Fiyatlar bencede çok ama esas aksesurlar daha uçuk benim ,motora uzun ön cam almaya kalksam yaklaşık 300 ytl , kendi orjinal çantası 1000 ytl civarı ,52 litre topcase bağlantı aparatı falan derken 700 ytl civarı ,bunlar motorla kıyaslandığında bence çok daha fazla.
güzel kardeşim iyi hoş yazmışsında. Durum şöyle:Motosikleti ticari olarak kullanan kesim zaten en ekonomik sınıfı tercih ediyor ki o modellerin fiyatı çok da uçuk değil. Bu motor olayı keyfi birşeydir. Mühendisliğini işçilğini bilmem ama bu keyfiyeti düşünen parasını da göze alır. Bi honda goldwing fiyat olarak bahsettiğin araçlardan 5 tane alır ama yaşattığı duygu his v.s. hiç bi arabayla hissedilemez. Bu iş Türkiye'de böyle. işine gelen alır biner gelmeyende bu tarz benzetmeler yapar. Gönül isterki fiyat politikası böle olmasın.ama böyle.
tebrikler :rendeer:Motosiklet maliyetlerinin otomobile göre daha düşük olduğunu hanginiz uydurdu bakayım.
Hiç de zannettiğiniz gibi değil arkadaşlar.
Motosiklet için Arge ve diğer konularda harcanan fazla olabilir.
Bunun nedeni satış rakamları.
Motosiklet otomobil kadar çok satılmıyor.
Ama araştırma ve geliştirme için otomobil kadar para harcanıyor.
Bu maliyetler araç başına bölündüğün de doğal olarak daha az satış öngörüldüğünden, motosiklet başına düşen pay, otomobilden daha fazla oluyor.
Türkiye'de otomobil ve motosiklet fiyatları yüksek.
Fakat vergileri düştüğünüz de avrupadan daha ucuz bir hale geliyor.
(Burada sorununuzu devlet babayla halledeceksiniz)
Fakat avrupayla yarı yarıya bir fiyata bile satılsa, vatandaşın alım gücüne göre yine de pahalı oluyor.
Ama avrupada kazanılan rakamları Türkiye ile kıyaslamak da son derece yersiz.
Çünkü Türkiye de ekmeği 2,5 liraya yemiyorsunuz.
Yani gelire göre gider var.
Öyle dışardan görüldüğü gibi laylay lom değil herşey.
Fakat her şey alınabilir.
Bunun için her türlü imkan mevcut.
İnsanların, zevk de dahil her türlü ihtiyacını karşılayabilmeleri üzerine kurulmuş bir sistem de yaşıyor avrupalılar.
Ben doğru bir kıyaslama olması için benim harcamalarıma göre hangi motoru nasıl alırım konulu bir açıklama yapayım.
Benim aylık sigara param 200-250 euro arasında.
Bu parayı dumana vermek yerine motosiklete versem ve taksitle bir motosiklet alsam nasıl bir tablo ortaya çıkar sizce?
Yazalım.
R1 aylık taksit: 119 euro
GSXR 1000 : 128 euro
Hayabusa : 125 euro
CBR 1000 RR : 149 euro
ZX12 R 189 euro
Bunlar mağazalarda gezinirken gözüme takılan taksitlendirmeler.
Yani bir tutkunuz varsa ona sahip olmak için sizi engelleyen bir şey yok.
Her şey insanların mutlu bir hayat sürmesi için tasarlanmış.
Bir gün başımızdaki yöneticiler, bizi yönetmek yerine bize insanca bir yaşam olanağı sunmak için iş başına geldiklerinde, biz de insan gibi yaşama olanaklarına kavuşacağız.
Ama önce biz adam gibi adamları iş başına getirmeyi öğreneceğiz.
Bu kafayla da çooook zor.
Daha çooook ağlarız, gülünecek halimize...
ben gülmüyorumda şaşıyorum..cbr 125 e para verip alanlara gülüyorum yaa bide sıfır offf bide kredi filan dünyanın parası of ofof
tebrikler arkadaşım iyi açıklamışsın bunun uzerine tek soleyeceğim bazı kesimleri ornek kanuninin veya mondialin bisanın kimlerin oldugunu bilmiyorum ama yerli motorsiklet imalat sanayiyiy koruma adı altında zengin edildiğini çok iyi biliyorum daha dune kadar çetmen mobilya skygo diye marka adı altında zaten haali hazırda memlekette var olan motoru 1500 ytl gibi bir fiyata sattı 250 lilik cruiser nassıl oluyorda bu fiyata satılabiliyor işte diger aklıma takılanda bu vergilerden başka muthiş kar marjlarına hizmet ettiğimiz kesin galibaMotosiklet maliyetlerinin otomobile göre daha düşük olduğunu hanginiz uydurdu bakayım.
Hiç de zannettiğiniz gibi değil arkadaşlar.
Motosiklet için Arge ve diğer konularda harcanan fazla olabilir.
Bunun nedeni satış rakamları.
Motosiklet otomobil kadar çok satılmıyor.
Ama araştırma ve geliştirme için otomobil kadar para harcanıyor.
Bu maliyetler araç başına bölündüğün de doğal olarak daha az satış öngörüldüğünden, motosiklet başına düşen pay, otomobilden daha fazla oluyor.
Türkiye'de otomobil ve motosiklet fiyatları yüksek.
Fakat vergileri düştüğünüz de avrupadan daha ucuz bir hale geliyor.
(Burada sorununuzu devlet babayla halledeceksiniz)
Fakat avrupayla yarı yarıya bir fiyata bile satılsa, vatandaşın alım gücüne göre yine de pahalı oluyor.
Ama avrupada kazanılan rakamları Türkiye ile kıyaslamak da son derece yersiz.
Çünkü Türkiye de ekmeği 2,5 liraya yemiyorsunuz.
Yani gelire göre gider var.
Öyle dışardan görüldüğü gibi laylay lom değil herşey.
Fakat her şey alınabilir.
Bunun için her türlü imkan mevcut.
İnsanların, zevk de dahil her türlü ihtiyacını karşılayabilmeleri üzerine kurulmuş bir sistem de yaşıyor avrupalılar.
Ben doğru bir kıyaslama olması için benim harcamalarıma göre hangi motoru nasıl alırım konulu bir açıklama yapayım.
Benim aylık sigara param 200-250 euro arasında.
Bu parayı dumana vermek yerine motosiklete versem ve taksitle bir motosiklet alsam nasıl bir tablo ortaya çıkar sizce?
Yazalım.
R1 aylık taksit: 119 euro
GSXR 1000 : 128 euro
Hayabusa : 125 euro
CBR 1000 RR : 149 euro
ZX12 R 189 euro
Bunlar mağazalarda gezinirken gözüme takılan taksitlendirmeler.
Yani bir tutkunuz varsa ona sahip olmak için sizi engelleyen bir şey yok.
Her şey insanların mutlu bir hayat sürmesi için tasarlanmış.
Bir gün başımızdaki yöneticiler, bizi yönetmek yerine bize insanca bir yaşam olanağı sunmak için iş başına geldiklerinde, biz de insan gibi yaşama olanaklarına kavuşacağız.
Ama önce biz adam gibi adamları iş başına getirmeyi öğreneceğiz.
Bu kafayla da çooook zor.
Daha çooook ağlarız, gülünecek halimize...