- Konu Yazar
Selam arkadaşlar bende Seger 125 Hindistan malı, Ybr tipi yani spor bir motor var motorum 2010 model. herneyse hiçbirşey yoktu aslında ama, taki azcık şov yapayım dıye tarlaya gırene kadar
tarlada oldugu yerı badanaj cektirdim hiç bişey olmadı ama cok yuklendım yarı debrıyaj full gaz yaptım eşeledi eşeledi boğğğğğ yani kontak kapalıyken vurdurursunuz ya o ses geldi. Geliş o geliş motor sizlere ömür
Dun gece oldu bu olay yaptıgım yer bayırdı vurdurdum calısmadı, marşa asıldım aküde bitti, gıy gıy yapıyo anca işte o kadar. Sabahtan yapmadıgım kalmadı havasını aldım karbıratordekı benzını bosalttım benzın vanasını kapatım bujıyı cıkarıp ayak marsıyla 10-20 defa bastım ıcerdekı benzını atsın dıye. atıyo atmasınada ınsan kolu kadar ateş cıkartıyor egzozdan ama çalışma yok bujiyi değiştirdim kullanılmıs bujı taktım heryerıne baktım hıc bırsey yok, ayak marsına bastıgımda egzozdan ciğ benzın gelıyor yanmamış benzin yani ama ateşleme war bujı kafasına bobınden kabloyu yaklastırıp ayak marsına basıyorum atesleme war bujıyı sokup metal bı yere yaklastırıp ayak marsına basıyorum gene atesleme war ama motorum calısmıyor, yağı falan tamdı, pıstonun dondugunu gorebılıyorum yanı kıtleme falan yok ama sorunu daha bulamadım. Cıldıracagııııııııım
r: :/ bu arada motor calısırken once yanı bı hava fıltresıne bakayım dedım sungerde yanık gıbı bır delık wardı ınsanın orta parmagıyla ısaret parmagının gırebılcegı kadar ama boyle sorunsuz calısıyodu nolduysa dun oldu amaa yardım ıstıyorum herseyı yaptım. cozum onerılerınızı beklıyecegım.
r: