Motorumuzda daima taşımamız gereken alet - edevatlar nelerdir?

Motosikleti
RKS TNT 202
Cümleten selamın aleyküm.

Selemizde ya da topcasemizde daima taşımamız gereken aletler, takımlar, kitler var mıdır? Sizin yanımdan ayırmam dedikleriniz neler?

lastiği sökmek için uygun anahtarlar, lastik tamir kiti yada levye, şambriyel, sibop sökmek için uç, lastik yapıştırmak için yapıştırıcı bir parça ip, sağlam koli bandı, Vizör temizleyici, bol su ,zımpara kağıdı, multitool, tornavida, temiz bez.

Motosikleti
RKS TNT 202
lastiği sökmek için uygun anahtarlar, lastik tamir kiti yada levye, şambriyel, sibop sökmek için uç, lastik yapıştırmak için yapıştırıcı bir parça ip, sağlam koli bandı, Vizör temizleyici, bol su ,zımpara kağıdı, multitool, tornavida, temiz bez.

tam aradığım tarzda cevap hocam teşekkürler

Motosikletin 2 zamanlı ise , buji ve buji sökme aparatı da tavsiye ederim. Aslında 4 zamanlıda da taşıyabilirsin.

Bez, Lastik fitili seti(yapıştırıcı vs), Lastik köpüğü (sadece uzun yolda), Ufak bi multitool. Hergün cepheye gidecekmiş gibi herşeyi taşımaya gerek görmüyorum arıza bi durumda emniyetli bir yere veya bir benzinliğe kendimi atsam yeterlidir

Motosikleti
RKS TNT 202
O zaman bol bol okuyacaksın, araştıracaksın. Sökeceksin takacaksın. Bunu da eğitim olarak göreceksin.

madem konusu açılmışken onu da sorayım hocam :) motosikletler için izeltaşın alet takımı var. Motosikletin vidası vs uyumlu olarak tek tek mi edinmek lazım sizce yoksa dediğim tarzda hazır alet takımı mantıklı olur mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bez, Lastik fitili seti(yapıştırıcı vs), Lastik köpüğü (sadece uzun yolda), Ufak bi multitool. Hergün cepheye gidecekmiş gibi herşeyi taşımaya gerek görmüyorum arıza bi durumda emniyetli bir yere veya bir benzinliğe kendimi atsam yeterlidir

ufak bir el feneri gibi ışık kaynağı da olabilir gibi geldi

madem konusu açılmışken onu da sorayım hocam :) motosikletler için izeltaşın alet takımı var. Motosikletin vidası vs uyumlu olarak tek tek mi edinmek lazım sizce yoksa dediğim tarzda hazır alet takımı mantıklı olur mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ufak bir el feneri gibi ışık kaynağı da olabilir gibi geldi
Bende izeltaşın hemen hemen bütün takımları var. Bütün el aletleri var. izeltaş değilse ceta formdur . O da değilse stanleydir. Ancak yaptığım en büyük hata da bütün el aletlerinin takımını almaktır. Mesela motosiklette ihtiyacın olacak lokmalar neler ise onları al. Benim gibi motosiklet parasını alet edevata gömme. Hatta 2. el bit pazarından al.
Arka tekeri sökmek için 22 lomka 24 lokma gerekiyorsa bunları al. Bütün takımı almak sana sadece boşuna masraf ve ağırlık demektir.

Motosikleti
RKS TNT 202
Bende izeltaşın hemen hemen bütün takımları var. Bütün el aletleri var. izeltaş değilse ceta formdur . O da değilse stanleydir. Ancak yaptığım en büyük hata da bütün el aletlerinin takımını almaktır. Mesela motosiklette ihtiyacın olacak lokmalar neler ise onları al. Benim gibi motosiklet parasını alet edevata gömme. Hatta 2. el bit pazarından al.
Arka tekeri sökmek için 22 lomka 24 lokma gerekiyorsa bunları al. Bütün takımı almak sana sadece boşuna masraf ve ağırlık demektir.

link koyamadım da izeltaşın 41 parça motosiklet bakım seti diye geçen ürünü var gerekli mi ne dersiniz hocam

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motorun kendisi ile gelen avadanlık içindeki aletler, Şarjlı pompa, lastik tamir köpüğü, 2-3 tane ucu kancalı lastik, ip, küçük el feneri, kafaya takılan fener, 5-6 tane plastik cırt kelepçe, bez, tornavida vb olan isviçre çakısı, powerbank. Bunlar benim hep yanımda taşıdıklarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar