Motosiklet Kaplama

Folyo kendisi 150 tl max oda 1 motoru kaplayacak kadar , slikon tabancası zaten var neşterde var en fazla 150 tl yaancak hocam naptın 750 tl :D , 1500 tl ile 150 tl arasında çok fark var kusura bakma onların masrafıda en fazla 300 tl dir farklı folyodan dolayı 600 tl ye kaplaslar anlarım 1800 tl verdiler 1-2 hafta öğrenip kendim kaplamayı tercih ederim

Sen bilirsin. Dene ve gör. Baktım tabanca 150 lira. Malzeme fiyatını da sen 400 liraya almışsın varsayalım. 550 etti. Uğraşacağın falan da cabası. Tek ben değil herkes aynı şeyi yazmış. Senin bileceğin iş.

Sen bilirsin. Dene ve gör. Baktım tabanca 150 lira. Malzeme fiyatını da sen 400 liraya almışsın varsayalım. 550 etti. Uğraşacağın falan da cabası. Tek ben değil herkes aynı şeyi yazmış. Senin bileceğin iş.

Aynen folyo işi bayabi zormuş , dip yaptırmaya karar verdim daha ucuz ve dahakullanışlı folyo takması dert sökmesi dertmiş

Seramik kaplama boya korumanın nano şeklidir. Görüyorum ki bu seramik kaplamayı ucuza ve yanlış yapan işletmeler (çakma seramik yapan yerler) çok yanlış tanıtıyorlar seramiği. Seramik kaplama boya üzerinde hidfobik etki yapıp su kaydırır , boyanın geç kirlenmesini ve güneş vb. etkenlerden korunmasını uzun ömürlü olarak sağlar. Çiziklerden koruyamaz. Folyo ve seramik kaplama çok ayrı şeyler.

folyo daha mı iyidir diyosunuz?
folyoda da su kaydırma olayı var mı?

Yer Aksaray'da. Motor ne? Bi konuşayım kaça kaplayacağını.

Daha önceden folyo söktüm. Güneşli havada sıcakken tutup ucundan çektim aldım. Altında izde kalmadı. Tabi seneler sonra söksem zor olurdu izde kalırdı.

Bende plastidip tavsiye ederim bu arada.

Aksaray uzak ben istanbuldayım, plasti dip kullandınız mı , ral 9007 ve chamelon arasında kaldım ,

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------

Folyo bildiğimiz duvar kağıdı gibi birşey , motorun üstüne ypaıyorlar genelde stickerlı , ben plasti dip karar verdim sökmesi kolay ve motorun orjinaline hiçbir zararı yok

Plastidipi kullanmadan önce yüzeyi güzelce temizle,kurula eğer ufak bir pürüz var ise direkt belli oluyor. Yapan bir arkadaşım eski stickerları söküp bastı spreyi stickerin izi çıktı yine.. Aklında olsun eğer var ise stickeri söktüktan sonra VD40 ile temizle.. En az 4 kat at, sökerken daha rahat çıkıyor ve daha sağlam kaliteli duruyor.. Spreyi uygulamadan önce biraz sıcak suda bekletirsen çok daha güzel sıkılır..

Rahmetli Barkın abi güzel anlatıyor, sprey boya yapıyor ama mantık aynı

Plastidipi kullanmadan önce yüzeyi güzelce temizle,kurula eğer ufak bir pürüz var ise direkt belli oluyor. Yapan bir arkadaşım eski stickerları söküp bastı spreyi stickerin izi çıktı yine.. Aklında olsun eğer var ise stickeri söktüktan sonra VD40 ile temizle.. En az 4 kat at, sökerken daha rahat çıkıyor ve daha sağlam kaliteli duruyor.. Spreyi uygulamadan önce biraz sıcak suda bekletirsen çok daha güzel sıkılır..

Rahmetli Barkın abi güzel anlatıyor, sprey boya yapıyor ama mantık aynı
https://www.youtube.com/watch?v=8fpTnEoNkWU

PLasti dip yaptıracğım biyere, kendileri üretiyo , sticker üstüne attırmayı dülşüşünüyorum sorun mu olur ? alttan kabarık dursa sorun olmaz benim için

ben 2014 de sıfır aldığım aracıma ,alır almaz komple folyo kaplattım,2018 yılının başındada 4 yıl kullandıktan sonra sattım,alan arkadaş folyoyu beraber sökmeyi deneyelim bakalım dedi,beraber sökmeye başladık,,öyle sanıldığı gibi zor bişey değil,kenarından uç çıkardığınız yerden çeke çeke çıkarıyorsunuz,ama asıla asıla çıkarıldığı için çok güç sarfediliyor,yani yorucu,,folyonun altından 4 seneki sıfır boyayı gören alan arkadaşın gözleri sevinçten parlamıştı,aynen olduğu gibi fabrikasyon boya meydana çıktı

bazı çıkmayan kısımları ısı tabancası tutarak yumuşatıp çıkardık,,bikaç yerdede hafif yapışkan lekeleri kalmıştı,onlarıda gaz ile silince tertemiz cillop gibi oluyor,tecrübeyle sabittir

ama bu sökmesi,,yapması hiç kolay değil,çok ustalık istiyor,,ben yaptırmadan önce kendim yapmayı deneyeyim dedim ama yemedi,çok zor ve dediğim gibi ustalık istiyor,en az 2 kişide gerekli,,o yüzden gidip yaptırdım ,ama sökmesi dediğim gibi kolay

plastidip folyo gibi dayanıklı değil,ufak bir değmede soyuluyor,,neticede zamanında onuda denemiştim ama dayanıksız olduğundan vazgeçtim folyo yaptırdım

Son düzenleme:
ben 2014 de sıfır aldığım aracıma ,alır almaz komple folyo kaplattım,2018 yılının başındada 4 yıl kullandıktan sonra sattım,alan arkadaş folyoyu beraber sökmeyi deneyelim bakalım dedi,beraber sökmeye başladık,,öyle sanıldığı gibi zor bişey değil,kenarından uç çıkardığınız yerden çeke çeke çıkarıyorsunuz,ama asıla asıla çıkarıldığı için çok güç sarfediliyor,yani yorucu,,folyonun altından 4 seneki sıfır boyayı gören alan arkadaşın gözleri sevinçten parlamıştı,aynen olduğu gibi fabrikasyon boya meydana çıktı

bazı çıkmayan kısımları ısı tabancası tutarak yumuşatıp çıkardık,,bikaç yerdede hafif yapışkan lekeleri kalmıştı,onlarıda gaz ile silince tertemiz cillop gibi oluyor,tecrübeyle sabittir

ama bu sökmesi,,yapması hiç kolay değil,çok ustalık istiyor,,ben yaptırmadan önce kendim yapmayı deneyeyim dedim ama yemedi,çok zor ve dediğim gibi ustalık istiyor,en az 2 kişide gerekli,,o yüzden gidip yaptırdım ,ama sökmesi dediğim gibi kolay

plastidip folyo gibi dayanıklı değil,ufak bir değmede soyuluyor,,neticede zamanında onuda denemiştim ama dayanıksız olduğundan vazgeçtim folyo yaptırdım

kaça yaptırdınız ?

Motosikleti
Forza 250

Hocam seramik bildiğimiz sıvı kimyasal olduğu için su kaydırma özelliği var. Cilaları düşünün. Onların sıvı , serum hali gibi bir şey. Pede döküp uyguluyolar görmüşsünüzdür. Üründen ürüne değişmekle beraber kaliteli seramikler 2-3 yıl etkilidir , bu yüzden fiyatları yüksek.

Folyo ise bildiğimiz folyo. Uygulandığı alana elinizi sürdüğünüz zaman folyoyu hissedebilirsiniz ama seramiğin varlığını hissedemezsiniz. Çiziklere karşı folyo daha etkili mesela taş izlerinden korunmak için çok işe yarar. Folyo kalın ve daha koruyucudur.

Seramik kaplama dediklerindeki kaplama kelimesine bakmayın öyle öyle yayıldı ismi.

Son düzenleme:
PLasti dip yaptıracğım biyere, kendileri üretiyo , sticker üstüne attırmayı dülşüşünüyorum sorun mu olur ? alttan kabarık dursa sorun olmaz benim için

Kabarık durması senin için sorun olmazsa olmaz.. Şimdiden hayırlı olsun, fotoları merakla bekliyorum.

Hocam seramik bildiğimiz sıvı kimyasal olduğu için su kaydırma özelliği var. Cilaları düşünün. Onların sıvı , serum hali gibi bir şey. Pede döküp uyguluyolar görmüşsünüzdür. Üründen ürüne değişmekle beraber kaliteli seramikler 2-3 yıl etkilidir , bu yüzden fiyatları yüksek.

Folyo ise bildiğimiz folyo. Uygulandığı alana elinizi sürdüğünüz zaman folyoyu hissedebilirsiniz ama seramiğin varlığını hissedemezsiniz. Çiziklere karşı folyo daha etkili mesela taş izlerinden korunmak için çok işe yarar. Folyo kalın ve daha koruyucudur.

Seramik kaplama dediklerindeki kaplama kelimesine bakmayın öyle öyle yayıldı ismi.

hocam bi de film kaplama yapıyolarmış. motorun üzerine şeffaf renkte streç film gibi kaplama yapıyolarmış, o da çiziklere güneş yanıklarına felan karşı iyi diyolar. o konuda bilginiz var mı?

hocam reklamcı olarak söylüyorum.
motosikleti folyo kaplama işi öyle kolay değil bu işte tecrübesi olanların bile hatasız yapamadığı durumlar oluyor.
2 usta ısıtıcı fön ile uygulamayı yapabilir ancak.
ısıtıcıyı kullanıp oval yerleri kaplamaya çalışırsın cok gerdirirsin rengi bozarsın, folyoyu yakarsın hiç kolay değil

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ferrari Lambo Ford GT gibi süper arabaları alan insanlar orijinal boyayı korumak için şeffaf folyo kaplatıyor. Boya haliyle bozulmuyor. Düzgün yapılması vakit alıyor. Araba başına $2000 civarı... Ama şase üzerindeki ızgaralar teker teker elle kaplanıyor, kapı kolu, bagaj kolu, ayna etrafı, konkav yüzeyler vs. düzgün yapılıyor.

Tabii ki bu tip arabalar kapalı garajda tutulup günlük kullanılmadığı için de kaplama uzun süre dayanıyor.

Seramik olayı ise reklamı yapıldığı gibi çok sert ve koruyucu bir yüzey falan değil. Nano materyal kaplanıyor yüzey sadece. Yüzeye mikroskobik boyutta bir sürü ters raptiye dizdiğinizi düşünün... Haliyle partiküllerin yüzeye yapışmasını engelliyor. Yüzey daha temiz kalıyor. Asıl deniz altı uygulamaları ilginç bayağı. Düzgün üretildiğinde uzun süre yosun kaplamıyor.

Gel gelelim bir süre sonra bu nano materyal haliyle yok oluyor. "seramik", "cam", "yüzeyi komple örtme" iddiaları tamamen fasa fiso. Ancak düzgün ürün düzgün şekilde uygulandığında bir müddet faydalı. O kadar. Ne eksik, ne fazla.

Son düzenleme:
arabama seramik kaplama düşünüyorum bende ama karar veremedim bi türlü. uygulaması zormuş düzgün usta yapmalıymış birde 1 senede kayboluyor diyorlar.

Hocam folyoyu bereden bulabilrim. Fiyat nedir folyonun. En azından maliyeti bilsem.

Motorum sıfır gibi çizik vs olmadan bir şekilde korumak istiyorum. Satarken rahat satmak ve gereksiz çizik olmasın diye ne yapmak lazım. Folyo harici plastip çok tavsiye ediliyor ama motor için nasıl olur. Stickerler sökülmeden kötü olmaz mı. Stickeri sökme şansımız yok zaten

Konu hortlamış ama olsun :)

Motosiklet kaplama ile ilgilenen reklamcılar var.
Grenaj şekline göre (marka/modele göre kalıpları var) parça parça kaplama malzemesini istediğiniz desende ve renkte basıyorlar.
Ben koruma amaçlı değil ama motorun görünüşünden sıkılıp değişiklik olsun diye kaplama yaptırdım.
Grenajlarda sorun olmuyor ama plastik parçalar düzgün yapışmayabiliyor.
Ürünü aldığım yerin İnstagram hesabı @motosticker54
Oradan çalışmalarına bakabilirsiniz.
İlgili bir arkadaş.

Benim yaptırdığım kaplama bu şekilde oldu.
Arada boşluklar var ama alttaki grenaj rengi ile aynı olduğu için problem olmadı.
İsterseniz komple de yapıyorlar.

6ef46367-d967-4e4f-8543-d7d07049b588.qVMyD

Hocam folyoyu bereden bulabilrim. Fiyat nedir folyonun. En azından maliyeti bilsem.

Motorum sıfır gibi çizik vs olmadan bir şekilde korumak istiyorum. Satarken rahat satmak ve gereksiz çizik olmasın diye ne yapmak lazım. Folyo harici plastip çok tavsiye ediliyor ama motor için nasıl olur. Stickerler sökülmeden kötü olmaz mı. Stickeri sökme şansımız yok zaten

Renkli garaj dan alabilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar