Valla bende anlamadım bu bujiyi satan adam 2000 km de bi değiş dedi bazı yorumları okuyorum 10000 km kullananlar var ne yapacağımı bende anlamadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------
Valla bende anlamadım bu bujiyi satan adam 2000 km de bi değiş dedi bazı yorumları okuyorum 10000 km kullananlar var ne yapacağımı bende anlamadım
buji satan para kazanmak istemiş.
bu yağ değişim işlerini milletçe çok abartıyoruz.
motorumun türkçe kitabı 5000km de bir yağ değişimi önerirken, ingilizce servis kitabı 10000km'de bir yağ değişimi önermektedir.
ayrıca bakım sadece yağ ve buji değişiminden ibaret değildir.
belli kilometrelerde amortisör yağları, fren hidrolikleri, yakıt hortumları, fren piston contaları değişmesi gerekir,
supap ayarları yapılması gerekir, arka maşanın burçlarının, ön furş takımının greslenmesi gerekir,
tabi milletçe tutturduk yağ değişimi diye. adam 2000'de bir motul 7100 yağ değiştiriyor, parçacı ve usta ellerini oğuşturuyor para geliyor diye.
bakım bundan ibaret değil.
bu gün çok afedersiniz azğıma edildi.
- yaştan dolayı soğutma sıvısını yeniledim,
- yakıt filtresi, yağ filtresi, hava filtresi değiştirdim,
- amortisör yağlarını değiştirdim,
- fren hidroliklerini değiştirdim,
- arka maşa ve furş takımını gresledim,
- debriyaj balatası değiştirdim. üstelik prosedüre uygun olarak yayları ve baskı saclarının eğriliklerini ölçerek.
- supap ayarı yaptım,
- furş takımı boşluğunu kontrol ettim,
- bujileri kontrol ettim, aralıklarını tekrar ayarladım,
- tüm sensörleri temizledim, enjektörü temizledim,
- tüm telleri gresledim ve aşınma kontrolü yaptım,
- manetleri gresledim,
- pedal mafsallarını gresledim.
ve bunlar 20000km bakımı. bakın bunlarda malzeme para tutmuyor. para tutan işçilik. yetkili servis, servis olsa idi servis kitabına göre bunları yapması gerekirdi. yapmıyor. yapsa dahi güvenemiyorum. kendim yapıyorum.