Motorun Performans Yerlerde

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
Değerli arkadaşlarım merhaba. Hayırlı Günler.
Motorum Falcon FR250 2024 6400km Racing
6 Vites Su Soğutma

Motorumdan 2 önceki hafta cumartesi günü, sağ bloktan şakırdama sesi gelmesi ve siboplardan şüphelenmem nedeniyle servise götürdüm. O sırada yolda ses dahada artmaya, motor CG gibi titremeye başladı.

Servise vardım motoru bıraktım. Motor komple sökülüp dağıtılmış, debriyaj kısmındaki rulmanlar dağılmış ve aynı şekilde balansör zarar görmüş. Motorun zinciride kopmak üzereymiş. Tüm masraflar dahil 15k ya patladı.

Bugün motor çıkalı 4. Gün, servis tam revizyon olmadı biraz alışacak dedi, sonra devam dedi. Sorunum: Motor asla kesiciye girmiyor, göstergede 175 top gördüğüm motor 155 ı zor görüyor, 11k da kesiciye girmesi gereken motor, 9k civarı boğuluyor kesiciye girmiyor. Motorda düz boru akropovic olmasına rağmen eski yüksek ses çıkmıyor.

Debriyajı basıp gazı köklesenizde kesiciye girmiyor. Motorda ara ara tatlı yan verirdim, Debriyaj tokatlardım, zaten arka lastik fabrika. Şuan asla yan bile vermiyor.

Sizce hala daha alışacak mı yoksa ayarsal mı?

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motoru toplayan limitlemiş gibi büyük ihtimal orijinal parçaları kullanmadılar güvenmiyorlar ya da sen adam gibi davranmıyorsun motora diye limitlemişler

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
motoru toplayan limitlemiş gibi büyük ihtimal orijinal parçaları kullanmadılar güvenmiyorlar ya da sen adam gibi davranmıyorsun motora diye limitlemişler
Teşekkür kral, servisi aradım. Söyledikleri şey: bizim yaptıklarımızın, uzaktan yakında alakası yok, bu sorunlardan dediler. Ne olucak abi dedim, bakmamız lazım, getir bakalım dediler, bakalım ne olucak

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Daha yeni toplanmış motor rodajda sayılır, rodaj döneminde nasıl dikkat ediliyorsa öyle yapmanız lazım, şimdiden canını çıkarmayın yazık motora. 250cc motordan ne bekliyorsunuz 155 görmüş işte, onu da şimdi göstermeyin, bir sürü parça değişmiş, bırakın o parçalar alışsın biraz.

Rodaj filan hikaye, 6. viteste kesiciye girmiyorsa 4. viteste kesiciye sok, maksat motor sağır kalmasın. Koskoca falcon motor hiçbir şey olmaz o motora. 1.vitesten itibaren sürekli kesicide tut motoru.

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
Rodaj filan hikaye, 6. viteste kesiciye girmiyorsa 4. viteste kesiciye sok, maksat motor sağır kalmasın. Koskoca falcon motor hiçbir şey olmaz o motora. 1.vitesten itibaren sürekli kesicide tut motoru.
Öncelikle önyargı ve ters bakış açısı ile bakmayıp, ne olabilir? Benim aklıma bu geliyor diye düşünmeniz sizi daha üstün biri yapmış üstad, teşekkür ederim. Sorun ise çok başka çıktı 😂, hava filtresine 2 tane temizlik bezim sıkışmış.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Öncelikle önyargı ve ters bakış açısı ile bakmayıp, ne olabilir? Benim aklıma bu geliyor diye düşünmeniz sizi daha üstün biri yapmış üstad, teşekkür ederim. Sorun ise çok başka çıktı 😂, hava filtresine 2 tane temizlik bezim sıkışmış.
Eksoza da bak..Vileda falan çıkabilir...

250 sisi motor 240-230 da mı görmesin yani? mt-25 ile 240 bastığını iddia eden bir tanıdığım var. :rolleyes:
Ciğerini herkesin bildiği popüler bilindik motorları şöyle abartıyorlar ya çok iyiymiş fiyatı neymiş bunun diye soruyorum , hani etkilendim bende alacam manasında 🤣 o kadar mutlu oluyorlar ki benimde içimi huzur kaplıyor..

yıllar evvel NC 700 lü biriyle denk geldik adam iki seksen gidiyor demez mi 🤔
280 de demiyor racing kullanan tayfa gibi iki seksen diyor 😂

bendede o zamanlar 650 cc Vstrom vardı , vaybe dedim 50 cc nelere muktedir 😬

Motosikleti
Ns200 15"
Ciğerini herkesin bildiği popüler bilindik motorları şöyle abartıyorlar ya çok iyiymiş fiyatı neymiş bunun diye soruyorum , hani etkilendim bende alacam manasında 🤣 o kadar mutlu oluyorlar ki benimde içimi huzur kaplıyor..

yıllar evvel NC 700 lü biriyle denk geldik adam iki seksen gidiyor demez mi 🤔
280 de demiyor racing kullanan tayfa gibi iki seksen diyor 😂

bendede o zamanlar 650 cc Vstrom vardı , vaybe dedim 50 cc nelere muktedir 😬
Abi 50cc dedinde aklıma geldi, sizin Blueberry yaşıyor mu (ismi doğru herhalde)? :D

Abi 50cc dedinde aklıma geldi, sizin Blueberry yaşıyor mu (ismi doğru herhalde)? :D
Yaşıyor maalesef 😂

bu arada , küçük teker çapının çok tehlikeli bir dezavantajını bu motorda tecrübe etmiş oldum..

Lastik havası azalınca jant yanağından ayrılıyor 😬

eğer 60-70 le gidiyorsanız ciddi tehlikeli bir durum ki bizim hatun 50 ile falan giderken düştü bu sebeple..

ikinci defasında Avm ye girerken çok düşük hızda dönüş yaparken arka lastik yine zart diye janttan ayrıldı..

mecburen jantı söküp yine lastikçiye götürdüm makinada lastiği janta oturtup şişirttik..

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Yaşıyor maalesef 😂

bu arada , küçük teker çapının çok tehlikeli bir dezavantajını bu motorda tecrübe etmiş oldum..

Lastik havası azalınca jant yanağından ayrılıyor 😬

eğer 60-70 le gidiyorsanız ciddi tehlikeli bir durum ki bizim hatun 50 ile falan giderken düştü bu sebeple..

ikinci defasında Avm ye girerken çok düşük hızda dönüş yaparken arka lastik yine zart diye janttan ayrıldı..

mecburen jantı söküp yine lastikçiye götürdüm makinada lastiği janta oturtup şişirttik..
Blueberry yerine mesela Africa Twin alsan küçük jant sorununu kökten çözersin. :LOL:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar