Motosiklet Federasyonundan BMW markasına yarışlarda ambargo

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Motosiklet Federasyonu, firmayla sponsorluk anlaşmalarını iptal ettiğini açıklarken, tüketici dernekleri de "İmajınız bozuluyorsa başörtülülere BMW satmayın" diyerek tepki gösterdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu, bir gazetedeki ‘Başörtülü binince BMW bozuluyor’ haberi nedeniyle BMW motosikletlere ambargo getirdi. BMW’nin distribütörü Borusan haberin asılsız olduğunu açıkladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) dün bir gazetede yer alan ‘Başörtülü binince BMW bozuluyor’ başlıklı haber nedeniyle BMW markasına yarışlarda “ambargo” uygulama kararı aldı.

TMF, pistlerde güvenlik aracı (safety car) olarak BMW’nin kullanımına yönelik protokolü iptal etti. Türkiye Şampiyonu olan sporcuların yarışması adına temin edilen 3 adet BMW motosikleti Türkiye Şampiyonası’nda yarıştırmama kararı aldı. Ayrıca 2012 yarış sezonunda kullanılmak üzere alınması planlanan 22 adet BMW marka motosiklet alımını da gündemden kaldırdı.

Borusan Otomotiv tarafından konuyla ilgili yapılacak açıklamayı beklemeden Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar’ın imzasıyla yayınlanan bildiri, Motosiklet Federasyonu’nun ve Uçar’ın genel müdürlüğünü yaptığı Spor Toto’nun resmi internet sitesinde “İlk tepki” başlığıyla yer aldı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’ndan yapılan açıklama

Türkiye Motosiklet Federasyonu’ndan (TMF) yapılan açıklamada, "Eğer Borusan’ın, distribütörü olduğu BMW markasının imajı “başörtüsü ile yan yana geldiğinde” bozulur zihniyeti var ise, önümüzdeki yarış sezonunda BMW markası ile olan 3 önemli çalışmamızı askıya alıyoruz.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, din ve vicdan özgürlüğüne aykırı bu davranışı tasvip etmediklerini vurgulayarak, “Derhal bu durum düzeltilmeli ve gereği yerine getirilmelidir.” dedi. Uçar, “Federasyon üst yönetimi olarak bu durumu istişare ettik. İnsanların inancından dolayı yargılanması, dışlanmaya çalışılması yahut tepki görmesi, çağdışı bir anlayıştır. Böylesi ayrımcı ve yanlış düşünceye sahip insanların hala var olmasından dolayı müteessir olduğumuzu önemle vurguluyor, bu bakış açısının Borusan gibi kurumsal bir yapıyı temsil etmediğini umut ediyoruz. Dünyanın dört bir yanında sporcu yarıştıran ve sponsorluk alan bir kurum olarak bu anlayışa hiçbir yerde rastlamadık. Başörtüsü, inanç hassasiyeti ve İslami değerlere duyarlılık BMW markasının imajını bozuyorsa ve bu nedenle de sponsorluk anlaşması iptal edilebiliyor ve bu, insanların yüzüne alenen ifade edilebiliyorsa, TMF olarak biz de böyle bir zihniyet karşısında pistlerde Güvenlik aracı (Safety Car) olarak BMW’nin kullanımına yönelik protokolümüzü iptal ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Uçar, “Marka güvenilirliğine inandığımız için Türkiye Şampiyonu olan sporcularımızın yarışması adına temin edilen 3 adet BMW motosikleti de Türkiye Şampiyonası’nda yarıştırmama kararı alıyoruz. Ayrıca 2012 yılı yarış sezonunda altyapı ve eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere alınması planlanan 22 adet BMW marka motosiklet alımını da gündemden kaldırıyoruz.” dedi.

Bu arada, 2011 yılı Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonu Yunus Erçelik, Türk bayrağını dünyanın dört bir yanındaki pistlerde temsil eden Milli bir motosiklet yarışçısı olarak inancımıza yönelik ayrımın kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, "Avrupa ve dünyanın hiçbir yerinde sponsorların bu tip bir ayrım gözetmediğini, biliyor ve görüyoruz” dedi. Erçelik, “Sporcuların başarısından veya sportif faaliyetlerinden önce inançları dikkate alınıyorsa bu tutum lanetlenmelidir. Ben gelecek 2012 yılında tüm yabancı rakiplerim BMW markası ile yarıştığından dolayı bu markayı tercih etmiştim. Ancak BMW’nin ülkemdeki yönetim anlayışının böyle olmasına tepkim bu markayı kullanmamaktır. Bu durum düzeltilmediği sürece BMW ile Türkiye Şampiyonası’na çıkmayacağım.

Ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya ile sponsorluk anlaşması yapan Borusan, distribütörü olduğu BMW'yi başörtülü partneri Merve Kılıç'la ekranda test edince "imajımız bozuldu" gerekçesiyle sponsorluk anlaşmasını iptal etmişti.

Ekli dosyalar

• tmfbmw.jpg
    tmfbmw.jpg
    63.5 KB · Görüntüleme: 8,083
Son düzenleme:
Saçma sapan olaylara saçma sapan tepkilerin verildiği saçma sapan ülkemin saçma sapan işleri...

Saçma sapan olaylara saçma sapan tepkilerin verildiği saçma sapan ülkemin saçma sapan işleri...

Kesinlikle katılıyorum

Ancak aklımın bi köşesinden de böyle birşeyin olmadığı olduysa da bu kadar büyütülecek birşey olmadığını düşünüyorum. Yani herşey medyanın abartısı...

Türkiye Motosiklet Federasyonu’ndan yapılan açıklama

Türkiye Motosiklet Federasyonu’ndan (TMF) yapılan açıklamada, "Eğer Borusan’ın, distribütörü olduğu BMW markasının imajı “başörtüsü ile yan yana geldiğinde” bozulur zihniyeti var ise, önümüzdeki yarış sezonunda BMW markası ile olan 3 önemli çalışmamızı askıya alıyoruz.

Bu yorumu okuyunca önce "sana ne be adam!" diyecektim. Ama sonra şöyle düşündüm. Bahsi geçen federasyon Futbol federasyonu gibi ülkemizi temsil eden bir federasyon. Ülkeyi temsil etme durumu söz konusu olunca attığın her adıma dikkat edeceksin. Ha bu olayda başka kişilerin müdahalesi ile bukadar sert tepkilerin verilmesi ve sözleşmenin iptali söz konusu değil mi sanki..? Evet ama olsun, bana teoride mantıklı ve doğru geldi bu sonuç

Ayrıca BMW nin gerizekalı bir sebepten ötürü Burcu ÇETİNKAYA'nın sponsorluğunu iptal etmesinin üzerine tokat gibi bir cevap da olmuş orası ayrı bir hoşuma gitti. Gerçeketen de
DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR :)
. Böyle bayan sporcuları BMW gibi köklü bir markanın desteklemesi yerine, marka imajı derdine düşmesi aptalca.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Hem borusan, hem de sözkonusu programin sunucusu aralarinda bir sponsorluk anlasmasi olmadigini açikladilar.
Ama bizim federasyon, varmis da iptal edilmis gibi sayip dôkûyor masallah.:cherry:
Ne diyeyim afferin....

ne diyeceğimi şaşırdım...

1 hafta olmadı fransa da bır oylama yapıldı medya kıyamet kopardı sonuç bişey yok hayat normale döndü. 1 ay sonrada unutulur.
bu gereksiz tepki yanlış yere yanlış zamanda yanlış şekilde yapılmıştır. adamların acıklaması bile beklenmeden yapıldığına göre koca başlardan birinin cıkarına dokundu demekki

hakkımızda hayırlısı demek istiyorum ama şöyle bir bakınca hiçde hayra doğru gitmediğimizi görüyorum :pale:

Neyin, ne olduğu belli olmadan hemen gürültü kopartılıyor, sapla saman birbirine girdi yine.

Neden 22 adet BMW alacaklardı ? İhale açmadılar ? Neden iptal ediyorlar...

Her şey bu kadar kolay mı ?

müslüman bir ülkede yaşıyoruz inanç özgürlüğümüz var BMW kalkıp başörtülü bu araca binemessin diyor kimsin sen kendini vazgeçilmez mi
sanıyorsun TMF bir karar almıştır bizde her zaman o kararın arkasındayız 3 adet BMW s1000rr alınmıştı BMW özür dilemiyinceye kadar o motorlar PİSTE çıkmayacaktır ayrıca güvenlik aracıda çıkmayacak Federasyonu tebrik ediyorum işte biz buyuz kimse bizim inancımızla dalga geçemez....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
müslüman bir ülkede yaşıyoruz inanç özgürlüğümüz var BMW kalkıp başörtülü bu araca binemessin diyor kimsin sen kendini vazgeçilmez mi
sanıyorsun TMF bir karar almıştır bizde her zaman o kararın arkasındayız 3 adet BMW s1000rr alınmıştı BMW özür dilemiyinceye kadar o motorlar PİSTE çıkmayacaktır ayrıca güvenlik aracıda çıkmayacak Federasyonu tebrik ediyorum işte biz buyuz kimse bizim inancımızla dalga geçemez....
Hocam kim sizin inancinizla dalga geçti?:silent:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
olay görünüşte saçma ama bu işte bir alavere dalavere var
hiç yafta vurmadan bekleyip sonucu görmek gerek

katılıyorum...

türbanlısıda mini etekliside çarşaflısıda bu ülkenin insanı kimse bu ülkenin insanlarını aşalayamaz

Yaw BMW böyle bir şey demediğini haberin yalan olduğunu (söz konusu gazetenin haberlerinin %90'ı gibi) açıkladı. Gazete çıkıp "BİZ YALAN HABER YAPMADIK İŞTE KAYNAĞIMIZ" diyemedi.

Neden hala celalleniyor millet. kafayı yiyecem..
Yok arkadaşlar böyle bir şey.. yalan alloooo..!!!

Ama federasyon bile anlamadan dinlemeden embesillik yapıyorsa, sadece vatandaşın neyi okumasını anlamasını bekliyoruz ki aslında..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar