Eski bir atasözü var "At,Avrat,Silah emanet verilmez..." Şu an bizim atlarımız kullandığımız motosikletlerdir. Biz motorumuzu belli sitillerde kullanırız. Herkesinde kendine göre stili var. Bir arkadaş yanındaki çırağa motoru benzin almaya yolladı... Sapasağlam giden motor öntarafı hurda bir şekilde geri geldi... Ve motor yapıldı ama bedeli 500 YTL. o kadar zenginsek, sorun yok istediğinize verin... Kırılanı döküleni yaptırırsınız... Ama orta halli iseniz ve tek servetiniz motorunuz ise bilemiyorum.
Şimdi ehliyeti olana ve ceza yerse cezayı ödeyebilecek olana, Motoru sağlıklı ve korumalı kullanacak olana verilebilir.
Diyelim ki koşulları uygun ve motoru verdiniz... Kaza oldu ve motoru alan kişi öldü... Peki bunun vicdan azabını göğüslemek nasıl olacak? bu soruya cevap verebiliyorsanız istediğiniz gibi davranın. Ben asla kimsenin motorunu, arabasını emanet istemedim. bu nedenle kimse benden isteyemez. İsteyenlere de ehliyetin varmı diyorum? yok cevabına karşı Kusura bakma kardeşm yeni yasalara göre araç sahibide araç üstündekinin hatalarından sorumlu tutuluyor... Bu nedenle veremem diyorum. Günlük kullanılan motorda olsa Yapılan her kaza veya trafik kurallarına uygun olmayan kullanımlardaki yaptırımlar araç sahiplerinide müteselsilen sorumlu tutmaktadır. Bu nedenle kimseye verilmemesi gerekir.