Motorunu nasıl ve nerelerini yaglamaliyim

Arkadaşlar malum kış geldi havalar soğumaya başladı evde kapalı garaja koyuyorum ama dükkânda çalışırken 10 saat kadar açık havada bekliyor motor ve gece eve giderken arka frenden ilk bi kaç dakika cazur cuzur sürtünme sesi geliyor aynı şekilde gidonu cevirdigimde de ses geliyor bunlari önlemek için yaglama yı düşünüyorum artan motor yağlarını bi bezle sursem olurmu yada onerebileceginiz baska şeyler varmı ve nerelerine surmeliyim.

Gidona dışarıdan wd-40 sıkabilirsiniz ama sağlıklı ve uzun ömürlü olanı içinin açılıp gres sürülmesidir. Arka frene de yağ değil balata temizleme spreyi sürülür, yağ sürerseniz arka frenle vedalaşıp çıkın yola.

Gidona dışarıdan wd-40 sıkabilirsiniz ama sağlıklı ve uzun ömürlü olanı içinin açılıp gres sürülmesidir. Arka frene de yağ değil balata temizleme spreyi sürülür, yağ sürerseniz arka frenle vedalaşıp çıkın yola.

Bi wd 40 alayim o zmn. Arka balata acaba bittimi yoksa motor 5000 kmde bitme ihtimali varmı çok fazlada kullanıyorum arka freni ama.

Ben yaptıklarımı anlatayım.

İlk önce zincir korumayı çıkartıp zicirin her tarafını, dişliyi ve jantı gaz yağı ve fırça ile temizliyorum. Sonra balata spreyi ile balatayı temizliyorum. motorun her yerini (motor bloğuna ve göstergelere uzaktan su tutuyorum) yıkayıp kuru bir mikrofiber bezi ile kuruluyorum. sonra zinciri bir bez ile siliyorum. Wd 40'ı alıp ayaklıklara, gödondaki bütün komütatörlere, aynaların diplerine, anahtar yuvalarına, debriyajın üzerine ve telinin içine, gaz koluna sıkıyorum. Sonra zincirin her tarafını bir güzel yağlıyorum. Yağlama işleminden sonra yağın zincirin her yerine gelmesi için motosikletle yavaş hızda birkaç tur atıyorum. Yağın iyice nüfus etmesi için motoru o akşam kullanmıyorum.

Bir sonraki gün motosikleti sürdüğümde eğer janta yağ sıçramışsa onları da gaz yağı ve fırça ile siliyorum. Ve bu sayede tertemiz ve bakımlı bir motora kavuşuyorum :)

Not: Burada yazanlar ordan burdan görüp uyguladığım ve sonuçlarını tecrübe ettiğim şeylerdir, dolayısıyla genel-geçer değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar