Rölanti düzensizliğinin o kadar çok sebebi var ki bunları bu konu ile muhatap olunca öğrendim iyi bir motorsiklet ustasının 30-40 km ötemde olması ve benimde zaten artık para bayılmaktan cüzdanın delinmesi yüzünden bu işe iki ay önce el attım.
Sana ilk önerim öncelikle ateşleme sistemini kontrol et, tüm buji bağlantı kablolarını, buji başlığını ve nihayetinde bujiyi, bujiyi temizle, gerekiyorsa değiştir 5-10 liralık bir parça zaten. Akünün tam şarjlı olmasına dikkat et. Her motorda olmasa bile bazı motorlar statordan gelen akımla ateşleme sistemini aktive etmiyor. Akünün şarj durumuda bunu ekleyebiliyor.
Yakıt sistemine gelince, öncelikle motora düzenli yakıt gelmesi önemli bir konu, depo altında bulunan (başka yerde de olabilir) vakumlu yakıt pompasının doğru çalışıp çalışmaması önemli bir konu. Eğer benzin pompası vakum borusunda çatlak kaçak varsa özellikle rölanti esnasında vakum iyice düşeceğinden benzin akışında düzensizlık olabilir.
Vallahi ne diyeyim hemen sana aç şu karbüratörünü rölanti jetini sök, rölanti yakıt vidasını sök diyemeyeceğim ben 15 yıl önce rahmetli babamın 131 karbüratörü söktüğünden beri sökülmüş bir karbüratör görmemiştim. Motosikletimde silindir başına dört karbüratörlü olunca işler arap saçına döndü sadece bir ay boyunca internette yerli yabancı tüm karbüratör yazılarını okuyarak karbüratörü eski haline getirdim, ve ne mutlu ki eski hali dediğim tamir öncesi halinden daha iyi çalışmaya başladı da.
Öncelikle karbüratörde bazı parçaların demonte etmeden sağına soluna hava sıkarsan karbüratör içindeki bazı hassas parçalara zarar verebilirsin (tecrübe ile sabit

)
Çok deneyimin yoksa ve bu işlerde benim gibi aptal cesaretin ve meydana gelen aksaklıklar için sağda solda birikmiş paran yoksa karbüratöre şimdilik dokunma. Ama ben bu işi yaparım elimdende geliyor zaten dediysen teo23'ün anlattığı şeyi yap derim. Yalnız senin karbüratörün fotoğraf gösterilenden çok farklı olması lazım.