moda....:cat::cat::cat:

Varsa somut örnekler deneyenler paylaşalım.... Ben dedim zaten başında... 1990 lı yıllarda yapılan ama faydası varmıydı yokmuydu hatırlamadığım bir olay....

Senin motorda deneyelim mesela.....:wiinkk::bounce:

Motosikleti
Hocam işim elektronik, yüzlerce chip'in içini evimin içinden daha iyi biliyorum, o adamı kucaa bile alırım:p

Neodyum mıknatıstan enerji üretmeyi geç, önce bir sor bakalım neodyum mıknatıs nasıl üretiliyormuş?

Ve neden çok pahalıymış, acaba üretilmesi esnasında ne kadar enerji harcanıyormuş vs... vs...:)

erke nin dediğin mıknatısla yapıldığını nerden biliyorsun
ben farklı şeyler düşünüyordum, hayallerim vardı :p

Alp_tunay hocam, yani kişisel bir soru..

Sen Hazerfen Ahmet Çelebi'nin hakikaten Galata kulesinden Üsküdar'a kadar uçtuğuna inanıyor musun? Hiç Galata kulesinden Üsküdar'a doğru bir baktın mı? Ben birkaç yıl önce baktım. Bir ultralight veya helikopter bile o mesafeyi katederken oldukça fazla yakıt kullanır. Kaldı ki şöyle delta filan gibi motorsuz, iyi mühendislik eseri planörlerin orayı katedebileceğinden bile emin değilim.

Yani bana bu Hazerfen Ahmet Çelebi işi biraz zorlama gibi geliyor.

Hayatının herhangi bi noktası kimya ile kesişen biri bu başlığa yazıcak anlaşılan,özetle herkeşşş:queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Alp_tunay hocam, yani kişisel bir soru..

Sen Hazerfen Ahmet Çelebi'nin hakikaten Galata kulesinden Üsküdar'a kadar uçtuğuna inanıyor musun? Hiç Galata kulesinden Üsküdar'a doğru bir baktın mı? Ben birkaç yıl önce baktım. Bir ultralight veya helikopter bile o mesafeyi katederken oldukça fazla yakıt kullanır. Kaldı ki şöyle delta filan gibi motorsuz, iyi mühendislik eseri planörlerin orayı katedebileceğinden bile emin değilim.

Ben tarihçilerin yalancısıyım.... Kayıtlara öyle geçmiş öyledir....:cat::cat: Somut bir delil...:cat:

Deltaların uzun mesafe katettikleri bir gerçek.... Dediğin yere bende baktım..Galata kulesini ilk gördüğümde hazerfan geldi aklıma zaten..Nedendir bilinmez..Tarih sevdiğimden olsa gerek....:cat:

Kişisel görüşüm o yolu alabilir... O zamanlar yüksek binalar falan olmadığı için belki gözüne daha yakın gelip konsantre falan olmuştur...

tablo226mh.jpg

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
erke nin dediğin mıknatısla yapıldığını nerden biliyorsun
ben farklı şeyler düşünüyordum, hayallerim vardı :p

Benimde hayallerim vardı, bir gün motosiklet alıp teker yapçaktım:p

Ve bir gün anladımki motoru alcak bütçe bende varmış ama tekeri yapıcak kot farkı yokmuş:queen:

Üzülme alışırsın zamanla:p

Hem sayın Çelebi Haliç'e inmemişmiydi:silent:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benimde hayallerim vardı, bir gün motosiklet alıp teker yapçaktım:p

Ve bir gün anladımki motoru alcak bütçe bende varmış ama tekeri yapıcak kot farkı yokmuş:queen:

Üzülme alışırsın zamanla:p

Hem sayın Çelebi Haliç'e inmemişmiydi:silent:
Yok adam hala havada bekliyor.... İniş izni vermemişler......:queen::queen::queen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yok adam hala havada bekliyor.... İniş izni vermemişler......:queen::queen::queen:

Benim yanımada versinler 2-3 hostes bende inmem diycem ama o zamanın hostesleride şalfarlı peçeli felamdırlar:silent: yazık yaw sölede insin:p

Benim yanımada versinler 2-3 hostes bende inmem diycem ama o zamanın hostesleride şalfarlı peçeli felamdırlar:silent: yazık yaw sölede insin:p

Olm zamane şalvarları çok güsel şık şeyler.. Buluşmada giyicem bak görürsün :cherry:

Başlığa bakarak ilgimi çekmişti ama baştan sona kadar okudum başlıkla yazılanların hiç alakasını görmedim. Tamamen geyiğe ve dalga geçmeye dönüşmüş. Herkesin fikrine saygı duymak lazım elbette.Burası bir paylaşım sitesi arkadaşımız motor sevdalısı olan meslektaşını bulmak istemiş tanışmak istemiş ama dalga geçen geçene.Halbuki arkadaşlar daha yapıcı olsa da kimseyi kırmasalar daha iyi olmazmıydı. İnanıyorum ki başlığı açan arkadaşta gülüp geçmiştir.
Motosiklet.net e yakışan bu değil aslında.

Başlığa bakarak ilgimi çekmişti ama baştan sona kadar okudum başlıkla yazılanların hiç alakasını görmedim. Tamamen geyiğe ve dalga geçmeye dönüşmüş. Herkesin fikrine saygı duymak lazım elbette.Burası bir paylaşım sitesi arkadaşımız motor sevdalısı olan meslektaşını bulmak istemiş tanışmak istemiş ama dalga geçen geçene.Halbuki arkadaşlar daha yapıcı olsa da kimseyi kırmasalar daha iyi olmazmıydı. İnanıyorum ki başlığı açan arkadaşta gülüp geçmiştir.
Motosiklet.net e yakışan bu değil aslında.[/QUOTE]

katılıyorum...genelde bende takılırdım böyle durumlara geyiğe sarardım ama burda saçma geldi...adam bir topik açmış...lakayıt cevap verme lüksü alışkanlık oldu bizde...sanal ortamın rahatlığı cıvıklığı diyorum...herşe laçka...gerçek hayatta bu kadar cıvıtık değilizdir...:p

Başlığı açtığıma bin pişmanım. :pr:

Zira bu kadar alakasız mesajların yazılacağını tahmin etmedim. Bu laçkalığın içine moderatörün de keyifle dahil olmasını hiç anlayabilmiş değilim...:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar