Motoru aldığım ilk gün ve talihsiz kaza

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Honda CBR 250R aldım ve aranıza katıldım. Keşke mutluyum diyebilseydim fakat malesef benden kaynaklanmayan bir kaza yaptım. Bir arkadaşımla birlikte beşiktaştan çıktık sarıyere doğru yeni motora alışmak istediğim için çok hızlanmadan yan yana gidiyorduk. Önümde bulunan araba ani fren yapınca çarpmamak için sağında bulunan boşluğa doğru kırdım fakat yaklaşık 40km ile giderken duramayıp sağ tarafa yatarak yandaki bariyerlere girdim. Neyseki arkadaşım biraz arkamdan geliyorduda kendisini kurtarabildi.

Neyseki bende kırık çıkık yok motorda zarar var sadece.

t9mvc.jpg

t9mwm.jpg

t9mvy.jpg

Motorun yürümesinde sıkıntı yok sadece öndeki gösterge bölümü aşağıya doğru hafif düşük durumda olduğundan gidon sol tarafa tam dönmüyor. Motorun sağ, sol ve ön grenajları zarar gördü değiştirmek gerekecek. Ön far camında sıkıntı yok sadece tutan dişleri zarar görmüş sanırım bununda değişmesi gerekecek. Bunların dışında görünür bir problem gözükmüyor ve eve ulaşmak için ortalama 30km hızla yaklaşık 5 km daha gittik yolda hiç problem çıkartmadı.

Yeni aldığım için henüz kasko yaptırma şansı bulamamıştım. Muhtemelen bu parçaların maliyeti bana ne kadar olur?

Umarım daha ilk günden gelen bu talihsiz olay sizlerin başına gelmez.

Büyük geçmiş olsun. Sana bişey olmamışya... Maliyetin 1000 tl gibi tutabilir. Gidonun tam dönmüyor olması sıkıntılı.

E_N

motoru aldığın bayiye git kardeşim bunun civatalarını sıkmaşsınız yolda dağıldı de
civataları sök sakla ama.

Büyük geçmiş olsun. Sana bişey olmamışya... Maliyetin 1000 tl gibi tutabilir. Gidonun tam dönmüyor olması sıkıntılı.

temenniniz için teşekkürler. hafif ezikler oldu tabi ağrıları yeni başladı ama sıkıntı derecesinde değil çok şükür. Gidonun dönmemesi anladığım kadarıyla gösterge bloğunun yerinde tam durmamasından kaynaklı gidon buraya sürttüğü için sol tarafa tam olarak dönmüyor. Umarım bu kısımda fiziksel hasar oluşmamıştır.

çok üzücü, can sıkıcı bi olay. Geçmiş olsun, Allah bidaha kaza bela göstermesin.

Okurken bile çok üzüldüm çok geçmiş olsun ama nazar nazar :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

1000 lira tutar mı ki hocam?

E_N

tabi şaka olarak yazıyorum
yanlış anlaşılmasın.
geçmiş olsun.

Çok büyük geçmiş olsun kardeş. Sana birşey olmaması teselli. Senden kıymetli değil zamanla düzeltilir hepsi canını sıkma

E_N

2014ü bekleseydin keşke. neden hemen almak istedin? cbr de bazı parçalar yernilene bilirdi.

Çok çok geçmiş olsun gerçekten üzücü bir olay neyse ki sana bir şey olmamış sana tavsiyem servise git değişecek parçaları belirlesinler, listele bu parçaları 2-3 servise fiyat sor ,normalde hepsinde aynıdır ama kazık yememek için diğer servislerden doğrula. Allah bir daha kaza bela göstermesin Allah yollarda hepimizi korusun ...

geçmiş olsun 40 km ile çok kısa mesafede durabilirdiniz çok yakın mı takip ediyordunuz yoksa acemilik mi var bilmiyorum ama ucuz atlatmışsınız inşallah tekrar yaşamazsınız böyle birşey üzmeyin kendinizi motor yapılır size birşey olmasın :rendeer:

"Motoru aldığım ilk gün ve talihsiz kaza" bu kelimeler bile beni uzmeye yetti, gecmis olsun..

Arkadaşım çok üzüldüm yaa. İnşallah bu motosiklet hayatındaki tek kazan olur . . .

geçmiş olsun 40 km ile çok kısa mesafede durabilirdiniz çok yakın mı takip ediyordunuz yoksa acemilik mi var bilmiyorum ama ucuz atlatmışsınız inşallah tekrar yaşamazsınız böyle birşey üzmeyin kendinizi motor yapılır size birşey olmasın :rendeer:

Aslında çok yakın takip etmiyordum. en az bi 15 metre fark vardı. Lastikler yeni olduğu için üst tabakası daha tam olarak verimli tutuş sağlamıyor. bu durumdan dolayı bayiden motoru aldığım sırada ilk 100 km bitmeden ani frenlerden kaçınmam gerektiğini söylediler. CBR 250 kullananlarda bilirler fabrika lastiklerinin kalitesi malesef iyi değil. öndeki aracın yan tarafına geçmek için hafif yana yattığımda lastiklerin henüz yerle temas etmeyen bölümlerinde bulunan kaygan tabakadan dolayı daha öndeki araca yaklaşamamışken direk kaydım ve yandaki bariyere çarptım malesef. ilk resimde lastik izlerinden biraz belli oluyor bu problem yana çevirdiğim gibi kaydı alet.

Son düzenleme:
Motosikleti
Fazer8 abs
büyük geçmiş olsun.
benim bile canım sıkıldı grenaj bi şekilde hallolur cana bişey gelmesin.

DKN

neredeyse motorun sağlam bi yeri kalmamış, işin garip yanı kazalar hep sarıyerde oluyo o bölgede alıcıları daha açık tutmak lazım her an kaza olabilir.. çok geçmiş olsun bu arada cana gelmedikten sonra mal yapılır eskisinden sağlam olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar