Motosiklet Kilit Sistemi

Merhaba arkadaslar. 125 ukt motosikletim var. 2 yildir kullaniyorum. Kapali garajim oldugu icin pek kilit kullanmadim o yuzden hic bilgim yok. Sizin tavsiye edeceginiz kilit sistemleri nelerdir ?

kilit derken nasıl bir kilitten bahsediyorsun anlayamadım kontak anahtarımı yokza baglamak icin zincirmi eger biyere baglayacaksan çelik halat alabilirsin

Hırdavatçılarda 20 tl ye çelik halattan 1,5 m lik kilitler var , onlar iyi bence nette 30- 40 tl bilgin olsun.

20 liralık halatlı kilitler kendi kendine bile yalama oluyo içine ne sokarsan açıyo bir süre sonra, yani sağlam kilide bi tornavida sokup 3-5 çekiçlesen aynı duruma gelecek. Ayrıca hırsıza kilit dayanmaz.

20 liralık halatlı kilitler kendi kendine bile yalama oluyo içine ne sokarsan açıyo bir süre sonra, yani sağlam kilide bi tornavida sokup 3-5 çekiçlesen aynı duruma gelecek. Ayrıca hırsıza kilit dayanmaz.

Yani kilitlemeyelim mi? :)
Hırsıza dayanmaz ama bir caydırıcılık için gerekli en azından.

Önceki motorum Mondial'in 100cc'lik bir cup modeli idi.Kapalı garajım olduğundan gidon kilidi dışında ek kilitlemeyi pek te umursamadım. Ama hırsızlık olaylarını falan duydukça insan daha tedbirli olma gereği duyuyor. O sebebten henüz teslim almadığım motorum için, motoru dışarıda bıraktığımda işe yarayacağını düşündüğüm disk kilidi önceden aldım; halat kilit de almayı düşünüyorum. Önerim, (motoru garajda muhafaza edebildiğiniz/edemediğiniz her yer için her ne kadar en güvenlisi halat kilitse de) garaj dışında ilk olarak disk kilittir; zira cebinizde bile taşıyabilirsiniz. Halat kilit ise hele şasisinden falan bağlanabiliyorsa motor, en iyisi bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar