Motorsikleti yıkama

Ace

Arkadaşlar, motorumu yıkamacıya götürüp, normal araba yıkatıyor gibi yıkatabilir miyim?

Benim bildiğim yıkayabilirsin ama bu yıkama işini akşam yapıp motoru sabaha kadar kurumaya bırakmakta yarar var.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sazan avı olmasın :p

ben yıkıyorumm kimseyede danışmadım hemde tazıklı suyla grenajlara fazla yaklastırmamak sartıyla tabe.. ama bunun için topic acılmamalıydı çok basit bir konu kımse yanlış anlaşılmasın soyledıklerım sadece kendı fikrimdir teşekkür ederim :rendeer:

scuter larda ewt yıkatabilirsin ama çıplak motorlarda tawsiye edilmess,sünger weya fırçayla yıkamalısın

walla bence ilk tazikli suyla akıt kirini.sonra sabunla sonra bir gün bekletilmiş suylada durula.hiç bir zararı olmaz.rabanında motorunu yıkatmıyomuyuz.bekletilmiş su dememin sebebi dinlenmiş suyla yıkanana araçlar daha parlak oluyor.

cruiser motorumu yıkamacıda tazikli suyla yıkatıyorum ve yıkama kurulama bittiği gibi kullanıyorum sabahı beklemeden:)
tek dikkat edilecek şey motor soğukken yıkatman gerekir
sıcak motora soğuk su deyince sorun olabilirmiş (söylenene göre, yoksa ben bilmem)

Tazzikli su rulman, karburator ve buji gibi yerlere su kacirabilir, kullanmayin. Yikamadan once cantlari wd40 ile silin. Egzosu bant yada naylonla tikayin. Suyla yikayip dilerseniz yumusak oto fircasi ve oto sampuani ile her yeri temizleyin.
Sonra durulayip iyice kurulayin. Sonra 20 dakikakadar binip dolasin ki iyice kurusun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar