Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

Bir keresinde acil bir telefon görüşmesi yapmak için motosikletten indim, kaldırım müsait olmasına rağmen araba gibi park ettim kenara, kaldırıma çıkmak istemedim. sonuçta bir taşıtım kaldırıma çıkmayayım kafası geldi. (herhalde haberler yüzünden galan o ara motorcuları yerden yere vuruyorlar). ben kaldırımda telefonla konuşurken bir tır dar olan yolda dönemedi. motosiklete çarpmayı göze alarak manevra yaptı. topcase çarptı sıyırdı. döndü gitti. Motosiklet kesinlikle bir taşıt olarak görülmüyor. park alanında göze batıyor, yeri değiştiriliyor, Park ederken "az şöle kenera al" diyen çok adam gördüm. Gerekli park alanı yaratılmadan kesilen cezalarıda yanlış.

Motosikleti
CBF 1000
Ah ulan kamyoncu ahhh .. O kadar uğraştığın, prodüksiyonlu güzel bir iş çıkardın, g@ylerle ve ineklerle cebelleştin, gezi videon 3 gün konuşuldu, unutuldu gitti. Bir de şuraya bak. Millet sırf dedikodu ihtiyacını karşılamak için 2025 Nisan ayındaki konuyu hortlatmış.

Sana dedim kamyoncu, sana dedim. "Altını kuyumcuya götür" dedim, dinlemedin.

Toplumsal konuları konuşmak "bizim toplumumuz şöyle, kültürümüz böyle, insanımız öyle" demek boş laftır(.)

Soru; Yere neden sigara atıyor aaabi bu insanlar? Hangi çağdayız aaaabi!
Cevap; Çünkü gerekli denetim ve ceza uygulanmıyor.

Soru; İnsanlar sokaklarda ya da evlerinde neden gürültü yapıyor aaaaabi? Hangi çağdayız aaaabi!

Soru; Trafikte neden zorbalık yapılıyor aaaabi, motor niye taşıt değil aaaabi?

Kısacası sorunun kaynağı zaten belli. İnsanları topluma karşı eğitecek olan DEVLET yapısıdır. Bizler, alt tarafı düşünen hayvanlarız ancak ceza, korku ve negatif belirsizlik ile eğitilebiliriz. Belirli yaşa gelip "ben kendimi eğittim aaabi" diyen adam da böyle eğitildi, haberi yok. Çocukken ses yaptın, bir şeyleri kırdın yedin tokadı ya da azarı, akıllandın bre iblis. Bu sistem asla değişmez. DEVLET BABA olacak, bizler de çocukları. En ufak hatamızda yapıştıracak cezayı. Bu iş ancak böyle rayına oturur.

Türkiye gereksiz özgür bir ülke, gereksiz derecede serbest bir ülke.

Birisinin işi-parası-çevresi hiç önemli değildir. Bir adam sokağa tükürünce, çöp atınca ceza yemiyorsa eninde sonunda sokağa tükürür ya da çöp atar ve emin olun bunun asıl suçlusu o adam değil.

Sonuç; Bizler, oturduğu apartmanı berbat yapan müteahhite bir şey söyleyemeyen, hakkını arayamayan ancak yan komşusuna "sizin evden çok ses geliyor, biraz yavaş mı yürüseniz" diyen, hırsını dişini geçirebileceği yere yönelten tuhaf ve zavallı yaratıklarız. Asıl sorunu ya bilmiyoruz ya asıl sorumluya kafa tutacak maaaabadımız yok. E mabadın yoksa da çekeceksin bu çileyi gözüm. Köleler önce köle olduklarını fark etsinler.

Ciao

Motosikleti
mtor iyi değil, sürmeyin ona
yukardaki arkadaş muhtemel arabacı forumundan geldi troll ya da motosiklet kullanmıyor.

Ortalık trafikte üstümüze çıkıyorlar, park ediyoruz ceza yazıyorlar ya da motorumuzun yerini değiştiriyorlar mevzularından geçilmiyor.

arkadaş gelmiş bize yol veriyorlar, yasak yerlere park edince birşey demiyorlar falan diyor :D :D
arabam yok, araba ehliyetim de yok, sadece motosiklet ehliyetim var ve 11. yılına girdi, ehliyetsiz de sürdüğüm zamanları sayarsak tecrübeli kullanıcıyım ve kullandığım motor en üst vergi diliminde diyeyim sadece. istanbul avrupa yakasındaysan ve beni çok merak ediyorsan beleş çay yada kahve içmeye gelirim, 10 dk oturur çay kahve içerim, hem motorumu görürsün hemde beni, belki iyi arkadaşlık olur belki de bir birimize söveriz bir daha görüşmeyiz.

cyan isimli üye için kötü yorum yapmak istemiyorum ama pek sağlıklı düşünebildiğini sanmıyorum çünkü genelleme yaparak konuşmasına rağmen o genellemenin içine herkesi katıyor. efedersiniz eşek insanlar bizim ülkemizde çoğunluktalar ve bizler de bunlara çok denk geliyoruz, bu eşek insanlar kimi zaman fiat doblo kullanıyorlar, kimi zaman scooter ile paket servis yapıyorlar, kimi zaman kamyon yada tır falan kullanıyorlar.

demeye çalıştığım şeyi anladınız mı? ben kılçıkların verdiği zararı zaten biliyorum fakat iyi sürücüleri arada niye kaynatıyorsunuz? ben söylediğim şeyin arkasındayım halen, iyi sürücülerin hatırına ben her zaman iyilik yapmaya meyilli olarak devam edeceğim ve tabi gün içerisinde bende çileden çıkıyorum çoğu zaman, hatta burada kibar konuştuğuma bakmayın neredeyse her trafiğe çıktığımda küfrediyorum desem yalan olmaz, tabi birine kızıp herkese tavır takınmamak lazım, kendinize hakim olmayı öğrenin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
cyan isimli üye için kötü yorum yapmak istemiyorum ama pek sağlıklı düşünebildiğini sanmıyorum
...
"23 yıllık arkadaşıyla" park etme şekli yüzünden ters düşen ve dayak yemesi gerektiği kanısında olan siz mi sağlıklı düşünüyorsunuz?

Konuya yazdıklarım belli ve net, ne yazmışsam onlara net eleştiriler yaparsanız onlar üzerinden devam edelim. (Lütfen "tüm mesajlarımı" okuyun bağlamı tam anlayın...)

Motosikleti
mtor iyi değil, sürmeyin ona
"23 yıllık arkadaşıyla" park etme şekli yüzünden ters düşen ve dayak yemesi gerektiği kanısında olan siz mi sağlıklı düşünüyorsunuz?

Konuya yazdıklarım belli ve net, ne yazmışsam onlara net eleştiriler yaparsanız onlar üzerinden devam edelim. (Lütfen "tüm mesajlarımı" okuyun bağlamı tam anlayın...)
insanları bir anda yargılamak da doğru değil, ben arkadaşımı tanıdığım için öyle konuşuyorum, 23 yıl değil isterse 53 yıl olsun ben iyi mi kötü mi ona bakarım, bu arkadaşım çoğu zaman içerisinde saf kötülük besleyen biri ama ben onun halen bir ergen olduğunu düşünüyorum ve yanıldığımı fark ettiğim gün aramdaki mesafeyi arttırırım, yani ergenliği bitip artık kötü biri olmadan devam ederse arkadaş kalabiliriz, toleransım biraz fazla çünkü onun ne koşullarda büyüdüğünü biliyorum ve biraz da olsa ışık görüyorum. Ben pek arkadaş ihtiyacı duyan birisi değilim, sadece benimle iletişimi koparmak istemeyen bazı kişilerle devam ediyorum. Bu arkadaşta onlardan birisi. Neyse benim arkadaşı geçelim şimdi, konu bu değil.

Burada sizlerle bu konuyu tartışma sebebim kolektif bilince hizmet etmekten başka bir şey değil, kızdığınız konular aslında tartışılması gereken bir konu ve yanlış bir şekilde noktalansın istemiyorum. Biz trafikte her zaman aynı nabızla ilerlemiyoruz, yani aramızdaki en sakin, en iyi ve en mütevazi sürücü bile bazen hayvan gibi tavırlar sergileyebiliyor trafikte ve bu sürücü herhangi bir araçla bunu yapabilir.

Ben konuya pek müdahil olmak istemezdim ama "arabacı, motorcu, taksici, kamyoncu" gibi bölünmeye çalıştığını gördüm insanların, insanlar sadece ikiye ayrılır, iyi insanlar ve kötü insanlar. Kötü insan sadece trafikte kötü olsa keşke, iş yerinde de kötü, komşuluk ilişkilerinde de öyle, çevre ve doğaya karşı da öyle, bir insan kötüyse her işinde kötüdür buna dikkat etmelisiniz.

Motosikleti
D400
Arkadaşlar bir camia ister iyi olsun ister kötü. aracınızı dogru ya da yanlıs park edin.

bunların hiçbir önemi yok.

Yolda motoru kenardan gitmeye zorlayamazlar.
Motoru istediğin kadar yanlış park yap, ona bile elleyemezler. nokta.

Motosikleti
....

Ben konuya pek müdahil olmak istemezdim ama "arabacı, motorcu, taksici, kamyoncu" gibi bölünmeye çalıştığını gördüm insanların, insanlar sadece ikiye ayrılır, iyi insanlar ve kötü insanlar. Kötü insan sadece trafikte kötü olsa keşke, iş yerinde de kötü, komşuluk ilişkilerinde de öyle, çevre ve doğaya karşı da öyle, bir insan kötüyse her işinde kötüdür buna dikkat etmelisiniz.
İnsanları ikiye ayırmak psikolojik ve pratik anlamda çok doğru bir yaklaşım değil; grinin tonlarıyız.

Motosikleti
CBF 1000
katılmadığım tek yer burası oldu üstad. Kaleminize sağlık. Ancak bu kadar net anlatılabilirdi.
Baş tacısın, başım gözüm üstüne.

İşin özeti DEVLET YAPISI EĞER İSTERSE bütün bu sorunları 1 günde bitirir. Demem o ki, yetkili organlar bu düzenlemeleri yapmak istemiyorlar ya da bir sırası var.

Örnek olarak, trafikte kavga için araçtan inmek hususunda büyük bir yaptırım yapıldı, eminim ki gelecekte bu tip trafik kavgalarını çok fazla göremeyeceğiz. Gün gelir de bunu "başka bir insana dokunmak" olarak yaparlarsa, Asya tarafında olduğu gibi kavga ederken ancak birbirimize tükürebiliriz, dokunamayız:) Olay bu kadar basit.

Bu sebeple, bu forumda ya da sosyal mecralarda toplum mühendisliği yapmaya çalışanlar (bu konudan bağımsız) mental mastürbasyon dışında hiçbir şey yapmıyorlar, fikirleri de bir işe de yaramıyor. Çok biliyorsanız siyasi parti kurun ya da sizinle aynı düşünen siyasi partilere kayıt olun, mücadelenizi orada verin. Yer mi? Yemez.

Olayın kaynağı da belli, sebebi de belli. Biz de "boş boş konuşan" vatandaşın dışında bir şey olmalıyız.

Olamıyorsak da .. gidin derdinizi aynaya anlatın. Başka bir mankafanın kullandığı söz ile "günlüğünüze" falan yazın (10 yaşındaki huysuz kız/erkek çocuğu seni).

Sürekli negatif yorumlar okumanın kime ne faydası var?

Hayatımda ilk defa bu kadar çok konuşan, kendince fikir alışverişi yoğun olan ama hiçbir yere varamayan bir topluluk görüyorum (çok fazla topluluk gördüğüm için bu tespiti yapma cüretini kendimde buldum).

ArrivederLa

Motosikleti
...
Bu sebeple, bu forumda ya da sosyal mecralarda toplum mühendisliği yapmaya çalışanlar (bu konudan bağımsız) mental mastürbasyon dışında hiçbir şey yapmıyorlar, fikirleri de bir işe de yaramıyor. Çok biliyorsanız siyasi parti kurun ya da sizinle aynı düşünen siyasi partilere kayıt olun, mücadelenizi orada verin. Yer mi? Yemez.
...
Sevgili @Zamanyolcusu bunun da bir şey ifade etmeyeceğini bence çok iyi biliyorsun. Çare siyasi partilerde de değil, olaydı memleket şu durumda olmazdı. Kötüye gidiş ivmesinin 80 darbesi sonrası artması kişilerin apolitik edilmesi ve siyasî sistemin işlevsizleştirilmesi sebebiyledir. O arena mücadele ortamına çoktan kapandı.

Zaten Devlet dediğimiz kavramı açıklarsak "Güç (erke) sahip olanın veya egemen sınıfın çıkarlarını korumak ve toplumu kendi ideolojisi doğrultusunda düzenlemek amacıyla kullandığı kurumsallaşmış bir mekanizma olup, kanunlar ve güvenlik güçleri ile doğrudan bir otorite sağlarken, eğitim ve medya gibi araçlarla da ideolojisini kabul ettirir." Partiler de bu mekanizmanın birer parçası olduğu için yukarıda bahsi geçen amaçları yerine getirmek için çok kullanışlı birer araç olmasalar gerek?

İşe yarayacak şeyler bu şarkıda söylenmez, ayrıca çok uzun bir süreç...

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
Sevgili @Zamanyolcusu bunun da bir şey ifade etmeyeceğini bence çok iyi biliyorsun. Çare siyasi partilerde de değil, olaydı memleket şu durumda olmazdı. Kötüye gidiş ivmesinin 80 darbesi sonrası artması kişilerin apolitik edilmesi ve siyasî sistemin işlevsizleştirilmesi sebebiyledir. O arena mücadele ortamına çoktan kapandı.

Zaten Devlet dediğimiz kavramı açıklarsak "Güç (erke) sahip olanın veya egemen sınıfın çıkarlarını korumak ve toplumu kendi ideolojisi doğrultusunda düzenlemek amacıyla kullandığı kurumsallaşmış bir mekanizma olup, kanunlar ve güvenlik güçleri ile doğrudan bir otorite sağlarken, eğitim ve medya gibi araçlarla da ideolojisini kabul ettirir." Partiler de bu mekanizmanın birer parçası olduğu için yukarıda bahsi geçen amaçları yerine getirmek için çok kullanışlı birer araç olmasalar gerek?

ayrıca , Silivrinin soğumasına da çok fazla kalmadı😀

Motosikleti
CBF 1000

Maalesef biliyorum ancak en azından burada boş vaaz dinlemek zorunda kalmayız. Hiç yoksa küf kokulu, boyasız odalarda parti üyelerinin başını şişirirler "dava aaabi, davaaa" diye dolanırlar :) ama gerçekten en azından bir şey yapmaya çalışmış olurlar, gerçekten saygı duyarım.

"Güç (erke) sahip olanın veya egemen sınıfın çıkarlarını korumak" zaten dünyanın kuralı. Bu kümede değilsek bir etki yaratamayacağımız kesin. Hayali "yapılacaklar listesi" oluşturmak ? yine geldik mental mastürbasyona, sağ eli nasır tutmuş fikirlere.

"Köleler önce köle olduklarını fark etsinler." demiştim ilk mesajımda, kast ettiğim alt metin buydu. O gücün içinde ya da çevresinde değilsen kölesin, BİTTİ. Yarın banka hesabına da el koyabilirler, ne yapacaksın? HİÇ. Belki de millet içten içte bu gerçekliğin ezikliğini yaşıyordur ve bundan dolayı sinirlidir. Tarihte herhangi bir yöneticinin "halkım da halkım, canım halkım" diye gezindiğini hiç sanmıyorum (savaş ve vergi zamanları hariç).

Ha şu olabilir; dersin ki ben gururumu/onurumu bir kenara bırakıyorum. O zaman da güç sahiplerinin etrafında dolanırsın ve nemalanırsın.

Nemalananlar ve nemalanamadığı için sızlananlar BENCE bu toplumun kimliği. Misal Türkiye'de yönetim değişse ne değişecek? Sadece nemalananlar değişecek, bu kadar net. Bu bize özgü bir şey de değil zaten ayrı mesele (bu çarpık sistemi sadece Türkiye'de var gibi düşünmek de ayrı bir eksiklik ama mesajımı çok uzatmak ve konuyu dallara bölmek istemiyorum).

Sen bakma, buralarda (sosyal mecralar) sızlananların da "BİR ÇOĞUNA" ver mamayı, eleştiri falan yapmazlar buna emin olabilirsin.

Düşüncelerim arasında tabii ki çok ufak bir azınlık var. Kendi emeği ve namusuyla hayatını inşa etmiş olanlar var ama kendimizi kandırmayı bırakalım. Tekrar ediyorum, birçok kişi maması verildiği takdirde, direkt eleştirdiği tarafa geçer.

Bu yüzden burada "devamlı sızlananlar" maalesef içten içe "bir biz mi enayiyiz, bize de mama verin" diye sinirliler.
--------------------------------------------------------
Konudan bağımsız olarak, önceki mesajımda belirttiğim DEVLET YAPISI mesela yakında ne yapacak ve neyi çözecek söyleyeyim. Sosyal mecralara girerken TC numarası, kimlik, telefonla doğrulama gibi şeyler istenecek. Bu olduğunda da internetin ne kadar sakin olduğunu göreceksiniz çünkü bizim "sinirli muhalif" insanımız süt çocuğudur. "Aman bana bir şey olmasın" diyecek ve susacak kenarda.

Özet; Her şey ama her şey ortada. Devlet yapısı da bunun farkında. Bizim gibilerden bir halt olmayacağını gayet iyi biliyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar