Motosiklet Federasyonundan BMW markasına yarışlarda ambargo

Olay da olay ama.

Önce bir gazete ortaya bir haber atıyor.Sonra Borusan diyor ki böyle bir şey yoktur.İmkansızdır olamaz vs.vs. Metnin sonuna da sıkıştırılmış şekilde bilmem ne müdürümüzün açıklaması bizi temsil etmez fikrimizi yansıtmaz.Demek ki ortada bir şey var yok değil.Bayülgen bir sinirle aslında olmayan sponsorluğu başörtüsü yüzünden yapılamadı demeye mi getirdi.Aslında başörtüsüyle alakası yokken.Ben böyle anlıyorum.Müdürün söyledikleri bizi bağlamaz diyor Borusan.Bence bağlar.Etkinliklerde fuarlarda toplantılarda bir yetkiye sahip olarak iş yapıyorken, BMW gibi bir markayı temsil ediyorken, böyle bir açıklamada nasıl temsil etmiyor...

Yaz yaz bitmez yahu.Herkes her ağzına geleni söylerse...

Ne yazıkki,ülkemizde sadece bu alanda değil bir çok alanda islam ve müslüman istenmiyor.Bunları yıllardır çarşaf çarşaf hakiki belgelerden gördük.Bu durum %99 zu müslümanım diyen bir ülkede,ne kadar garip değilmi?Bunun sebebi aslında müslümanım diyenlerin bir çoğunun ya müslüman olmadığı halde müslümanmış gibi görünmesinden yada müslümanların dininden haberinin olmamasından.Benim naçizane fikrim,bir kişi müslümanım diyorsa gereğini öğrenmeli ve yapmalıdır.Yoksa zaten müslüman değilim desin çıksın.Hiç bir yükümlülüğü olmaz.Bu şuna benzer''ben motosiklet sürücüsüyüm''deyip motosiklet sürmesini bilmeyen birine,veya ben motosiklet sürücüsüyüm ama bu ülkede motosiklet sürücüsü ve motosiklet görmek istemiyorum demek gibi.Mantık,akıl bunun neresinde.Zaten bütün bu olaylar müslümanların islamı hakkıyla bilmemelerinden ve yaşamamalarından meydana geliyor.Müslümanım diyoruz ama müslümanla ve gerekleriyle dalga geçiyoruz,gereklerini kabul etmiyoruz.Ne zaman bu durumu düzeltecek insanlar çıkıyor,bir şekilde yok ediliyorlar.Neden?Müslümanın müslümanlığını hakkıyla yaşamasını istemeyen hakim güçler varda ondan.Kazancını hukuksuz yollardan,alavereden dalavereden elde etmiş ve halende bu yollarla sağlayan mihrakların bütün işleri batacak.Hakimiyetlerini saltanatlarını kaybedecekler.Bunun için ne yapıp yapıp islamın ve müslümanların bilinçlenmesini güçlenmesini engelliyorlar.Bu yazdıklarımı hepiniz ve herkes biliyor ama kabul etmek bazıları için mümkün değil.Ben müslümanım diyecem ama başörtüsü olmasın.ezan olmasın,namaz olmasın,sakal olmasın diyecem.Karşıma geçip herkes benle dalga geçer değilmi.Bunlar inanmış olduğumuz dinin olmazsa olmazlarıysa,bunları kabul etmek lazımdır.Yapamasak bile inkar etmek,dinide inkardır.İnkar ayrı,inanıp yapamamak ayrı.
Burdaki konuda,belki borusan yetkilileri,genel müdürleri sanırım,onun düşüncelerini paylaşmıyor olabilirler ama şu soru takılıyor insanın aklına,bu adam konuşurken hiçmi düşünmez,böyle hassas bir konuda kendi fikrini bu kadar rahatlıkla söyleyebilip söyleyemeyeceğini.Ben inanmakta güçlük çekiyorum,hepsinin aynı düşünceyi paylaşmakta olmadıklarına.Bu durum hakiki müslüman ları rencide etmiştir.borusan yetkilileri eğerki söylediklerinde ciddiyseler,derhal o kişinin işine son verip,basından yayınlarla kendilerini aklamalıdırlar.Yada mertçe çıkıp ''evet bizde aynı fikirdeyiz'' desinler.Herkeste tavrını ona göre takınır.Kimse kalkıp bana ''burda ahkam kesme,çok biliyosan kendin yap,kendin yaşa''demesin.Eğer müslümanım deyipde dininizi bilmiyorsanız,biraz araştırın,yazdıklarımın hakikatler olduğunu anlıycaksınız.Ya inandım diyen,gereklerini yaşıycak,yada yaşayana saygı duyacak.İnsan olmanın gereğidir bu.

çok doğru, fransa ağzına geleni söylüyo neden millet Renault alıyo halıyo çığ gibi, T.C. onuru daha mı az önemli...

merhaba ,

Satılan marka BMW , satan ise Borusan. BMW markasının bahsi geçen konuyla uzaktan yakından ilgisi olamaz. Yabancı şirketlerde çalışan yada yabancı ülke deneyimi olanlarımız zaten durumu hemen anlamıştır diye düşünüyorum. Büyük markalar yurtdışında buna benzer ayrımcılıklar nedeniyle kolaylıkla dava edilebildiğinden bu konu oldukça hassastır. Kesseniz yanaşmazlar bu şekilde bir ayrımcılığa.

Adı geçen Borusan da oldukça köklü bir şirkettir ve sahibi Asım Kocabıyık herhalde bu duruma en çok üzülenlerden olmuştur. Ancak bir çalışanın yanlış anlaşılmaya mahal verecek davranışı nedeniyle bu duruma düşen Borusan bir basın toplantısı yapmış, özür dilemiş ve ilgili yönetici ile yollarını ayırmıştır. Daha ne yapmalarını bekliyorsunuz anlayamadım ?
şirketimi kapatsınlar ? herkese bedava bmw mi dağıtsınlar (fena fikir değil)?
Bir hata yapmışlar , şu veya bu şekilde ... bu bir cinayet yada dine müdahale davası değildir. Trafikte araç kullanan insanlara bakınca bir ayrırım yapmadan sadece parası olanlara atış yaptıkları ortadadır.

sponsorluk konusunda Türbanlı birinin anlaşması iptal olduğunda verilen bu tepkinin türbansız sporcularında anlaşmaları sona erdiğinde verilmesini dilerim.

Bu ve benzeri şirketleri sponsorluğa davet etmek zaten yeteri kadar zorken, bunu iyi yapan bir şirketi de gereğinden fazla cezalandırmaya çalışmak gereksizdir.

Federasyonun da gaza gelerek böyle bir markayla iplerini koparacak açıklamalar yapması doğru değil bence. isteyen almaz elbette , ancak motorseverlerin Honda,BMW gibi markaları boykot etmeden önce düşünmeleri gerek.

Boyner mağazalarında da türbanlı çalışmıyor, oradan da alışveriş yapmayalımmı ? migros ? sok ?
konuyu bu mealde uzaklaştırmak gerekiyor ...

herkese keyifli bit yıl dilerim, 2012 de kazasız bir sürüş keyfi yaşayın.
sevgiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar