Motosiklet daha çok kirletiyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bencede katiyen yalan motor satışlarını düşürmek için yapılan bi oyundur bu oyuna gelmeyelim.

:bounce: bence şudur hava filtresi tıkanmış ve ikizamanlı özel 1500cc üstü motorlardır
yada o motor dodge tomahawk'tır (tomahawk'ı bilmeyenler için tomahawk:bir dodge viper'in 8.3lıtre motorunu motor gibi bişeye ayarlamışlar.Bence googledan resimlerine bakın):bounce:

taiwan ,thailand,çin gibi ülkelerde (özellikle taiwan'da) her yer motor dolu araba nerdeyse yok gibi :) insanlar ağızlarında maske ile geziyorlardı,ve gerçekten de sarı bir gaz tabakası hakimdi bana mantıksız gelmedi açıkçası,herkesin motoru tam bakımlı olmuyor,kimisinin segmandan yağ kaçırıyor kimisinin karbüratörü ayarsız oluyor :)
babam tayvana gitmişti çektiği resimlerde bizzat gördüm bunu ciddi bir hava kirliliği vardı :)
saygılar.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
inanmayın bu safsatalara arkadaşlar bizans entrikaları, otomotiv lobisinin işi bunlar, motorumuzu ve keyfimizi sürelim biz boşverin (motor smileyisi neden yok)

Arkadaşlar dedikleri çok dogru ama bu 2 zamanlı motorlar için geçerli araştırma 2 zamanlı motorlarla yapılmış ama şu var son yıllarda türkiyeye gelen motorların 100%90 ı 4 zamanlı bunun anlamını bilmeyenler için söyliyeyim araba tipi motordur benzin içine yada ayrı bir depo ile benzine yağ karıştırılmayıp araba gibi düzenli olarak eskiyen yagı değiştirirsin buda ne demek oluyor 4 zamanlı motorlar arabadan farksız oluyor ama arabanın teknojisi çinlere göre daha ileri oldugundan ufakta olsa biraz fark eder. motorsiklet hakkında istediğinizi sorabilirsiniz motorsiklet ustasıyım ist da olup keeway motoru olan arkadaşlardan tanıyan vardır mutlaka bu arada yeni üyeyim adım cihat şehremini

Sadece motor hacmine bakarak karar vermek yanlış olur, kilometrede yakılan yakıt miktarı, yanmanın verimi ve tabiki egsoz sistemleri de çok etkili olur dişarı salınan gazlarda.

Forumdan Uzaklaştırıldı
2 zamanlı olarak bırazcık dogru olabılır....niye mi....jawayı ılk aldımda yagı fazla kacırmıstımda..samsun yolunda gaza bırazcık asılmıstım ve 10 metre arkamı göremıyodum..ama ne duman atıyodu beeee:cherry: ...kesın uydudan benı görmuslerdır.....:pr: :pr: :pr:
hep hız yapmama ragmen hiç radala girmedim....uyduya girdik göruyon muu

Benim Mobilet şimdi babamın ford dan daha çok mu zarar verio yok canım ya o kendine bile zor zarar verio

Motora Binmek Hiroşimaya Bomba Sallamak Ya Da Irak Ta Bebek Katletmekten Daha Kötü Olamaz Değilmi.bence Motorun Zararlarindan çok Bush Un Blair In Falan Zararlarini Araştirsinlar.hangisi Daha Zararli Sizce.

uhahaa yaa bır ıkı veya 4 sılındırlı benzınlı bır motor nasıl olurda diğer araçlardan daha cok zararlı olabılır..saçmalık..araştırma yapan kişiler gelsinler ankara dakı otobuslerın değerlerını ölçsünlerde görüyüm.daha eksozun yanına gelırken bayılırlar..ankaralı arkadaslar bılırler kırmızı otobusler var.koruklu..ikarus marka beledıyenın ..onların eksozundan cıkan gaz cayıralandakı termık santralınden cıkmıyoo.asıl sorun dızel araçlar arkadaslar..eski modelı düşük araçlar kamyonlar ,,otobusler,,tırlar,,vs.bunları kontrol etmek lazım..bırde bıo mazot ıcat ettıler..geçenlerde bı abımın kucuk kızı ve annesı halk otobusune bınmışler..leş gıbı bıo dızel kokuyomuş.cocuk hatta mavıne sormus bu ne koku abı mıdem bulandı dıye ..mavınde gulmuşş.ee tabı cocuk dayamayıp otobusun ıcıne kusmuss..oohhh iyi yapmış keşke mavının ustune doğru puskurtseydı..asıl bu tur yakıtları kontrol altına almalılar.cunku gercek bıo dızel yapsalar kotu kokmaz.ıcıne atılan maddelerı az kullandıkları ıcın kotu bır koku cıkıyo maleseff..

saçma bu tip ararştırmalar hiç ama hiç inandırıcı gelmiyor bana :farao:

Bu araştırma alkollü oldukları zamana denk gelmiştir...
Motosikleti kara tren olarak görüyorlardır.:mrgreen:

Kirletir kardeşim bal gibide kirletir. İsterseniz hesabını yapalım.

1-Araba 1250cc lik 4 zamanlı 1000kg lık bir otomobil (mesela palio)
2-100 km de 7 lt yakıt harcasın
3-Diyelimki km de 100gr zehirli gaz üretiyor.

4-Motosiklet 125cc 100kg lık 4 zamanlı bir commuter(mesela cgl125)
5-100km de 3 lt yakıt harcasın
6-Diyelimki km de 40gr zehirli gaz üretsin.

Hesaba gelelim
bu motosikletin motoru 1250cc olursa doğru orantı ile bakarsak
10x3= 30lt yakıt harcar
10x40= 400gr zehirli gaz üretir.

Yani arkadaşlar bu hesapla otomobilin 4 katı kirlilik üretip yaklaşı 4 kat yakıt harcadık.

Hesaba devam edelim

Commuterimiz otomobil kadar ağır olursa yani doğru orantı ile hesaba devam edelim

400x10=4000gr(4kg) yani otomobilin 40 katı kirlilik
30x10 =300lt yani otomobilin 44 katı yakıt tüketiyoruz.

Sonuçta teorik olarak otomobile denk 1000kg 1250cc bir motosiklet üretirsek çevreyi otomobilden çok kirletiriz.Hesap ortada itirazı olan çıksın ortaya:cat:

Hesap ortada itirazı olan çıksın ortaya:cat:

benim var! :)

1° niye motosikleti "scale up" ediyoruz?
2° niye uydurma degerlerle calisiyoruz. belki örnekte verilen palio 120gr zehir üretirken scooter 250gr üretiyor ...

isvecli bilimadamlarinin kafasi anca kozmetige calisir :mrgreen:
havayi kirleten yanan benzin olduguna gore, bi kere arac bazinda km basina kullandiklari birim yakit miktari arasinda fark var

al sana bazi degerlerin karsilastirmasi - ruhsatta yazdigi gibi ...

Honda CBF500:
Agirlik: 209kg
Motor hacmi: 499ccm
Max güc: 42kW @ 9500rpm
Güc/Agirlik: 0.2 kW/kg
Egsoz degerleri (g/km veya g/kWh):
CO = 1.664 (karbon monoksit = yanmamis karbon, zehirlidir)
NOx = 0.126 (azot oksitler = NO -zehirli-, N2O -güldürücü gaz-, NO2 -ozon tabakasini deliyor ve suyla birlikte asite dönüsüyor = asit yagmuru-)
HC = 0.746 (hidrokarbonlar = bazilari kanserojen oluyor)

Volkswagen Golf 1.4 (benzinli):
Agirlik: 1172kg
Motor hacmi: 1390ccm
Max güc: 55kW @ 5000rpm
Güc/Agirlik: 0.047 kW/kg
Egsoz degerleri (g/km veya g/kWh):
CO = 0.172
NOx = 0.055
HC = 0.066

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar