motorunuzu yıkamanız için bir önerim var

arkadaşlar meyve ağaçlarını ilaçlamak için kullanılan(aşağıda resmini verdiğim) ,elle pompalama sayesinde elektrik veya batarya gerektirmeyen bu düzeneğin motorlarımızı yıkamaktada kullanabileceğimizi bildirmek istedim.yaklaşık 16 litre sıvı alma kapasitesi olan bu ürün bu kış aylarında hepimizin imdadına yetişir.evde ılıtılmış özel şampuan ile motorumuzu yıkayabiliriz.sıcak suylada durulayabiliriz.tabancadan püskürtme basıncı ve açısıda ayarlanıyor.işinize yaraması dileği ile selamlar:)

peki içinde ilaç kalıntıları varsa ne olacak (ne güzel yazın motorunuza hiç bir haşere börtü böcük yaklaşmıyacak) :queen:

İyi fikir. Suyu az çok basınçlı püskürtüyor bu aletler, değil mi? Eminönü'nde falan mı satılıyordur?

Bu aletler 5 ila 25 litre falan kapasiteli. Bildiğim kadarıyla sırta takılıyor ve ileri geri hareket ettirilen pompa kolu vasıtasıyla içindeki sıvıyı püskürtüyor. Rahmetli dedemin Konya Ereğli'de altı yedi metrelik ağaçları bu şekilde ilaçlandığını hatırlıyorum hayal meyal. Yani suyu epey tazyikli püskürtüyor olsa gerek.

İnternette biraz aradım, aletin "kollu pompa" ya da "sırt pulverizatörü" diye geçtiğini gördüm.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu aletler 5 ila 25 litre falan kapasiteli. Bildiğim kadarıyla sırta takılıyor ve ileri geri hareket ettirilen pompa kolu vasıtasıyla içindeki sıvıyı püskürtüyor. Rahmetli dedemin Konya Ereğli'de altı yedi metrelik ağaçları bu şekilde ilaçlandığını hatırlıyorum hayal meyal. Yani suyu epey tazyikli püskürtüyor olsa gerek.

İnternette biraz aradım, aletin "kollu pompa" ya da "sırt pulverizatörü" diye geçtiğini gördüm.

Çok tazyikli atmıyor suyu..Ama ekonomik ve zor yerlere ulaşmak açısından ideal.....
30- 40 ytl arasında bir fiyatı vardı geçen sene sanırım.... :cat:

Motorsuz olan her türlü aletin su basma basınç kuvveti beli bir seviyeye kadar çıkabilir. Arkadaş sağolsun bizlere yararlı olabileceğini düşündüğü için konu açmış ve paylaşmıştır. Ama motorsuz olan bu aletin çok fazla bir yarar sağlamayacağını düşünüyorum ve bu motoru bununla yıkayacağınıza kova ve süngerle daha az zaman ve daha az yorgunlukla yapabilirsiniz.

Two wheeler düşüncesini bizlerle paylaştığı için yinede teşekkürler....

Olsun, ben deneyecem. İkinci kattan hortum sarkıtmakla, toplamakla falan uğraşmak yerine two-wheeler'ın dediği gibi şampuanlı sıcak suyla ilaçlama yaparım :mrgreen:

Bir iki hafta içinde tecrübelerimi paylaşırım burada. Ama bakarsınız benden önce davranan da olur ;)

Bu arada, bunların motorluları da gözüme ilişti. En ucuzu 300 küsür lira mıydı neydi...

Moderatör
Bunların farklı hacimde olanları da var.. Örneğin 5 Litre. Nereden mi biliyorum, az önce fabrikadaki tüm soğutucu kulelerin radyatörlerini bunla ilaçlayıp temizledim.. Oh be kurtuldum derken, burada da karşıma çıktı bu şey :) Tazyikli su istiyordanız farklı alternatiflere yönelin, ama gerçekten motor yıkamak için kullanılabilir :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
.....1.2.3

Moderatör
Konunun japonlarla yada robotlarla ne alakası vardı ki :silent:

Ben Ümraniye carrefour da bi ürün görmüştüm. Köpüğü motorunuzun kirli aksamlarına sıkıyorsunuz ve biraz bekledikten sonra suyla duruluyorsunuz. Bütün kiri yağı çözüyormuş. Belki tazyikli sudan daha çok işe yarar.:) Saygılar.

Su borusunu dorudan motorun üstüne tutuwersek heryerine.. göstergeler motor kollar falan filan.. sonuç ne olur xD ?

sırtımda bunla motoru yıkarken düşündüm kendimi biraz komik oldu sırta takmadan çalıştırmanın biryolu varsa olabilir

Bu pompalar yeterince basınç uygulamaaaaz...
Basınçlı yıkama ürünleri Metro da 150.- YTL ve altında satışa sunulmakta:wiinkk: ben 2 ay önce bir adet aldım ve gayet mutlu ve memnunum çünkü çok az suyla motosikleti tertemiz yapabiliyorum artık:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar