Bir dönem platin saçlı sonradan görmeler karılar,altında son model jiplerle trafiği birbirine katıyordu.Şimdi de sonradan görme başörütlüler son model arabaları ile azrail gibi yollarda geziyorlar.Benim için bu iki tipte aynı,aynı mokun laciverti.Kimisi vicdan demiş...Ben her zaman diyorum bir insanda vicdan olması için önce bilinç olması lazım.Bu şekilde döner kavşaklara ruh hastası gibi son hız giren,kuralları hiçe sayan,altındaki metal yığının en küçük bir dikkatsizlikte başkalarına zarar vereceğine tahmin edemeyen bir insanda da bilinç falan yoktur.Ben araba yada motosiklet kullanırken her zaman hafif paranoyak gibi davranırım.Özellikle şehir içi ve yakın yerlerde...Kafamda hep şu düşünceler dolaşır "ya şuradan bir çocuk fırlarsa","ya şu kavşaktan bir motosiklet,bisiklet fırlarsa","ilerisi net gözükmüyor ne olur ne olmaz yavaşlayayım.","şuradaki çocuk annesinin elinden kurutulup kendini yola atabilir aman dikkat." vb... Bunları Trafik cezası korkusundan mı yapıyorum?Hayır...Kendi canıma çok düşkün olduğumdan mı yapıyorum?Yine hayır...Asıl bu kadar dikkatli olmamın sebebi eğer masum birisine zarar verirsem ömrüm boyunca bu vicdan azabı ile yaşayamam.Bu şekilde her insanda olması gereken ortalama bir bilince sahip olduğumdan dikkatli kullanmaya çalışıyorum.Bilinç vicdan birbirini tetikleyen şeyler.Biri yoksa diğeri de yoktur.Hayatta hiç kaza yapmaz mıyım?Tabii ki yaparım,bende insanım ama emin olun ki şu videodaki kavşağa son gaz giren katilden,kaza yapma olasılığım çok çok düşüktür.