Motosiklet Kullanan Kimya Mühendisleri

Hocam Merhabalar, aynı meslek, aynı sevda, ortak zevklerde buluşmanız daha kolay olur tabi, doğal bir arzu bu.
Dizayn grup poje yöneticisisiniz yanlış okumadıysam, Dizayn grubun ilk reklamı vardı, sıhhi tesisatla ilgili kırılmayan boru, şu üstünden araç geçen değil de ondan öncekiydi sanırım, belki de oydu tam hatırlayamıyorum da. O reklamda gördüğüm çalışanlar vardı bir grup, beyaz önlüklü, çok genç, dinamik ve modern görünmüşlerdi gözüme. Vurgu da iyiydi ilk biz bulduk, farklıyız ortaya koyarız şeklinde bir mesajdı. Yani ben ilk izlediğimde Sıhhi tesisat deyince insanın aklına daha böyle daha güçlü, sektör gereği daha düz mantık ve alıcı kesime hitab eden, tut şunun ucunu döşeyelim abiea! gibi göndermelerle dolu tanıtımlar geliyor. dizayn grubun tanıtımların ise modernizm var, daha bi renkli ve kafamda canlanan inşaat sektörü firmaları, tanıtımları vs. lerle bağdaşmayan bir çizgisi var gibi gelmişti hoşuma gitmişti çok. Kısacık tanıtımlardan ne anlamlar çıkarmışım yuh artık bana da be.
Reklamın senaryosunu firmamı tasarlamıştı yoksa dizay grup çalışanlarımı. Bir de oyuncular gerçek çalışanlar mıydı hocam.

şimdi bunlara cevap yazacağım ama reklama girecek, arkdaşlara ayıp olacak...

zaten saçmalıyoruz ya.. bi de reklam yapmayalım...

Kimyacılara bir soru sorabilir miyim, acaba?

Bazı alışveriş sitelerinde görüyorum. Benzin borusunun çevresine monte edilen bir mıknatıs ile daha verimli yakış sağlanıyormuş. Aslı astarı var mı bunun? Nedir yani?.. Teşekkürler.

Abi akıl var mantık var, mıknatısla borudan geçen benzinin nasıl bir alakası olabilir ki yakıt tasarrufu yapsın? Bunu görmek için Kimya'dan anlamak gerekmiyor.

Mıknatıs denen nesne metalleri etkiler (o da sadece fiziksel olarak kimyasal yapıya yine bir etkisi yoktur), benzin gibi organik bileşikleri etkilemez.

hadi bi tane konuyla ilgili mesaj ben yazayım.

Bende 1999 Ege Kimya Mühendisliği bölümü mezunuyum. Halen doktora yapıyorum ve aynı bölümde 1999 dan beri asistan olarak da görev yapmaktayım.

Abi akıl var mantık var, mıknatısla borudan geçen benzinin nasıl bir alakası olabilir ki yakıt tasarrufu yapsın? Bunu görmek için Kimya'dan anlamak gerekmiyor.

Mıknatıs denen nesne metalleri etkiler (o da sadece fiziksel olarak kimyasal yapıya yine bir etkisi yoktur), benzin gibi organik bileşikleri etkilemez.

Ama aynaya asılan cd'lerin radarı yanılttığı doğru de mi :queen:

bir de konuya ilişkin iğrenç bi espiri yapayım, "bu akşam bileşikleri kim yıkayacak" :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ama aynaya asılan cd'lerin radarı yanılttığı doğru de mi :queen:

bir de konuya ilişkin iğrenç bi espiri yapayım, "bu akşam bileşikleri kim yıkayacak" :p

Harbiden iğrenç espri..... Ama çok güldüm neden se? bende mi iğrencim?.....:queen::queen::queen:

O mıknatıslı sistem 1990 lı yılların başında icat oldu... Benzin moleküllerini hizaya dizip yanarken daha az miktarda ama daha çok basınç yapması için icat edilmiş... Deneyenler faydalı diyordu ama günümüzde kullanan elemana rastlamadım hiç....:cat::cat:

hocam konuyu dağıtmayalım lütfen:p:p
Geyik yapıyo aldırmayın..... Kendisi Akpak Ozon Sanayiinde karıştırıcı olarak çalışıyor....:queen::queen::queen:

Son düzenleme:
Anlaşılan o ki başlığı açan arkadaş oldukca kendini beğenmiş biri burada kendini epeydir tanıtıyor bende buradan şunu belirtmek istiyorum bende onu çok beğendim :queen::queen::queen::queen:

Yanılıyorsun. Su dahil tüm maddelerin paramanyetik (yani mıknatıstan etkilenme) özellikleri vardır. Sadece bazı maddelerin çekme veya itme gücü zayıftır, diğerlerinin güçlüdür. Hatta bazı maddeler kendileri mıknatıs olmadıkları halde mıknatısları iterler: örneğin bizmut, kurşun, grafit, su...
Su mıknatısın her iki kutbu tarafından itilir. Yeterince güçlü bir mıknatısla bir kurbağayı, örneğin, hiçbir yere değmeden havada asılı tutabilirsin. Bende o güçte neodimyum mıknatıslar var.
Benzin de şüphesiz paramanyetik özelliklere sahiptir, ama ben bunu bilen bir kimyacı var mı acaba diye sormuştum. Bunu görmek için kimyacı veya fizikçi OLMAK GEREKİYOR.
Bir konuda fikir beyan ederken ortaçağdan kalma alışkanlıklar bir tarafa bırakılmalıdır.

Son düzenleme:
O mıknatıslı sistem 1990 lı yılların başında icat oldu... Benzin moleküllerini hizaya dizip yanarken daha az miktarda ama daha çok basınç yapması için icat edilmiş... Deneyenler faydalı diyordu ama günümüzde kullanan elemana rastlamadım hiç....:cat::cat:

Benzin molekülünü hizaya dizebilen bişey, bizi de hizaya dizer :p
Zira benzinin de, insan dahil tüm canlıların da yapısı C (Karbon), H (Hidrojen), O (Oksijen) moleküllerinden oluşuyor.
Bizi hizaya dizen mıknatıs yerküre yani devasa bir mıknatıs, zıplayınca tekrar yere düşüyosun :p

O cihaz işe yarasa tüm araçların fabrika çıkışında orjinal olarak kullanılırdı zaten. Böyle oyunlara gelmeyin.

Yanılıyorsun. Su dahil tüm maddelerin paramanyetik (yani mıknatıstan etkilenme) özellikleri vardır. Sadece bazı maddelerin çekme veya itme gücü zayıftır, diğerlerinin güçlüdür. Hatta bazı maddeler kendileri mıknatıs olmadıkları halde mıknatısları iterler: örneğin bizmut, kuşun, grafit, su...
Su mıknatısın her iki kutbu tarafından itilir. Yeterince güçlü bir mıknatısla bir kurbağayı, örneğin, hiçbir yere değmeden havada asılı tutabilirsin. Bende o güçte neodimyum mıknatıslar var.
Benzin de şüphesiz paramanyetik özelliklere sahiptir, ama ben bunu bilen bir kimyacı var mı acaba diye sormuştum. Bunu görmek için kimyacı veya fizikçi OLMAK GEREKİYOR.
Bir konuda fikir beyan ederken ortaçağdan kalma alışkanlıklar bir tarafa bırakılmalıdır.

buyur hocam :mrgreen:

2127297-md.jpg

Yanılıyorsun. Su dahil tüm maddelerin paramanyetik (yani mıknatıstan etkilenme) özellikleri vardır. Sadece bazı maddelerin çekme veya itme gücü zayıftır, diğerlerinin güçlüdür. Hatta bazı maddeler kendileri mıknatıs olmadıkları halde mıknatısları iterler: örneğin bizmut, kurşun, grafit, su...

Manyetik alan uygulayarak bir bileşiğin yapısını öyle kolay kolay değiştiremezsin, manyetik alanın etkisi sadece fizikseldir senin de anlattığın gibi. Kimyasal yapıyı da değiştirebilecek kadar güçlü manyetizma NASA'da roketlerde sıvı hidrojenle kullanılıyor. Sıvı hidrojende bu mümkün.

Kimyasal bir değişiklik yoksa yakıt tasarrufu nasıl olacak? Böyle saçmalık mı olur?

Manyetik alan uygulayarak bir bileşiğin yapısını öyle kolay kolay değiştiremezsin, manyetik alanın etkisi sadece fizikseldir senin de anlattığın gibi. Kimyasal yapıyı da değiştirebilecek kadar güçlü manyetizma NASA'da roketlerde sıvı hidrojenle kullanılıyor. Sıvı hidrojende bu mümkün.

Kimyasal bir değişiklik yoksa yakıt tasarrufu nasıl olacak? Böyle saçmalık mı olur?

Şöyle basit bir örnek vereyim size: Odunları rastgele üstüste koymakla ateş yakmayı deneyin, zor olur. Ama odunları bir uçları zemine, diğer uçlarıda birbirine değecek şekilde çatarsanız çok kolay tutuşurlar ve sonlarına kadar yanarlar. Hiç mangal yakmadınız mı?

Ayrıca kimse mıknatısların maddelerin kimyasal özelliklerini değştirdiğini iddia etmedi ki.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Şöyle basit bir örnek vereyim size: Odunları rastgele üstüste koymakla ateş yakmayı deneyin, zor olur. Ama odunları bir uçları zemine, diğer uçlarıda birbirine değecek şekilde çatarsanız çok kolay tutuşurlar ve sonlarına kadar yanarlar. Hiç mangal yakmadınız mı?

Ayrıca kimse mıknatısların maddelerin kimyasal özelliklerini değştirdiğini iddia etmedi ki.

Dr Levine Manyetik dizliğiyle tüm ağrılarım geçti:p

Eğer sizde 5dk içersinde buraya mesaj yazarsanız iki adet Dr Levine Manyetik bilezikte anında hediyee:queen:

Hadiiii, tüh, geçmiş işte beş dakka...

Ama olsun, annemde de var Dr. Levine manyetik dizliği, bileziği de yanında vermişler. İsterim verir, biz de takarız.

Aye hocam, bu Dr. Levine dizliği, UFO dizlikle aynı anda takılabiliyor mu?

Eğer takılabiliyorsa, hangisi alta, hangisi üste gelecek? Bunun paramanyetizmayı etkileme olasılığı var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar