Motorun Üstünü Dışarıda Branda ile Kapatmak

Motosikleti
Honda CL 250
Merhabalar.Normalde motorumu apartmanın önündeki alana koyuyordum fakat apartman sakinleri rahatsız olduğu için ve sonu kötü olmasın diye herkes açısından evin önündeki elektrik direğinin oraya koymayı düşünüyorum.Zincirle elektrik lambasının direğine bağlayıp yaz/kış branda ile üstünü kapatmayı düşünüyorum(Hem başkaları ellemesin etmesin hem de kediler yer edinmesin diye) fakat güneşli havalarda bir zararı olur mu motora ? Eski yeri iyiydi indirmesi geri koyması vs zordu çünkü belli bir yükselti ve alan dar ama başka çarem kalmadı gibi gözüküyor.

Motosikleti
D400
Merhabalar.Normalde motorumu apartmanın önündeki alana koyuyordum fakat apartman sakinleri rahatsız olduğu için ve sonu kötü olmasın diye herkes açısından evin önündeki elektrik direğinin oraya koymayı düşünüyorum.Zincirle elektrik lambasının direğine bağlayıp yaz/kış branda ile üstünü kapatmayı düşünüyorum(Hem başkaları ellemesin etmesin hem de kediler yer edinmesin diye) fakat güneşli havalarda bir zararı olur mu motora ? Eski yeri iyiydi indirmesi geri koyması vs zordu çünkü belli bir yükselti ve alan dar ama başka çarem kalmadı gibi gözüküyor.

nem yapmaması önemli buna önlem alarak koy, çok sıcak ya da ıslak örtme.

rüzgar yağmur problemi için alttan klipsli branda kullan ya da ip ile bağla.

ne yazık ki ev tutarken her defasında kapalı otopark tercih edip yüksek kiralı yer secmem gerekti. En son taşınırken artık yola koyarım sıçarım böyle işe diyip tuttum evi taşırken apartmanın altında sadece motosikletlere özel kilitli kapalı otopark oldugunu ögrendiğimde aşırı sevinmiştim.

Eğer apartman girişine denk gelmiyor ise apartmanın önündeki alana koyabilirsiniz bence yönetici ile konusup. Eğer fotoğraf varsa bizde yorumlayabiliriz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben de aynısını yapıyorum sadece bi kere köpek yedi brandamı o kadar

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim brandamı da bir kez köpek yemişti, kalın gri bantla bantlamıştım, branda da griydi, bant brandanın kumaşından daha sağlam çıktı. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Brandanın altından kancalı lastik dolayıp bir tur sarınca hem rüzgar için sağlam oluyor hem sele ile branda arasına kediler giremiyordu. bendeki ucu kancalı lastikler çok uzun değildi iki tanesini birbirine ekliyordum.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Güneşte çabuk gidiyor brandalar. Ucuzu pahalısı fark etmiyor. Kancalı lastik fikri yerinde.

Motosikleti
Honda CL 250

ne yazık ki ev tutarken her defasında kapalı otopark tercih edip yüksek kiralı yer secmem gerekti. En son taşınırken artık yola koyarım sıçarım böyle işe diyip tuttum evi taşırken apartmanın altında sadece motosikletlere özel kilitli kapalı otopark oldugunu ögrendiğimde aşırı sevinmiştim.

Eğer apartman girişine denk gelmiyor ise apartmanın önündeki alana koyabilirsiniz bence yönetici ile konusup. Eğer fotoğraf varsa bizde yorumlayabiliriz.

Fotoğraf
Hocam bu şekilde.Mermerlerde lastik lekesi oluyor vs sürekli tartışmaktan gına geldi apartmandakilerle.

Alttan klipsli brandam var hondanın yetkili servisinden almıştım baya memnunum brandadan.İçeride olduğu için kedi olsun insanların teması olsun yoktu zaten birde hep brandayla kapalıydı üstü malum havalar

Hocam benim brandayı yemez inşallah :D

Motosikleti
D400
En dışarı koymak yerine giriş kapısının hemen yanındaki boşluga koyup kapıya bağlamanz daha mantıklı (kapı sürgülü olup acılıp kapanmıyorsa)

koydugunuz yer su an direk merdiven cıkışı, o da problem olabilir

ön tarafta balkon altı gibi olan yere koymanıza da mı laf yapıyorlar? lastik izi problem is elinizde götürün içleri rahat etsin.

Motosikleti
Honda CL 250
En dışarı koymak yerine giriş kapısının hemen yanındaki boşluga koyup kapıya bağlamanz daha mantıklı (kapı sürgülü olup acılıp kapanmıyorsa)

koydugunuz yer su an direk merdiven cıkışı, o da problem olabilir

ön tarafta balkon altı gibi olan yere koymanıza da mı laf yapıyorlar? lastik izi problem is elinizde götürün içleri rahat etsin.
Şuan mevcut koyduğum yere laf yapıyorlar.O boşluğada koyabilirim ama oradan indirmek için yine motoru ileri götürüp geri getirmem gerekiyor.Motoru koyarken yükselti var önüne tahta palet koyup sokuyorum içeriye.Dediğiniz yere koyarsam da laf söyleyeceklerini düşünüyorum.Benim için de zor oluyor indirip bindirmesi 10 dakikamı alıyor motoru çıkartmak ne yapacağım bilemiyorum.

Motosikleti
Dominar D250
bence merdiven önünden ziyade girişin yanındaki boşluğa geri geri yanaştırmak hem manevra kolaylığı olarak hem inip binme için rahat olur.
güvenlik amaçlı yolda durmasındansa oraya çekmek daha mantıklı.
binadakilerde az anlayışlı olsun, sanki yerler şuan çok mu temiz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar