Öncelikle geçmiş olsun, ilk gün ilk kaza olması üzücü ancak bu kazayı sıkıntısız atlatmanız en sevindirici yanı. Gelecekse mala gelsin, telafi edilir mühim değil. Benim bir arkadaşım da ikinci el bir CBR 250 R aldı, ben de bir tur deneme sürüşü yapayım dedim. Arkadaş o lastikler ne öyle, o kadar kötü ki anlatamam. Arka frene dokunur dokunmaz salınıma başlıyor. Serviste parçaları değiştirirken direk lastiklerinizi de değiştirin, daha yumuşak hamurlu yere daha iyi tutunan lastik alın kendinize.
40 km/s hızla giderken 15 metrelik takip mesafesi fena bir mesafe değil. Araca çarpmamanızda bunun faydası olmuş, o tarafi güzel. Araç takibi yaparken 1001-1002 sayın, ben hep 1001-1002-1003 sayarım ki böyle acil durumlarda o 1003 çok önemli vakit kazandırıyor. Ayrıca yazınızda " ilk resimde lastik izlerinden biraz belli oluyor bu problem yana çevirdiğim gibi kaydı alet." demişsiniz, burada bazı temel bilgilerde ve uygulamarda sıkıntı var. Ani fren yaptığınızda motosikletinizin dik ve bakışınızın mutlak surette ileri olması gerekiyor. Debriyaj çekik bir şekilde ABS olmadığından ağırlık aktarımını öne kaydırıp, ön lastiğin daha çok yere yapışmasını sağlamak için kademeli ön fren yapmalısınız. Fren sırasında motosikletinizi hiç bir şekilde sağa, sola yönlendirmemeniz gerekiyor yoksa düşüş kaçınılmazdır. Bunu en sağlam lastikte de yapsanız, yine düşersiniz. Motosikletinizi teslim aldıktan sonra yapmanız gereken ilk iş ve en önemlisi eğitim almak. Kaza nedeniyle eksper arkadaşlar 1.000 TL'lik fiyat biçmişler, umarım çok daha azına kurtulursunuz. Eğitim almış olsaydınız belki bu kazadan kaçabilir, maliyeti 1/3 fiyatına düşürebilirdiniz.
Bu kazadan ders çıkartın, tekrar geçmiş olsun.