motoru vurdurmanın zararları

Arkadaşlar motoru vurdurarak çalıştırmanın zararları nedir

Mecbur kaldıysan bi zararı yoktur. Ben de sana bişey sorayım, yarı otomatik cub'u nası vurduruyosunuz ? debriyaj yokki manuel kumandalı.

Mecbur kaldıysan bi zararı yoktur. Ben de sana bişey sorayım, yarı otomatik cub'u nası vurduruyosunuz ? debriyaj yokki manuel kumandalı.
kontak açık vites boşta motoru biraz ittiriosun sonra vitese takınca motor çalışıo yada yokuş aşağı salıyoz vitese takınca çalışıo

zararları saymakla bitmiyor.
1- ön ve arka dişlilerin yamulması
2- tahrik zincirinin zarar görmesi orta bileziklerin kırılıp dökülmesi
3- krank ve çarkların aşınması yada kırılması.
4. egzantirik zincirinin kırılması ( bu başıma geldi )
vs vs vs

Zorda kaldın illaki vurduracaksan 3 yada 4. vitesde vurdur ki zararı en aza indirsin.

ben şu an cup kullanıyorum alışmışım debriyajlı motor kullanmaya ama cupta da debriyaj yok ben de ayarını ayağımla yapıyorum atıyorum bire sonra ayağımı yavaş yavaş çekip yavaş yavaş gaz veriyorum tıpkı arabaki gibi oluyor vallaha...

Bende de gv varken bende vurdurarak calistirmistim bi aralar akumun bitik olmasindan dolayi ve bir gun yolda kaldim motor subap dusurdu silindir piston subaplari degistirmek zorunda kaldim ve bunun sebebini ararken ustaayla ben vurdurdugumu soyledim oda simdi anlasildi dedi sakin motoru vurdurma subap yamultursun ve yamulan subabta zorlaninca kirilip duser yani arkadaslar VURDURMAYALİM SİKİNTİ AKUDE İSE DEGİSTİRİN aku masrafindan kacarken daha buyugu ile karsilasabilirsiniz

Motora vurdururken polis baskını yedim. MT ailesi L tipi odama temiz don ve aklet gönderin :p

sübaplarında ve sentende sorun yoksa vurdurmada bir zarar olucagını zannetmiyorum 600-650 tek silindir cok vurdurdum.cünkü 600 tek cc ler marj rublesi cabuk bozuyo.
vurdururken 2, viteste vurdur ve tam devriyajı bırakırken marj a bas.k gelsin

dekompresyon mekanizmasının güzelliği işte...
Motor seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar