Motorumdan ses geliyor

Merhaba arkadaşlar Yamaha R125 sahibiyim motorumdan bir ses geliyor fakat ilk motorum olduğu için anlayamıyorum.Yardımcı olabilecek var mı?Videosunu buraya nasıl atıyoruz

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:26 ----------

https://dosya.co/fb3vrh3hyf3p/20210302_154905.mp4.html
Videosu da burda.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1)Motor soğukken mi çektin videoyu?
2)Yağ seviyesini kontrol et
3)Egzoz koruma sacının vidaları gevşemiş olabilir
4)Anormal bir ses yok gibi videoda eğer motor soğuksa ısınana kadar çok yüksek devir çevirme
Tek silindirli makinede normal gibi sesi eğer ciddi bir tıkırtı duyuyorsan, videoda duyulmuyorsa en fazla subap ayarı istiyordur. Km'si ve kullanım tarzını falan kaç bilmediğimden bir şey diyemiyorum

Dostum böyle videoları Youtubeye yüklesen daha güzel olur. İndirmesi açması dert.

1)Motor soğukken mi çektin videoyu?
2)Yağ seviyesini kontrol et
3)Egzoz koruma sacının vidaları gevşemiş olabilir
4)Anormal bir ses yok gibi videoda eğer motor soğuksa ısınana kadar çok yüksek devir çevirme
Tek silindirli makinede normal gibi sesi eğer ciddi bir tıkırtı duyuyorsan, videoda duyulmuyorsa en fazla subap ayarı istiyordur. Km'si ve kullanım tarzını falan kaç bilmediğimden bir şey diyemiyorum

Bu motorlar şıkırtılı çalışıyor nedense ben sesinden bir sıkıntı duymadım arkadaşımınki de aynı böyle çalışıyor gönül rahatlığı ile binilebilir

Motor sıcaktı.Yağ bakımı falan yapıldı fakat sübap ayarı falan yapılmadı.Motoru almadan önce ekspertiz yaptırdığımda usta ekzantrik gergi ayarını yaptır falan demişti.Ekzantrik ve sübap genişliği sesi olabilir mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------

Haklısınız ama youtube da paylaşsam kimse görmücekti o yüzden mecburi olarak buraya attım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:31 ----------

Rahatladım doğrusu.Bi motor ustasına bu videoyu attım krank sesi gibi bir ses geliyor dedi.Bir de rölantisi biraz yüksek rölanti ayarı da yapılacak motora.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:33 ----------

Rahatladım doğrusu.Bi motor ustasına bu videoyu attım krank sesi gibi bir ses geliyor dedi.Bir de rölantisi biraz yüksek rölanti ayarı da yapılacak motora.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------

Kilometresi 13 binde.

Motor sıcaktı.Yağ bakımı falan yapıldı fakat sübap ayarı falan yapılmadı.Motoru almadan önce ekspertiz yaptırdığımda usta ekzantrik gergi ayarını yaptır falan demişti.Ekzantrik ve sübap genişliği sesi olabilir mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------

Haklısınız ama youtube da paylaşsam kimse görmücekti o yüzden mecburi olarak buraya attım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:31 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:33 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------

Kilometresi 13 binde.

Youtubeye atıp linkini buraya atsaydın direk tıplayıp izleyebilirdik o açıdan söyledim ben.

Kilometresi 13 binde.
Rölenti fabrika ayarı ise ellemeyin kalsın internetteki diğer mt125-r125 videolarını izlerseniz hepsinin aynı çalıştığını görürsünüz 13 binde motor yuki samurai seğilki sorun çıkartsın :)

Birisi kilometresi oynanmıştır belki dedi de ben almadan önce internetten kontrollerini yaptırtmıştım muayenedeki kilometreleri falan uyuşuyordu.

Herhangi bir sorun yok tıkır tıkır çalışıyor.
Daha net bi şekilde motor sesini duymak için egzozu soğukken 2-3 saniyeliğine elinle tıka içerideki tıkırtı şıkırtı daha net duyulur.Baya eski ama etkili bir yöntemdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar