Motorum Çalımısıyor [ Mondial Mash 150 ]

iYİ Aksamlar. Bugun Pazar Dedik Keyif Yaparız dedik Sabah bi Enerjiyle Evden Cıktım Motoru Calistirdim Problem Yok Sonra Kafeye Arkadasların Yanına Gittim Saat 1-5.30 arası kafedeydim motor hiç çalıstırmadım Sonra Arkadası Eve Götüreyim Dedim Motor Tekte Çalıstı Suanda Problem Yok . Sonra Tam Bırakcagım Yere Geldigimde Motor İstop Etti Bi anda Sonra Bayagı Zor ÇAlıstı Hiç Gaz Kesmeden 5dk Gittim . Sonra Gazi Kestigimde Motor Stop Etti. Biraz Elimle İttirdikten Sonra Motor Zorla Çalıstı. Sonra Gazı Elimden Çektikten Sonra Yİne Stop etti . Çalıstırdım Zorla tekrar simdi Garajda Motor neyden Dolayı Yapar Bu .

Motor 3600 KM'de Hiç Buji Degiştirmedim. Yagım 1000 Km Yakın Oldu Degiştireli. Ne Yapmam lazım Yemin Ediyorum Scoooter Sogudum :(

Öyle Yapıcam Artik Adamların Yüzünü Görmekten Bıktım 6 Ayda 4 Kere Egzoz Degiştirdiler Kafayı Yicem :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hic yakinmayin kardesim sizsiniz türkiyeyi metal yiginina ceviren sifir cin mali teneke alacaginiza 2.el güzel bir japon alin basiniz agrimasin bu kadar basit.

Merak Etme Japon Motorumda Var ama Sehir içine Fazla Geliyor O Motor O Yüzden Ucuz Bir Motor Almak Mantıklı geldi Ve Aldım .

Konunun tarihi biraz geçmiş ama yine cevap yazayım,gazı bırakınca stop ediyorsa gaz telinin ayarı bozulmuş olabilir,rölanti ayarı bozulmuş olabilir,yani gazı bırakınca hiç stop etmiyorsa sorunu bunlarda aramak lazım.Ayrıca kardeşim bu sitede sorununa çözüm bulamazsın,buradakilere soru sorunca hemen başlarlar "bak biz dedik çin malı almayın falan filan..." Daha az önce cbf 150 başlığında okudum 2011 model cbf nin kaç kere servise gittiğinden yakınıyordu adam.Boşuna japonları savunup durmayın,çin malı dandik olan var olmayan var çin malı diyip hepsini aynı kefeye koymanız çok saçma zaten motora göre de makul fiyatı var çinlilerin ama japonlar da tank değil,altı üstü bir kaç parçası çinlilerden bir gömlek daha üstün olan motorlar işte.Ayrıca hemen birilerinin atlayıp yok ybr al yok cbf al gibi saçma sapan tekliflerde bulunmasını da anlamıyorum.Parası olan var olmayan var.Ayrıca motor işi zevk işidir Adam başlık açıyor Kanuni seyhan alayım mı birileri çıkıyor YBR al diyor şimdi ne alakası var YBR ile seyhanın birbirine benzer hiçbir yanı yok,ikamet ettiğim ildeki kuryelerin hemen hepsinde ya Kanuni seyhan var ya da Mondial 125 uag var,yollarımız acayip bozuk olmasına rağmen ben daha dağılan seyhan mondial görmedim,afedersiniz ama üstelik eşeğe biner gibi biniyorlar.Bırakın artık şu at gözlüklerini dünyadaki tek sağlam motor ybr veya cbf değil...

Konunun tarihi biraz geçmiş ama yine cevap yazayım,gazı bırakınca stop ediyorsa gaz telinin ayarı bozulmuş olabilir,rölanti ayarı bozulmuş olabilir,yani gazı bırakınca hiç stop etmiyorsa sorunu bunlarda aramak lazım.Ayrıca kardeşim bu sitede sorununa çözüm bulamazsın,buradakilere soru sorunca hemen başlarlar "bak biz dedik çin malı almayın falan filan..." Daha az önce cbf 150 başlığında okudum 2011 model cbf nin kaç kere servise gittiğinden yakınıyordu adam.Boşuna japonları savunup durmayın,çin malı dandik olan var olmayan var çin malı diyip hepsini aynı kefeye koymanız çok saçma zaten motora göre de makul fiyatı var çinlilerin ama japonlar da tank değil,altı üstü bir kaç parçası çinlilerden bir gömlek daha üstün olan motorlar işte.Ayrıca hemen birilerinin atlayıp yok ybr al yok cbf al gibi saçma sapan tekliflerde bulunmasını da anlamıyorum.Parası olan var olmayan var.Ayrıca motor işi zevk işidir Adam başlık açıyor Kanuni seyhan alayım mı birileri çıkıyor YBR al diyor şimdi ne alakası var YBR ile seyhanın birbirine benzer hiçbir yanı yok,ikamet ettiğim ildeki kuryelerin hemen hepsinde ya Kanuni seyhan var ya da Mondial 125 uag var,yollarımız acayip bozuk olmasına rağmen ben daha dağılan seyhan mondial görmedim,afedersiniz ama üstelik eşeğe biner gibi biniyorlar.Bırakın artık şu at gözlüklerini dünyadaki tek sağlam motor ybr veya cbf değil...
aynen katılıyorum sana kardeşim:thumleft:

Yaşar35 kardeşim teşekkür ederim desteğin için sert konusup kimseyi kırmak istemiyorum ama durum bu.Yukarıda "gazı bırakınca hiç stop etmiyorsa" yazmışım onu düzelteyim "gazı bırakınca stop ediyorsa" olacak.Eğer yukarıdaki ayarlar tam ise,hava filtresinin tıkalı olup olmadığına,karbüratör benzin girişinde pislik olup olmadığına bakılabilir.

çok iyi söylemişsiniz. bende bu kadar önyargıya rağmen aldım motoru ve servise sadece 2 kez gittim şimdiye kadar 1000km bakımı ve 3000 km bakımı motorum şu an 4500 km de falan. haa eşek gibi binmiyorum orası ayrı çok düzgün sürüyorum ama daha ankara nın -10 derecesinde bile son model arabalar çalışmayabilirken tek marşta çalışıyosa ben bu motoru tebrik ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar