Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selamlar..Hemen konuya gireyim..uzun yolda giderken birden aküden sesler geldi ve pıt pıt diye gelen seslerin ardından motor aniden sustu..Yavaşladım sağa çektim ve baktım ki akü patlamış..Yüksek şarjdan dolayı akü mort oldu..
neyse hemen baktım başka bir akü taktım ve marşa bastım..motor çalışmadı..Sonra baktım bujiler ateşleme yapmıyor..
Neticede elektrik aksamından başka bir sorun var..Ama statör mü yoksa cdi mi ya da ateşleme bobini mi onu çözmeye çalışıyorum..Ona göre parça alacam..Fakat onu da kestiremiyorum..
Şimdi yardımınızı istediğim konu şu..
Ölçüm cihazıyla statörden çıkan kabloların gerilimini ölçtüm..Marşa basarken ve hiç bir oynama olmuyor..normalde marşa basıldığında statörün elektrik üretmesi gerekmiyor mu..?
Sizce nasıl bir metodla arıza tespit yapabilirim..?
Bu arada motorum kanuni tiger 250..
Şimdiden teşekkürler..
Neticede elektrik aksamından başka bir sorun var..Ama statör mü yoksa cdi mi ya da ateşleme bobini mi onu çözmeye çalışıyorum..Ona göre parça alacam..Fakat onu da kestiremiyorum..
Şimdi yardımınızı istediğim konu şu..
Ölçüm cihazıyla statörden çıkan kabloların gerilimini ölçtüm..Marşa basarken ve hiç bir oynama olmuyor..normalde marşa basıldığında statörün elektrik üretmesi gerekmiyor mu..?
Sizce nasıl bir metodla arıza tespit yapabilirim..?
Bu arada motorum kanuni tiger 250..
Şimdiden teşekkürler..