Motorumuzda daima taşımamız gereken alet - edevatlar nelerdir?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sigorta kutum hepsi dolu, belki suzukilerde de yedek yuva vardır da o da doludur ama işi şansa bırakmayıp kaç değişik sigorta varsa hepsinden birer yedek taşımak lazım.
bu sigortalar normal bildiğim araç sigortalarından daha küçük tipte, onlar ne diye aranıp alınır bulsam internetten sipariş edeceğim, küçük bir ilçedeyim, burada sanayide parçacı gezeceğime internetten almam daha kolay.
Gugıl Emmi'ye sordum bana şurayı tafsiye etti.
(Ne kadar doğrudur/yanlıştır bilemem. Ben gugıl emminin yalancısıyım. 🥱 )

1- Suzuki v-strom dl650 Sigorta Tablosu Ve Tanımları
img_7797-e1504185937890-768x382.jpg

2- 55 Parça Araba Cam Sigorta Seti (Otomobil Tekne Motosiklet)
414q6dxfwBL._AC_.jpg

3- Suzuki dl650 tamiri-onarımı periyodik bakımları kullanım kılavuzları teorik ve pratik bilgiler tavsiyeler tasarımlar..

Yanınıza akıl almış olsanız sıradan kullanıcının motosikletin kendi avadanlığı haricinde alet edevata ihtiyacı olmayacağını, gerek duyulacak ekstra araç gerecin özel mekan/tezgah/ustalık gerektireceğini düşünebilirsiniz mesela. Ekstra alet edevatı kullanabilecek bilgisi becerisi olan kişi böyle bir soruyu zaten sormaz. Senkron veya OBD2 veya tekerlek balans cihazı, tork anahtarı, kumpas ve mikrometre mutlaka gereklidir deseydim daha mı ciddi cevap olacaktı? Sonuçta onlar da günün birinde gerekebilir alet edevat.
Alınacak alet edevatın illa ustalık gerektirmesine gerek yok. Yanınıza alacağınız bir kaç küçük anahtar yada alet can kurtarıcı olabilir Motsikletle tura çıkan kişiye tork anahtarı ve kumpas , tekerlek balans cihazı tavsiye etmek zaten AKILLICA değil. Akadaşın bahsettiği, yedek gaz teli, buji belki 5 alyan gibi basit şeyler.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Alınacak alet edevatın illa ustalık gerektirmesine gerek yok. Yanınıza alacağınız bir kaç küçük anahtar yada alet can kurtarıcı olabilir Motsikletle tura çıkan kişiye tork anahtarı ve kumpas , tekerlek balans cihazı tavsiye etmek zaten AKILLICA değil. Akadaşın bahsettiği, yedek gaz teli, buji belki 5 alyan gibi basit şeyler.
O basit şeyler zaten avadanlığa dahil değil mi? Yine AKIL/BİLGİ gerekti gördünüz mü?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Osman bey merhaba, bir suredir yurt disinda oldugumdan giremedim, motorumu da satmistim, ama uzun zamandir takip ediyorum. Gayri ciddi cevaplarinizin sebebi nedir? Arkadas belki fake, belki motor bile almayacak goygoyuna yazmis. Ama sizin forumdaki 9gag tadindaki yaklasiminiz neden? Bu forum ve yazilanlar kendini tekrar ediyor evet, ama bu gayri ciddi yazmaniza sebepmi? Yazilanlar belli bir sure sonra bayiyormu? Sadece sizin surekli bu tarz cevaplariniz bir kullanici olarak beni rahatsiz etmese de yine mi bu adam dedirtiyor (eminim bilgi birikiminiz de vardir. Buraya yillardir bakarim gelenler gidenler vs. Daha kardes bir platform, twitter gibi takilmaniz pek hos deil. Tabi isteyen istedigini yazar ona da engel olunmaz.
bazen ben aynı şeyleri sürekli yazdığım için kendimi tuhaf hissediyorum ama yazdığım kişiler farklı olduğu için dert etmiyorum fakat forumun kemik kitlesi aynı hikayeyi 50 defa görüyordur da onlar da bir şey demiyor :D

bu durum üniversitede çok komik olmuştu, matematik dersindeyiz ve hoca bir espri yaptı ve sınıf yıkıldı gülmekten ama hocanın ciddiyetinden dolayı ekstradan güldük, hocaya sorduk bu kadar komik espriyi nasıl gülmeden yapıyorsunuz diye ve adam sabahtan beri aynı espriyi yapıyorum bıktım deyince ona da ayrı güldük, yani biz 2. öğretimdik, saat 17:00 da başlayıp 23:30 gibi bitiyordu dersler ve hoca o gün 6 farklı sınıfa girmişti ve bizimde son iki ders matematik idi yani 6. sınıf son sınıf bizdik, bıkmış adam bütün gün aynı espriyi yapmaktan.

evet, bir motosikeltte wd-40 yada muadili bir şey olmalı, lazım oluyor.. yine forumdan birileri dağ başında kalıp benzin deposuna wd-40 sıkıp kendini kurtardığını anlatmıştı, konunun detayını unuttum, böyle bir şey ne kadar mümkün bilmem, denemeyin ama yada bilen birileri aydınlatabilir konuyu.

Motosikleti
RKS TNT 202
O basit şeyler zaten avadanlığa dahil değil mi? Yine AKIL/BİLGİ gerekti gördünüz mü?

yahu ne anlatıyosun hocam allah aşkına. Akılla bilgiyi bile aynı şey gibi değerlendirmişsiniz. Bu forum neden var? Bilgi paylaşımı için. Avadanlığın bile ne olduğunu yeni öğrendim ve bir "bilgiyi" daha heybeme koydum. Ama siz aklınızı motorunuzda unutmuşsunuz sanırım gidip almanızı tavsiye ederim, en azından insanlarla iletişim kurarken. Siz aklınızla kendiniz istifade etmeye çalışın bence millete boşuna vermekle zahmet etmeyin. Vesselam

8 lokma uçlu tornavida :) Uçmakderede çeşmenin başına oturmuş termostan kahve içerken zinciri önden atmış bi cbf'li geldi yanıma motoru elinde abi 8 anahtar var mı diye :) O gün bugündür taşırım yanımda :D Birde patlak lastik onarmak için kauçuk vidamsı zamazingo ve pense

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
yahu ne anlatıyosun hocam allah aşkına. Akılla bilgiyi bile aynı şey gibi değerlendirmişsiniz. Bu forum neden var? Bilgi paylaşımı için. Avadanlığın bile ne olduğunu yeni öğrendim ve bir "bilgiyi" daha heybeme koydum. Ama siz aklınızı motorunuzda unutmuşsunuz sanırım gidip almanızı tavsiye ederim, en azından insanlarla iletişim kurarken. Siz aklınızla kendiniz istifade etmeye çalışın bence millete boşuna vermekle zahmet etmeyin. Vesselam
Akıl olmadan bilgiyi kullanamayacağını bilmeyen biri ile muhatap olmak zor. Haklısın. Ben vaz geçiyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Yola çıkarken aldığım şeyler cüzdan ve telefon :D. Geçen işe giderken Spontini ile yolda kaldım, yolda giderken aynı bujiye su kaçmış gibi tekliyordu o zamanda iyi yağmur yağmıştı. Biraz zaman geçti bekledim çalışmadı aradım babamı kamyonet ile geldi motosikleti arabayı yükleyip garajıma indirdim, garajıma indirdikten sonra gerekli testleri yaptım ilk olarak statörden şüphelendim (ne benzin ne ateşleme hiç biri olmadığı için okuyucu okumuyor ve sinyal yollamıyor diye düşündüm) ve statör sağlam çıkınca bir kaç müşür test edip onlarda testten geçince ön kafayı söktüm, ateşlemeye ve enjeksiyon sistemine elektrik sağlayan röle yağmurdan dolayı oksitlenmiş ve özelliğini yitirmiş onu değişince motor çalıştı :). Benim başıma gelen arızalar öyle kolay olan arızalar olmuyor maalesef, olacaksa tam oluyor yolun ortasına bırakıyor :D, motosikletin arızalandığı diğer günü arabam ile parça almaya gidecektim yaktım aldım ve bum ses geldi sanırsam onunda bir hava ile alakalı bir kısmı patladı benzinde ve gazda çok absürt çalışıyor arabanın absürt yollardan hava aldığını anlayınca ve jetronic sistemini ayarlayacak uygun anahtar olmadığından dolayı (uzun 3 mm alyan) bende lpg beynine giriştim aldığı ekstra havayı dengelemesi için karışımı olabildiğince zengine verdim ve yola kalmaktan kurtulup eve geldim. İşin bir absürt yanıda arabamı satmak için planlıyordum fakat böyle bir problem çıkarttı, ne zaman bir malımı satmak istesem bir problem çıkıyor. Spontini'yi satmak istediğimdede acayip bir elektrik arızası yaşatmıştı bana onu çözdüm ve satmaktan vazgeçince o gün bu gündür (röle arızasını saymazsak) dostça takılıyoruz.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar,

• 8 uçlu Alyen takımı (sustalı tip) Link
  • Decathlon'dan aldığım lastik sökme takma aparatı (hiç kullanmadım) Link
  • Değiştirilebilir Uçlu Tornavida takımı Link
  • Çok fonksiyonlu pense, bu marka değil ama tamamiyle aynı özellikte. Link
  • 6" uzunlukta kurbağacık enektar Link
  • 4'er adette eldiven, alışveriş poşeti, uzun ve kısa kablo bağları, bant.
  • Koruma demiri çantamda sağda ve solda bulundurduğum alt-üst avcı tipi yağmurluk Link
  • Olmazsa olmaz kurulama bezi. Mikrofiber olanlar çiziyor gibi geliyor bana, bir de elime yapışıyor içimi gıdıklıyor.
  • Alışveriş torbalarını da burada konumlandırdım, hem ulaşmak kolay diye koruma demiri çantalarına koyuyorum, birazcıkta yumuşaklık sağlasın diye.
Umarım bu saydığım eşyalardan hiç biri yolda iken kullanmak zorunda kalmazsınız. Selametler.

N: Linklerdeki ürünleri birebir kullanmıyorum, görsel olarak örnek teşkil etmesi niyetiyle ekledim. Elimdeki ürünleri bizzat mağazalardan satın aldım.

Yola çıkarken aldığım şeyler cüzdan ve telefon :D. Geçen işe giderken Spontini ile yolda kaldım, yolda giderken aynı bujiye su kaçmış gibi tekliyordu o zamanda iyi yağmur yağmıştı. Biraz zaman geçti bekledim çalışmadı aradım babamı kamyonet ile geldi motosikleti arabayı yükleyip garajıma indirdim, garajıma indirdikten sonra gerekli testleri yaptım ilk olarak statörden şüphelendim (ne benzin ne ateşleme hiç biri olmadığı için okuyucu okumuyor ve sinyal yollamıyor diye düşündüm) ve statör sağlam çıkınca bir kaç müşür test edip onlarda testten geçince ön kafayı söktüm, ateşlemeye ve enjeksiyon sistemine elektrik sağlayan röle yağmurdan dolayı oksitlenmiş ve özelliğini yitirmiş onu değişince motor çalıştı :). Benim başıma gelen arızalar öyle kolay olan arızalar olmuyor maalesef, olacaksa tam oluyor yolun ortasına bırakıyor :D, motosikletin arızalandığı diğer günü arabam ile parça almaya gidecektim yaktım aldım ve bum ses geldi sanırsam onunda bir hava ile alakalı bir kısmı patladı benzinde ve gazda çok absürt çalışıyor arabanın absürt yollardan hava aldığını anlayınca ve jetronic sistemini ayarlayacak uygun anahtar olmadığından dolayı (uzun 3 mm alyan) bende lpg beynine giriştim aldığı ekstra havayı dengelemesi için karışımı olabildiğince zengine verdim ve yola kalmaktan kurtulup eve geldim. İşin bir absürt yanıda arabamı satmak için planlıyordum fakat böyle bir problem çıkarttı, ne zaman bir malımı satmak istesem bir problem çıkıyor. Spontini'yi satmak istediğimdede acayip bir elektrik arızası yaşatmıştı bana onu çözdüm ve satmaktan vazgeçince o gün bu gündür (röle arızasını saymazsak) dostça takılıyoruz.
Spontini demişken konudan bağımsız ama benim spontinin fren lambası çalışmıyor lambayı değiştirdim ama yine çalışmıyor .Tesisatta sorun var sanırım nerelere bakmalıyım .Soket vs var mı bununla ilgili sigortalarda sorun yok gibi duruyor. Bilmeden tüm motoru sökmek istemiyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Spontini demişken konudan bağımsız ama benim spontinin fren lambası çalışmıyor lambayı değiştirdim ama yine çalışmıyor .Tesisatta sorun var sanırım nerelere bakmalıyım .Soket vs var mı bununla ilgili sigortalarda sorun yok gibi duruyor. Bilmeden tüm motoru sökmek istemiyorum.
İki frene basıncada yanmıyorsa duyda problem olabilir fakat ön sinyal grenajının içinde fren müşürlerinin soketleri var, iki fren müşürünün soketlerini tek bir soketlere vermişler yani iki müşüründe şasesi aynı sokette aynı şekilde artısıda aynı sokette. Eğer bu soketlerden birinde kopukluk veya gevşeklik varsa yanmama gibi durumlar yaşanabilir. Ek olarak far grenajındaki soketlere ve rölelere yalıtım yapın, özellikle ateşleme rölesi ciddi derecede su alıyor ve bir anda yolda bırakıyor, oranın bu kadar su alması beni şaşırtmıştı. Motosikletin tam altındada statör soketi, ana elektrik soketi ve ayaklık müşürünün soketi mevcut fakat orasının durumu far grenajı kadar kritik değil, en azından bir daha su aldığında yıkanabiliyor veya rüzgardan kuruyabiliyor.

Motosikleti
Forza 250
Her ne kadar OSMAN adlı abi veya arkadaşın yorumları genelde iğneleyici de olsa akıl yorumuna katılıyorum.Benim gibi standart eli hiç bişey tutmayan insanların akıl dışında bişeye ihtiyacı yok çantada,en son xmax ın hava filtre kapağını açayım dedim 1 saat uğraştım açamadım olmayınca olmuyor.Onun yerine her motorumda sigortaya ek olarak Türkiyenin neresinde kalırsam kalayım beni kurtarmaya gelecek olan çekici hizmetine 200-300 lira verip geçiyorum. :D Bide akıllı sürmeye çalışıyorum dediği gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yav bide maşallah yukarıda erzak yardım listesi gibi liste yapmış herkes,motorda ekstra çanta lazım o kadar alet edevat için başka yer kalmaz yoksa

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Kardeş senden çekiniyorum, garajında atom bombası imal etmiyorsun değil mi? :)

Arkadaşım aklı olmayan insanın burada işi ne? Siz istediğiniz zaman aklını bir yerlerde bırakabilen bir insan mısınız ki insanlara yanlarına "akıl " almaları gerektiğini söylüyorsunuz? Vizör temizleme spreyi avadanlığa dahil mi?
İnsanlarla dalga geçmek ve ukalaca cevap vermek yerine yapıcı olmanız forum açısından daha iyi olacaktır. Bilmiyorsanız da susmak en güzeli. Ama hem biliyorsanız hem de ukalaca cevap vermeye devam ediyorsanız bu sadece yüksek ego göstergesidir. Kendini beğenmişliktir. Bence siz böyle bir insan da değilsiniz ama öyleymiş gibi davranmak hoşunuza gidiyor galiba.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kardeş senden çekiniyorum, garajında atom bombası imal etmiyorsun değil mi? :)
imal edip patlatsa 5 sene ceza alır nolacak

Atom Enerjisi ile Patlamaya Sebebiyet Verme Suçu​

TCK Madde 173​

(1) Atom enerjisini serbest bırakarak bir patlamaya ve bu suretle bir başkasının hayatı, sağlığı veya malvarlığı hakkında önemli ölçüde tehlikeye sebebiyet veren kişi, beş yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılır.

bi de iyi halli birine benziyor 4 senede çıkar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar