Motorum El Marşı Basıyor Ama Çalışmıyor..! Yardımcı Olursanız Sevinirim..!

Katılım
12 Haz 2010
Mesajlar
2
seLamun aLeyküm..!

Ben Tekirdağ'dan Barış, yaşım 16, benim bir motorum var. Markası, Gilera Runner 180 2t. Sorunuma geLeyim önceLikLe...!

Motorum canavar gibi çalışıyordu, herhangi bir sorunu yoktu, herşeyinden çok memnundum. Lakin ufak bi hatadan dolayı çakıllı yolda düştüm. Hava filtresi borusu açılmış. Fakat bundan benim haberim yoktu. Motorumla rahat 2 hafta hava filtresi açık şekilde gezdim. 2 hafta sonunda motorum koldan almayı kesmeye başladı. El marşına basıyordum gazı yarıya getiriyordum anca alıyordu, ondan sonra gazı en sona kadar basıyordum anca alıyordu. En sonunda tamamen kesti. Ayaktan çalıştırmaya başladım. Kısa da bir süre öyle gezdim.Ayaktan da 2 - 3 vuruşta çalışıyordu. Motoru okul yazılılarımdan dolayı yatmaya koydum, derslerim aksamasın diye, yazılılarıma odaklanmak için. 1 - 2 ay yattı motorum. Çalıştırmaya karar verdim. Güzelce dışını temizledim. İçine benzin attırdım. Sıfır bir akü taktım kuru akülerden. Kontak falan açıldı. El marşına basılı tuttum 15 saniye, ardından gaz verdim. Tam alcak gibi yapıyo salıyor. Böyle denemeye devam ettim, Aküm zayıflamaya başladı. Sizce neyDen oLabiLir.? Acaba tozlu ortamda olduğu için karbüratörü, bujileri yada başka bir yeri mi tozlandı. YorumLarınızı ve yardımLarınızı bekLiyorum. Kendinize İyi Bakın, Allaha Emanet Olun. seLametLe kaLın..!
 
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
1,269
Peki şimdi ayaktan çalışıyor mu? Birde tozlu ortam demişsin nasıl tozlu ortam?
 
Katılım
18 Eyl 2008
Mesajlar
3,680
Karbüratörün pislik bağlamış olabilir, önce bir temizlet, çalışırsa şanslısın, çalışmazsa motor aksamınada umarım toz girmemiştir.

Not: Dün açık filtre ile gezeceğim diyen arkadaş inşallah bu başlığı okuyordur.
 
Katılım
18 Eyl 2008
Mesajlar
3,680
Alıyor gibi oluyor dedi, ateşleme yoksa almazki, marş motoru dönmez mi sadece :) bence benzin gitmiyor karbüratöre, bu durumda yakıt filtreside tıkalı olabilir.
 
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
1,269
marş motoru krankı döndürüyorsa ve motor çalışma aşamasına adım atıyor ve almıyorsa karbüratör , bu zaten hissedilebilir eğer motor hiç çalışacak aşamaya gelmiyorsa ateşlleme . ben konuyu eksik okumsm doğru ;) karbüratör pislik yapmıs gaz verdiğinde çalıştırırken hala çalışmıyorsa bi temizlik istiyor
 
Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
3,845
bujiyi çıkarıp motorun metal aksama deydirip marşa bas, kıvılcım çıkıyosa ateşleme vardır, yok ise sorun belli, buji, buji başlığı, bobin, akü vs.
ateşleme var ise benzin ve hava gelmiyor demekki. karbüratör tıkanmış olabilir (ki bence öyle)
eğer toz motorun içine girmişse ise motor mekaniğinden anlamadığım için bişey diyemicem ama motorun sökülmesi bile sağlam masraf. inş öyle bişey değildir.
 
Katılım
7 Ağu 2009
Mesajlar
330
Dostum,benim motorumda da aynı sorun vardı.Statör(sargı) da sorun çıktı.Yani anlıcan karbüratör de felan sorun olmuyor,benzin gidiyor ama,bujiye ateş gelmiyor işte.Sanırsam senin sorununda bu.Motorcuya göster,büyük bi ihtimalle o sorun çıkar.İyi günler
 
Katılım
17 Kas 2006
Mesajlar
114
karbüratörü temizlet. pislik memeleri tıkamıştır yeterli benzin gitmiyordur motora.
 
Katılım
12 Haz 2010
Mesajlar
2
Yorumlarınız için çok saolun abilerim.Karbüratörü temizleticem en kısa zamanda ve bujileri değiştirticem. Bir de hava filtresi yerini taktırıcam. Aküyü doldurtucam. Denicem bakaLım çalışıcak mı...! Sizleri bilgilendiririm..!
 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
4,133
Ben sana subapları ayarlatmanı tavsıye ederim.

Alakasız gıbı gorunsede bu arızadan 1 ay surundukten sonra anca işi bilen bir motorcuya dustumde o tek marş bastı dırek subaplar dedi. yaptırdım işi bitti tek marş bastı motor çalıştı. Ama o safaya gelene kadar 3 kez karburator temizligi yapıldı defalarca sokuldu bujısı kablosu bılmemnesi kontrol edıldıysede bır turlu bulamadık.

Bence sen tamıre gitmişken bir de subap ayarı yaptır ne de olsa karburator falan da sokulecek. ( yanlız subap ayarı biraz pahalı baştan konuşmakta fayda var)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst