Motoru satmalı mı Binmeye devam mı etmeli

Motosikleti
DOMİNAR 400
Merhaba,

2023 model Dominar 400 motorum var. Kendi zevkime göre çeşitli aksesuarlar ekleyerek kullanıyorum.

Şu ana kadar 30.000 km’ye ulaştı ve herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak artık CC yükseltmek istediğim için motoru değiştirmeyi düşünüyorum.

Motoru olduğu gibi ilana koydum fakat yaklaşık üç haftadır sadece bir kişi favorilere ekledi, ciddi anlamda yazan olmadı.

Yüksek CC ile takas kabul eden ilan sahiplerine yazdığımda ise genelde “ölü fiyat” veren ilanları örnek gösterip fiyatı aşağı çekmeye çalışıyorlar.

Açıkçası bu tarz yaklaşımları gördükçe, motoru satmak yerine parçalana kadar binmeye devam edesim geliyor. Ne yapacağımı da pek bilemedim.

Motosikleti
D400
Merhaba,

2023 model Dominar 400 motorum var. Kendi zevkime göre çeşitli aksesuarlar ekleyerek kullanıyorum.

Şu ana kadar 30.000 km’ye ulaştı ve herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak artık CC yükseltmek istediğim için motoru değiştirmeyi düşünüyorum.

Motoru olduğu gibi ilana koydum fakat yaklaşık üç haftadır sadece bir kişi favorilere ekledi, ciddi anlamda yazan olmadı.

Yüksek CC ile takas kabul eden ilan sahiplerine yazdığımda ise genelde “ölü fiyat” veren ilanları örnek gösterip fiyatı aşağı çekmeye çalışıyorlar.

Açıkçası bu tarz yaklaşımları gördükçe, motoru satmak yerine parçalana kadar binmeye devam edesim geliyor. Ne yapacağımı da pek bilemedim.

2023 model 21k km'de bir dominar kullanıcısıyım.

Ölü fiyat dediğin fiyatlara satılıyor ne yazık ki, fiyat kırma çabası değil. sen kaçtan ilana koydun?

30bin km de 2023 model kazasız ve aksesuar paket bir d400 fiyatı şu an 150 bin tl civarı. üstü zor, altı mümkün.

Motosikleti
DOMİNAR 400
2023 model 21k km'de bir dominar kullanıcısıyım.

Ölü fiyat dediğin fiyatlara satılıyor ne yazık ki, fiyat kırma çabası değil. sen kaçtan ilana koydun?

30bin km de 2023 model kazasız ve aksesuar paket bir d400 fiyatı şu an 150 bin tl civarı. üstü zor, altı mümkün.
185 yazmıştım. Şuan ilanda zaten.

Birisi bahsettigin ilanı attı bana. Bak daha ucuzu var diyor.

Motosikleti
D400
185 yazmıştım. Şuan ilanda zaten.

Birisi bahsettigin ilanı attı bana. Bak daha ucuzu var diyor.

bahsettiğim spesifik bir ilan değil hocam dominar ın ikinci elleri çok düşük.

Diğer şehirleri bilmiyorum ama izmirde max satabileceğiniz fiyat 150 bin tl. aktif olarak alım satım oluyor çevremde ilana göre söylemiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Dominar 400 UG
Valla hocam ben de tüm bakımları yetkili serviste kaşeli yapılmış, aksesuarlı kazasız 2023 d400'ü 28.000kmde 140000'e aldım 2.5 ay önce. ilan fiyatı da 145000'di zaten. üzerine 4000km yaptım bile sorun cıkartmadı.

İkinci eli fiyatlar çok dip diyebiliriz. Sıfırı 330k ama 2024 sonunda taksitle 190-200k civarına, daha öncesinde de daha uygun paralara alınabiliyordu. 2024 ve öncesi modelleri satanlar o yüzden daha uyguna koyup nakit ihtiyacını hızlıca gidermeye çalışıyor bence.

185 bence ederinden fazlası değil ama sizinkinden daha düşük kilometreli olarak daha uyguna bulunabiliyor ne yazık ki.

Ben yerinizde olsam satmazdım, zaten bu fiyatlara isteseniz de satamıyorsunuz. Bu fiyatların altına gönlünüz razı değilse de kullanın gitsin. Biraz ertelemiş olursunuz motosiklet yükseltmeyi sadece.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Merhaba,

Motosiklet piyasası araba gibi olmuyor, envai çeşit motosiklet var.
Aklına değiştirmeyi koyduysan üçe beşe bakmadan vereceksin.
Ama bu kez de alacağın motora iyi karar ver ki kısa sürede onu elden çıkarmak istersen aynı zararı çekme.

Motosikleti
D400
Valla hocam ben de tüm bakımları yetkili serviste kaşeli yapılmış, aksesuarlı kazasız 2023 d400'ü 28.000kmde 140000'e aldım 2.5 ay önce. ilan fiyatı da 145000'di zaten. üzerine 4000km yaptım bile sorun cıkartmadı.

İkinci eli fiyatlar çok dip diyebiliriz. Sıfırı 330k ama 2024 sonunda taksitle 190-200k civarına, daha öncesinde de daha uygun paralara alınabiliyordu. 2024 ve öncesi modelleri satanlar o yüzden daha uyguna koyup nakit ihtiyacını hızlıca gidermeye çalışıyor bence.

185 bence ederinden fazlası değil ama sizinkinden daha düşük kilometreli olarak daha uyguna bulunabiliyor ne yazık ki.

Ben yerinizde olsam satmazdım, zaten bu fiyatlara isteseniz de satamıyorsunuz. Bu fiyatların altına gönlünüz razı değilse de kullanın gitsin. Biraz ertelemiş olursunuz motosiklet yükseltmeyi sadece.

bende bu sene satacaktım baktım fiyat dip; satmaya değmez. Motora aksesuar aldım çanta demirleri yan çantalar falan.
en iyi motor sahip oldugun motordur diyerek d400 ile bir süre devam etmeye karar verdim.

30k km dominar için düşük değil orta bir km zaten, 40k km yüksek kabul ediliyor piyasada.
10k altına düşük km diyorlar. 15 e düşük diyen de var yüksek diyen de. :D

Bir de şu var, arkadaş geçen sene 280 k iken elinde 150 bin tl para vardı. bu paraya gidip 2023 model 15k km'de alabiliyordu. adam onun yerine gitti kuralkan a 140 verdi, kalan 140'ı vade farksız 12'ye bölüp 12 bin tl taksitle sıfır motor aldı. aylık 12k için riske girmedi.

ikinci el fiyatlarının düşük olmasının sebeplerinden birisi de bu zaten

Motosikleti
Dominar 400 UG
bende bu sene satacaktım baktım fiyat dip; satmaya değmez. Motora aksesuar aldım çanta demirleri yan çantalar falan.
en iyi motor sahip oldugun motordur diyerek d400 ile bir süre devam etmeye karar verdim.

30k km dominar için düşük değil orta bir km zaten, 40k km yüksek kabul ediliyor piyasada.

Bir de şu var, arkadaş geçen sene 280 k iken elinde 150 bin tl para vardı. bu paraya gidip 2023 model 15k km'de alabiliyordu. adam onun yerine gitti kuralkan a 140 verdi, kalan 140'ı vade farksız 12'ye bölüp 12 bin tl taksitle sıfır motor aldı. aylık 12k için riske girmedi.

hocam yan çantaları ve çanta demirini ne kadara çözdünüz? bir de yan çantalarla motor çok hantallaşıyor mu? genelde şehir içi kullanıyorum ama ayda 2-3 kamp falan atıyorum sadece arka çanta yetmeyebiliyor.

kilometre konusuna da çok takılmıyorum açıkçası bu motosiklet için ben. güzel düzenli bakımlarla 100k kmyi rahat görebileceğini düşünüyorum ama belli de olmaz tabi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
hocam yan çantaları ve çanta demirini ne kadara çözdünüz? bir de yan çantalarla motor çok hantallaşıyor mu? genelde şehir içi kullanıyorum ama ayda 2-3 kamp falan atıyorum sadece arka çanta yetmeyebiliyor.

kilometre konusuna da çok takılmıyorum açıkçası bu motosiklet için ben. güzel düzenli bakımlarla 100k kmyi rahat görebileceğini düşünüyorum ama belli de olmaz tabi.
40hp değil mi D400? 40hp üçlü çantayı hissetmez bile. NS200 ile zorlaya zorlaya kullanıp da ancak 140.000'de rektifiye isteyen arkadaşım var. (2017 modeldi sanırım onun motoru, kurye işi yapıyordu.) Güzel bakılan ve düzgün kullanılan bir D400 100.000'i çok rahat görür.

Motosikleti
D400

dostum dominatör diye bi firma var whatsapptan aldım sene başında ama zam gelmiş şimdi fiyatlara baktım.

arka ve yan canta demiri set 4.5 olmuş, bi de yan çanta egzoztan erimesin diye koruma aldım 750 su an. çantalar da 3bin lira olmuş.
ben hepsini yanlıs hatırlamıyorsam 6.5 - 7 e almıştım.

çanta demirleri güzel kaba durmuor hiç normal sürüşte sıkıntı yok. fakat yan çanta heybeleri geniş aldıgım için günlük hayatta kullanmak mümkün değil bence. civarımdaki herkes söküyor yan cantaları günlük hayatta (cruiserlar hariç) kamp zamanı sök tak yapmak gerekiyor o da bi 7-8 dakika sürüyor takması. tekrar. hatta kayış aralıklarını sabitlersen sonrakinde 4-5 dakika sürmez bile.
foto ekliyorum fikir olması acısından.

https://hizliresim.com/3i3uuo8

https://hizliresim.com/c04r5zg

https://hizliresim.com/3td4v1p

Motosikleti
DOMİNAR 400

Zaten satamayacagim gibi görünüyor. Sorunu yok Parcalana kadar yaptırır yaptırır binerim.

Uzun ön cam taktırdım çok rüzgar tutuyor bu sefer gücü yetmiyor gibi geliyo

Motosikleti
DOMİNAR 400
ben bu gerizekalıları anlamıyorum. daha ucuzu varsa gitsin onu alsın, ne diye dalyaraklık yapıyor :)
Ya ben satilmiyor diye Takas yapalım üstüne nakit vereyim diyorum. Karşı taraf bakiyo en ucuzunu buluyor fiyat olarak Bu paradan sayarım kabulsen gel diyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dostum dominatör diye bi firma var whatsapptan aldım sene başında ama zam gelmiş şimdi fiyatlara baktım.

arka ve yan canta demiri set 4.5 olmuş, bi de yan çanta egzoztan erimesin diye koruma aldım 750 su an. çantalar da 3bin lira olmuş.
ben hepsini yanlıs hatırlamıyorsam 6.5 - 7 e almıştım.

çanta demirleri güzel kaba durmuor hiç normal sürüşte sıkıntı yok. fakat yan çanta heybeleri geniş aldıgım için günlük hayatta kullanmak mümkün değil bence. civarımdaki herkes söküyor yan cantaları günlük hayatta (cruiserlar hariç) kamp zamanı sök tak yapmak gerekiyor o da bi 7-8 dakika sürüyor takması. tekrar. hatta kayış aralıklarını sabitlersen sonrakinde 4-5 dakika sürmez bile.
foto ekliyorum fikir olması acısından.

https://hizliresim.com/3i3uuo8

https://hizliresim.com/c04r5zg

https://hizliresim.com/3td4v1p
Hocam fotoğraflara şimdi baktım da ön cam orijinal mi ? Ön cam yüzünden çok çektim

Son düzenleme:
Motosikleti
Tracer 7
Hocam selamlar, 1 aydır motorunu satma ve yenisini alma sürecinde birisi olarak piyasa gerçekten çok keyifsiz ilerliyor. Tüm 125-1000 cc aralığında herkesin dilinde olan, parmakla gösterilen motosikletler dışında diğer tüm modellerin satışı, uygun fiyatlandırma yapılmamışsa ağır ilerliyor. Özellikle japon harici grupta kalan markalarda bu daha yaygın. Benim önerim, yeni bir macera hevesine girdiyseniz havalar iyice ısınmadan harekete geçmeniz olur. Zarar etmeden satayım diye düşünüp bekledikçe, almayı düşündüğünüz yüksek cc modellerin fiyatlarında makas açılarak ilerliyor ve zararınız daha fazla oluyor. Nereden biliyorsun derseniz kendi adıma bunu çok deneyimledim :)

Motosikleti
Arora kasırga
Herkes karga (ben dahil)
Zarar etmeden hedefe ulaştırmazlar.Senin de bazı fedakarlıklar yapman lazım tabi.
Öyle "hem ayranım dökülmesin hem büzüküm formunu kaybetmesin" gibi bir şey söz konusu olamaz.Burası Avrupa değil.
Hay brows,yea 1k pound.(Parayı eline alır) Okey Man.Gud jabs,si yu leytır. Şeklinde bi konuşma ile yazdığın fiyat üzerinden sorunsuz satış yapman imkansız.
Erkan abim bu konuyu tek sahnede tek cümleyle açıklamıştı hatırlarsan

Motosikleti
CBR 500 R
Mal satarak mal alınmaz. Heşeyini bildiğin, binlerce kilometre yaptığın motoru kullanmaya devam et. Bu süreçte paranı biriktir yenisini al sonra satışa koy. Yenisini aldıktan sonra üç-beş aşağı satılması çok canını sıkmaz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Mal satarak mal alınmaz. Heşeyini bildiğin, binlerce kilometre yaptığın motoru kullanmaya devam et. Bu süreçte paranı biriktir yenisini al sonra satışa koy. Yenisini aldıktan sonra üç-beş aşağı satılması çok canını sıkmaz.
öyle bi yazmışsın ki sanki adamın farkını sen tamamlayacaksın birader hangi devirde yaşıyorsun dominar 400e binen adam motorunu satmadan nasıl motor alıyor

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Merhaba,

Bu arada aklınızdaki motor ve bütçeniz nedir?
Koşulları bilirsek belki daha iyi bir yönlendirme yapabiliriz.

Çünkü belirli bir fiyatın altında Bajaj haricinde distribütör kaynaklı güven veren fiyat performans marka yok.
Bajaj'ı satıp hem ölü fiyatına giden hem de parçası servisi doğru düzgün olmayan bir markaya yönelirseniz Dominar kalsın çok daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar