Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeşil sigorta kestirdim ve 20 euro farkla asistan hizmet satın aldım Anadolu Sigorta dan
Herkese öneririm
1. ARAÇ TEMİNATLARI
1.1. Yol Kenarında Onarım
Sigortalı aracın kaza veya arıza durumunda olay yerinde müdahale için , mümkün olması halinde, yol kenarında
onarım ekibi şirketimiz tarafından gönderilecektir. Verilecek hizmet bedeli sigortalı tarafından karşılanacak olup
organizasyonşirketimiz tarafından gerçekleştirilecektir. Yol yardım ekibinin gönderilmesi mümkün olmayan hallerde
aracın en yakın servise çekimi yapılacaktır. şirketimiz’nin servis ortamındaki hiçbir onarıma ilişkin sorumluluğu yoktur.
1.2. Aracın Çekilmesi
Trafik kazası veya arıza durumunda, şirketimiz; Sigortalı aracın en yakın servise naklini veya yoluna devam etmesi için
uygun biryere konulması için gerekli organizasyon 250 Euro’ya kadar sağlanılacaktır.
Aracın yükünden dolayı çekilmesine engel bir durum var ise yükün boşaltılmasından ve fiziki çevre emniyet tedbirlerinin
alınmasından şirketimiz sorumlu değildir.
1.3 Aracın Vinç ile Kurtarılması
Bir karayolunda giderken sigortalı aracın devrilme veya şarampole yuvarlanma nedeniyle hareketsiz kalması durumunda,
mümkün olabilen durumlarda kurtarılması için gerekli organizasyon 500 Euro limite kadar sağlanacaktır.
Aracın yükünden dolayı kurtarılmasına engel bir durum var ise yükün boşaltılmasından ve madeni yağ/akaryakıt taşıyan
araçların kurtarma hizmetlerinde fiziki çevre emniyet tedbirlerinin alınmasından şirketimiz sorumlu değildir.
1.4 Konaklama
Aracın aynı gün tamir edilememesi halinde, aracın onarımı süresince azami 4 gece kadar gecelik 160 Euro limitli, maksimum
4 kişi dahilinde otel masrafları (standart oda+kahvaltı) ödenir.
1.5. İkametgaha Geri Dönüş veya Seyahate Devam
Tamir süresi arızalanmayı izleyen 48 saati aşarsa, şirketimiz, Lehdarların Daimi ikametgaha dönüşlerinde meydana gelen
seyahat masraflarını veya Lehdarlar seyahate devam etmek isterlerse, seyahat için planlanan yere kadar olan seyahat
masraflarını ödeyecektir. Ancak bu son seçenek dahilinde yapılacak olan masrafların, Daimi ikametgaha dönüş masraflarını
(ekonomik sınıf bilet olarak) aşmaması gerekir.
1.6 Tamir Edilen Araca Dönüş
Kaza veya arıza sonucu, zarar gören araca; tamir edildikten sonra dönüş şirketimiz tarafından karşılanacaktır. Tamir edilen
araca dönüş masrafları taksi veya toplu taşıma ile gerçekleştirilecektir
Bu iyiymiş, yeşil sigorta yaptırırken aklımda bulunsun.
Ben de geçen hafta kaskomu yeniledim, 31 Ağustos'a kadar avrupa ülkeleri şeklinde yurtdışı klozu eklettim 1000TL falan farketti.
90 günlük yeşil yaptırdım, yol asistan hizmeti ile beraber 80 euro yerine 100 euro tuttu Anadolu sigorta.
Kasko varsa yurtdışı teminatı da ekletmek lazım.
90 günlük yeşil yaptırdım, yol asistan hizmeti ile beraber 80 euro yerine 100 euro tuttu Anadolu sigorta.
Kasko varsa yurtdışı teminatı da ekletmek lazım.
Transit vize geçişlerinden özellikle vurgularsanız çok sevinirim. Dönüş rotanızı özellikle vize alınması zor yerler olduğu için merak içerisindeyim. Rota tam yapmak istediğim rota.
Asistan hizmeti vermişler de, 250eur'a kadar çekici ile motoru alıp 2-3km öteye çekerler heralde anca =)
Ben en son 2'dir avrupaya kasko bile olmadan gidiyorum, bir de gerizekalı gibi sürmeye gidiyorum zaten. şimdi düşününce nereden geldi bu cesaret kendim de merak ettim.
Arkadaşlar selamlar
30 Haziran akşam 22.00 de Balıkesir den çıktığımız yoldan 13 Temmuz 22.00 civarı Balıkesir e tekrar geri döndük
İlk hedef amacımız Edirne çıkış Bulgaristan,Romanya-Macaristan-Slovakya-Çekya-Polonya-Litvanya-Letonya-Polonya ,, dönüş Almanya üstünden Hollanda ve dönüş Almanya - Avusturya - Slovenya-Hırvastistan -Sırbistan - Bulgaristan - Eve dönüştü.
-------
Yola çıkmadan 3-4 gün önce eşim rahatsızlandı, soğuk algınlığı durumu. Ama baya rahatsız. Acile gittik, durumu anlattık yola çıkacağız vs. Verdiği ilaçlar eşimi 3 günde toparladı.
Yola çıkmadan 1 gün önce ben rahatsızlandım. Gündüz hem ben hem eşim doktora gittik tekrar. Bize antibiyotik verdi yurt dışında rahatsızlanırsanız başlarsınız diye.
Enerjimiz düzelince akşam 22.00 gibi yola çıktık. Amacımız Edirne de kahvaltı molasının ardında Bulgaristan ı pas geçerek Bükreş Romanya ya varmak.
Edirne ye zor vardık. Normalde saatlerde sürüş yapabiliriz enerjimiz düşmez gece gündüz.
Edirne de çorba vs içtik sabah Ayçiçeği restaurantta. Yola o an devam edemeyeceğimize karar vererek saat sabah 07.00 den 14.00 e kadar dinlenip uyuyacağımız bir otel ayarladım.
Uyuduk dinlendik enerjimiz yerine geldi.
Hamzabeyli sınır kapısından rahatça 15-20 dk da geçerek Bulgaristan a geçtik. Bu arada çokça ağırvasıtaların kullandığı bir kapı gibi gördüm. Bu arada sınır kapısına yakın yol güzergahı LEŞ gibi pislik içinde her taraf.
Türk gümrüğünü geçtik Bulgar gümrüğünde de esprili komik bir memur denk geldi sohbet muhabbet geçtik.
Yanlış hatırlamıyorsam ESKİCUMA ya kadar yol köstebek yuvası gibi. Bir ara amortisörler zarar görecek diye düşündüm gerçekten o derece kötü.
Bükreşe 200 km kala bir noktada inanılmaz enerjim çöktü. Yemek yemek için bir köy girişinde durdum. Karşı şeritte de 2 tane motorcu ve 1 bulgar anlaşmaya çalışıyorlar
Bizi de çağırdılar gittik. 2tane fransız motorcu baya eski kasa Bmw motorlar ile Fransa dan yola çıkıp Gürcistan a sürüp oradan aşağı ineceklermiş vs. Onlarda market arıyorlarmış.
Takıldılar peşimize markette ayrıldık, Bulgar arkadaşın tarif ettiği yerde yemek yemek için oturduk. Yağmur başladı.
Romanya cephesinde şimşekler çakıyor
Sipariş ettiğimiz yemek 5 dk daha geç gelse bayılabilirdim. O derece kötü durumdayım.
Yemeği yedik, yağmurlukları giydik. Yola çıktık. Yolun yarısında bir kahve molası verdik.
Akşam 21-22 arası Bükreş e ulaştık. Otel rezervasyonunu yemek yerken yaptım. Modum düşük olduğu için 4x4 lük bir otel ayarlayamadım.
Gece biraz havasızdı otel ama kapıda 4-5 tane farklı ülkelerden Gs ler vardı, belkide otel bize güzel gelmedi.
Sabah normalde erken kalkıp bükreşi kısa dolaşıp Transfagarasan yoluna devam edecektik. Ama 1 gece daha kalmaya karar verdik. Daha güzel bir otel ayarladım. Erken checkin ile gittik dinlendik.
Bükteş te Atatürk büstünü , parlemanto binasını vs yarım günde gezilecek yerlerini gezdik. Daha önce gidip çok memnun kaldığımız Restaurant Hanu' lui Manuc https://maps.app.goo.gl/Qdchj6o6gn2nnLUu6 da yemek yedik.
Otelimizde dönüp iyice dinlendik.
Sabah Transgarasan a yola çıktık. Normalde ara yollardan gidip köyleri güzel yerleri görmeyi planlıyordum ama otobandan Curtea de Agreş üstünden bağlandık. Transfagrasan geçidinin başladığı köy yolları bile harika doğaya sahip bence.
Dağ geçidi çok güzeldi. Trafik azdı. Motor kafilesi genelde karşı şeritten yani Sibiu tarafından daha yoğundu.
Yol kenarıdna 1 anne ve 2-3 yavru ayı gördük, biraz ilerleyince bir anda yol kenarında ayakta gaffur gibi dikilen büyük bir ayı vardı.
Sibiu ya yaklaştıkça dağ tırmanışı başladı Balea gölüne doğru tırmanırken rakım baya yükseldi, kenarlarda kar yığıntıları vardı hava orada baya soğudu.
Sibiu ya 45 - 50 km kala Alexandru's Royal diye bir pansiyon altı restaurant a zar zor vardım. Orada yemek yedim ama hastalığımın pik yaptıği bir andı. Yemek beni ayağa kaldırmadı bu sefer.
Tylol Hot vs yaptım, uyudum biraz işletmeden müsade isteyip. Sağlık sigortamın çağrı merkezini aradım hastahaneye gitmek için, ancak eşim Sİbiu da hastahaneye gitmeyelim daha büyük bir yerde gidelim deyince Kaloşvar Cluj a doğru son sürat gitik.
Güzel bir otel ayarlamıştım. Gittik dinlendik, çarşı pazar gezdik. Çok beğendik. Akşam yemeğini otelde yedik, Oteldeki garsonlardan birisi SriLanka lı bir müslümandı. Yemekte beni kötü görünce buradaki hastahaneler iyidir dedi.
Yemekten sonra biraz düzeldim ama akşam 23.00 gibi hastahaneye gitmeye karar verdik. Uber çağırdım yerel normal devlet hastahanesine gittik.
İngilizcem turistik olarak fena değil ama hastahane terminalojisi yok ingilizce olarak bende.
Chatgpt ye hem romence hem ingilizce yazı hazırlattım.
Gittiğimde hastahane baya eski geldi gözüme, bina zaten eski bir yapı ama içerisi doktor kaynıyor. Baya yoğun çalışan var.
Kısa özet geçiyorum instagram MOTOSİKLETGEZİLERİMİZ sayfasından hastahane maceramızı dinleyebilirsiniz.
Tetkiklerden sonra beni ambulans ile farklı bir hastahaneye sevk ettiler. Enfeksiyon hastalıkları hastanesi. Orada yeni ilaçlar yazdılar. Gece 02.00 civarı otele geri döndüm. Antibiyotik kullanmama kızdılar. influenza B teşhisi koydular. Tabi kan tahlili, covid testi vs vs.
İlaçlarımı sabah eczaneden alıp 1 gece daha konaklayıp yola çıktık.
Devamı gelecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada Bükreş i zaten biz çok sevmiştik, daha önce de 1 gece konaklamıştık. Kaloşvar Cluj ü de çok beğendik. kesinlikle öneririm.
Kaloşvar dan Budapeşte Macaristan a geçtik.
Bilgi: Bulgarisyan otoyolları motosiklet için VİNYET istemiyor, Romanya da istemiyor. Ancak Macaristan Vinyet istiyor. Online olarak alınabiliyor. Hgs gbi plaka dan takip ediliyor. Otoyol da kameralardan vinyet takibi yapılıyor.
Budapeşte de 1 gece konakladık. Budapeşte gerçekten güzel bir şehir. En az 2 gün zaman ayrılmalı. Özellikle gece tekne turu yapılmalı. Biz günbatımında yaptık çok güzeldi.
Şehirlerde yapacağımız etkinlikleri GETYOURGUİDE kullanarak buluyor ve satınalıyorum genelde.
Daha önce de Budapeşteye motosiklet ile gitmiştim ama 1-2 saat durum devam etmiştim. 1 Gece konaklayarak hafif tempo gezdik dolaştık. Kesinlikle öneririm. İnstagram sayfamızda öne çıkarılanlardan hikayeler arasında birkaç görüntü mevcut.
Budapeşte de 1 gece konakladıktan sonra Slovakya'yı transit geçerek Banská Bystrica üstünden ( burada güzel bir yerde yemek molası verdik ) Krakow a vardık. Polonya yemyeşil doğası inanılmaz güzel geldi bize. Yol üstü biraz yağmur denk geldi yağmurluklarımı giydik hemen.
Krakow merak ettiğim bir yerdi, ben beğendim. Eski şehir bölgesinde gezdik dolaştık. Güzel bir noktasında yemek yedik. Mantı benzeri bir yemeği var. Güzeldi.
Krakow da 1 gece konakladıktan sonra Varşova'ya gidip orada gezip dolaşıp Kuzey Denizi liman şehri olan GDANSK ta konaklamaktı amacım.
Tam bu günlerde annemde yazlıkta zaman geçiren 11 yaşındaki kızımız bizi özlediğini söyledi. Biraz buruk buruk konuştu. Turu kısaltmaya karar verdik.
Polonya dan Estonya'ya doğru değil Prag a doğru rotayı çevirdik.
Gdansk a kesin gidecektik ama orasını merak ediyordum.
Krakow dan Varşova ya doğru yola çıktık. Ama yolda deli gibi rüzgara yakalandık. Motosiklet ağır olmasa savuracak cinsten.
Varşova ya yağmur altında girdik. Yağmur çok şiddetlendi kendimizi bir Avm ye attık. Dolaşıp yemek yedik ama yağmur dinmedi. Gdansk a devam edelim dedik. Chatgpt ve hava durumu saatte 125 km ye varan rüzgar uyarısı yaptı ve 2 gün boyunca şiddetli fırtına uyarısı verdi.
Gdansk a gidemedik çünkü çok mantıksız olacaktı. Tur eziyete dönmesin diye Varşova dan WROCLAW a doğru yola çıktı. Polonya nın Prag a doğru rota hattında ortada olan güzel bir şehir. Wroclaw a akşam üstü vardık yine rüzgardan dayak yercesine bir yolculuk oldu.
Wroclaw da çok güzel bir şehir. Akşam yağmurluydu Uber kullanarak eski şehir meydanına gittik. Bir pub bulduk güzel kokteyl vs yapıp otele döndük.
Sabah kahvaltı dan sonra otelden ayrılıp eski şehir e geri döndük. Wroclaw de cüce heykelleri meşhur, her köşe bir cüce heyekli var pirinç malzemeden. Gayet güzel bir ambians olmuş. Burada da mantı gibi birşey meşhurmuş onun da çeşitlerinden yiyerek Prag a doğru yola çıktık.
Prag ı fotoğraflarda videolarda görünen sadece tarihi bölgeden oluştuğunu zannedenler yanılır baya büyük bir metropol aslında. Trafiği baya çileli.
Eski şehir bölgesine yakın bir otel ayarladım. Prag ı yürüyerek baya dolaştık. kısa özet geçiyorum.
Prag da 1 gece kalıp Avusturya Salzburg a doğru yola çıktık.
Salzburg a giderken sürekli köy-dağ yollarından güzel yollardan geçtik. İnanılmaz güzel rotalardı.
Salzburg da konaklayıp ertesi gün Grossglockner geçidine gidecektik.
Salzburg da konaklama inanılmaz pahalı. Ortalama gecelik 15.000 TL. Biz bu turda diğer şehirlerde 2500-5000 TL aralığı gecelik ödeme yaptık çoğunda da kahvaltı vardı.
Avusturya ile Almanya'nın sınırında olan Salzburg dan 10 km ilerde Almanya sınırında olan Ainring kasabasında kaldık. Gecelik kahvaltı dahil 8000 civarı ödedik. Ama kasaba köy demek hakaret olur inanılmaz güzel bir cennet bölge. Köy içinde çok güzel aile işletmesi restaurant bulduk. Çok lezzetli yiyecekler yedik.
Salzburg Designer Outlet e gittik. İnanılmaz fiyatlar var.
8 çift ayakkabı, 1 polar sweet, 1 tane küçük çanta aldık. Nike-adidas-puma inanılmaz derecede uygun.
Ortalama 20-30 euro arasına ayakkabı aldık. 2 alana 2.si %50 indirim de varmış Neredeyse üstüne para verecekler.
Eeeee motorda 8 çift spor ayakkabı için yer yok
2 yan çanta kıyafetlerimizle dolu. Arka çanta günlük eşyalarla dolu.
Neyseki Balıkesir den çıkarken boş 1 tane su geçirmek 30 litrelik motosiklet sırt çantası almıştım. 4 tane de katlanıp cebe sığabilen decatlon sırt çantası almıştım.
Yan çantaşardan 1 tanesini boşalttım. Su geçirmez çantaya koydum kıyafetlerimi. Yan çantaya ayakkabıları zarar görmeyecek şekilde koydum. 2 tane de decatlon çantasona ayakkanı koydum. Topcase e su geçirmez çantaki kıyafetleri ve diğer 2 tane decatlon çantasını ahtopot file ve sabitleme çantaları ile sabitledim
Grossglockner yoluna Zell Am See kayak merkezinin olduğu yoldan gittik. Yol zaten başlı başına bir konu. İnanılmaz güzel bir doğa içinde güzel virajlı yollardan gittik.
Ama Grossglockner e tırmanmadan önce tabiki Hallstatt a gittik. Hallstatt yolu da inanılmaz keyifliydi. Hallstatt da biraz zaman geçirdik, birşeyler yedik.
Grossglockner yoluna tekrar geri döndük.
Grossglockner geçidi ücretli bir geçit.
Grossglockner geçici bir milli park gibi. Geçit girişinde ödeme yapılıyor. Galiba 30 euro civarıydı.
Bir rehber broşür veriyorlar, 1 tane sticker veriyorlar geçitle ilgili.
Benim ve eşimin görüşü bugüne kadar geçtiğimiz tüm dağ geçitleri bir yana Grossglockner bir yana.
Hikayelerimizde mevcut görüntüler var. İnstagram sayfamıza bakmanızı öneririm.
Dağ geçicini bitirdikten sonra yolumuzu Lübliyana, Slovenya ya çevirdik. Daha önce de Lübliyana ya gitmiştik çok beğenmiştik.
Zamanı iyi kullanmak için maalesef otoyol sürüşleri yaptık uzun mesafelerde. Slovenya otoyolu motosiklet için vinyet istemiyor.
Lübliyana gerçekten doğası, eski şehir bölgesi güzel bir şehir. Daha önce de çok beğenmiştik. Akşam geç saatlare kadar eski şehir bölgesinde takıldık. Bir festival varmış. Su kanalında su üstünde voleybol maçı falan vardı. Baya güzel geçti.
Lübliyana dan Hırvastistan ı pas transit geçip uzun bir sürüşle Belgrad a kadar sürtük Sırbistana.
Belgrad girişi biraz yağmura yakalandık ama ufak bir yağmurdu.
Sırbistan ı öven, güzel diyenle karşılaşmadım. Bizde güzel bulmadık. Daha önce Belgrad da kısa bir yemek molası vermiştik. Fena değildi .
Ama genel anlamda soğuk ve itici bir bölge.
konakladığımız dönem sırp katliamı yıl dönümü ne denk geldi. Bize daha da itti şehir Belgrad.
Belgrad da akşam yemeği için ortalama iyi bir restaurant a gittik. Et yemekleri güzeldi.
Sırbistan da 1 gece konaklayıp sabah hafif yağmur eşliğinde SOFYA ya doğru yola çıktık. Chat gpt, hava durumu genel yağışı hafif gösteriyordu.
Ama Sofya ya yaklaştığımızda afet bir yağmur a denk geldik. Ve sadece Üst yağmurluk vardı sadece. Alt yağmurluk giymemiştik.
Afet yağmuru şöyle söyleyeyim, ne araba da ne motorda böyle bir yağmur a yakalanmamıştık.
----
yoldaki arabalar önünü göremediği için dörtlüleri yakıp yavaş yavaş gidiyor, ben yolu açsınlar diye çakarları yaktım korna korna yolu açıyorum ama yoldaki su birikintileri aquaplannig etkisi arabaları inanılmaz etkiliyor. Ben dikkatli ve hızlı sürüyorum.
Telefon tutucudaki ekranı kırık telefonum u aldım eşimin telefonu taktım. Amacımız sofya daki herhangi bir HappyGrill cafe ye gitmek
---
Navigasyonda ki konumu açık Happy Grill e vardık ve yağmur dindi
O kadar ıslak durumdayız ki botumun içinde balık yaşar
Bizi içeriye aldıklar, biz bahçede oturalım dedik, yok içeride oturabilirsiniz dediler.
Yemeklerimizi söyledik ama oturduğumuz alan göle döndü bizden süzülen sulardan. Görevliler sürekli elinde paspas su temizlediler
Sofya da Svilebgrad a kadar hava yağışlıydı.
Svilengrad a 50-60 km kala bir sıcak bastırdı kıyafetler üzerimizde kurudu
Svilengrad da 1 gece konaklayıp ertesi sabah Edirne üzerinden Balıkesir de döndük
Tabi Edirne ciğeri yemeden olmaz Yollarda mola vere vere döndük sağ salim evdeyiz
Bir aksilik çıkmazsa 1 Temmuz 00.00 hareket ile 16-17 gün sürmesini planladığım bir motosiklet turuna çıkıyoruz.
Balıkesir hareket Çanakkale - Edirne çıkışlı
Bulgaristan - Sadece geçiş için kullanacağız.
Romanya - 1 gece konaklama ve transfagarasan geçiş yapacağız.
Macaristan - geçiş amaçlı kullanırım ama geçerken gezerim.
Slovakya - 1 gece dinlenme amaçlı kullanırım geçerken gezerim.
Polonya 1 gece gidişte 1 gece dönüşte konaklama
Litvanya 1 gece konaklama
Letonya 1 gece konaklama ( gidiş yada dönüşte )
Estonya - Talin de konaklama ülkeyi gezeriz.
Dönüş
Letonya - gidiş yada dönüş konaklama
Litvanya - dönüşte transit geçerim ama gezerek görerek geçeriz.
Polonya - dönüşü sahil şeridinden Gdansk üzerinden yapacağız.
Almanya - Transit geçeceğim ama geçiş güzergahında görmeye değer noktalardan geçeceğim.
Hollanda - Amsterdam esas amacımız ama tabi gezerek görerek. 1 gece konaklarım
Belçika - Brugge da 1 gece konaklarım gezerek görerek.
Almanya - transit geçeceğiz ama tabi geçiş güzergahını doğru noktalar seçerim. Transit geçişte limitsiz otobanda iyi ilerleniyorç
Çekya - Prag a 1-2 gün ayıracağım
Avusturya - geçiş rotası olarak kullanacağım. Dağ geçişlerini kullanırım muhtemelen
Hırvatistan - mecburu rota ama güzel bir noktada konaklar gezerek değerlendiririm
Sırbistan - mecburi rota ama belgrad da gezer konaklarım
Bulgaristan - transit geçiş
Türkiye ve mutlu son.
Nerede kaç gün konaklarız yolda şekillenecek.
Bu sefer instagram sayfası açtım orada paylaşacağım. İnstagram MotosiklerGezilerimiz
sevgili tugbay, bu gezinde sana bol güneşli ve yağmursuz yolculuklardan, ve kazasız,belasız yolculuklardan ,ve bol şanslar dilemekten başka dileklerimiz olamaz sadece ALLAHA EMANET OLUN diyebiliriz yolunuz bahtınız açık olsun, selam ve sevgiler,