bugün tesadüfen rastladığım ama etkisinden hala kurtulamadığım bir Ayşe Arman yazısı, Hürriyet Gazetesi 17 Ekim'07
Bu kaçıncı motor kazası...
Okumuşsunuzdur, Beşiktaş Balmumcu'da motoruyla kendi halinde giderken, arkadan bir taksi çarpıyor ve 34 yaşındaki Sarp Erem düşüyor.
Daha henüz hayatta o zaman. Sadece bacağı kırık.
Daha sonra son sürat gelen bir taksi üzerinden geçerek ölümüne neden oluyor.
Nasıl bir şeydir bu?
Nasıl bir şuursuzluksa yerde çaresiz yatan adamı biçip geçiyor?
* * *
Evet, ölümü üzücü.
Ama arkada kalanların düşünsenize o perişanlığını, çaresizliğini.
Bir süre sonra evleneceği Özlem Özsaruhan'ın ardından verdiği ölüm ilanındaki şu sözlerin yaralayıcılığına bakar mısınız:
"Canım, bebeğim, ailem, ağabeyim, kardeşim, kocam, ruh eşim, her şeyim, tek ve en büyük aşkım. Seni uğurlarken acımı anlatmak çok ama çok zor. Bana bütün hayatın güzelliklerini yaşattığın için sonsuz teşekkürler. Her zaman içimdesin, kalbimdesin, her yerimdesin; güzel ruhun şad olsun. Seni çok sevdim, çok seviyorum ve hep çok seveceğim. Beni bekle. Bir tanecik Özlemin..."
* * *
Ölümün, ne zaman, nerede, nasıl geleceği ve bizi sevdiklerimizden ayıracağı belli değil.
İşte bu yüzden yapabileceğimiz bir tek şey var, onlara sıkı sıkı sarılmak, öpüp koklamak ve birlikte olduğumuz her anı dibine kadar yaşamak.
Sarp'ın ailesine, Özlem'e ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
hayatta ölümden öte hiç bi acı olmadığını yeniden anladım. bir tek ölümün çaresi yok. motor kullanan insanlar olarak diğer insanlara göre daha çok risk taşıyoruz. üstelik bizimle ilgisi olmayan hatalar yüzünden çoğu zaman. ve maalesef asıl acıyı bizi seven insanlar yaşıyor. gencecik insanların ömürleri bitiyor ve geride acıyla kıvranan sevdikleri kalıyor.
Özlem' in yazısını okuduktan sonra bir kez daha söz verdim kendime. motosiklet benim tutkum vazgeçemiyorum. her ne kadar dikkatli kullanmaya çalışsam da şimdi on kat daha fazla çaba göstereceğim. yoldaki riskleri göze alamayacak kadar korkuyorum artık. çünkü ben sevdiklerimi bensiz bırakmak istemiyorum.
Tanrı sizi sevdiklerinize bağışlasın..