motorsikletçilerin kökünü kazıma niyeti

yazık yazık bu nasıl bi zihniyettir ki motosikletleri yasaklıolar:silent: ne saçma bi zihniyet bu

Yaw bu adamlar nerede ve / veya hangi cağda yaşıyor? Böyle bir mantıksızlık olabilir mi? Hepimiz mail atalım arkadaşlar.

6 farklı email adresinden 20ye yakın mesaj attım. herkes birkeaç mesaj gönderirse kayıtsız kalamayacaklarından eminim. copy/paste yapıp gönderin yukardaki metinleri. çok zor olmasa gerek

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evet ya motor giremez ama kamyonet kamyon girer doğrusu bu işte nebiçim bir zihniyet bu ya

yok arkadaş bizim bu türk milletini baştan üst düzey yöneticilerden başlayarak bilinçlendirmek lazım gerçi insanların kafasına zorlada bu anlayış sokulamazya neyse

Bu tür antidemokratik ve anlamsız bir uygulamayı başlatan zekanın, bu tür protesto yazılarından pek fazla etkileneceğini zannetmiyorum.

Bu yüzden, yazılan her protestoya "cc" olarak İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık da eklenirse daha etkili olur kanaatindeyim.

aynen katılıyorum burda yazı yazarak hiçbirşey protesto edilmez kendi içimizde güler ağlarız,fare dağa küsmüş dağın haberi varmı?Ne yapmak lazım çıkarsın 100 motorcu sokağa bir pazar günü kapatırsın yolu trafiğe,çağırırsın habercileride,açarsın pankartını yaparsın protestonu,teror kardeşimizde haber ajansında muhabir destek verir bize Tv ye çıkmaya gör hemen herkes herşeyi duyar ses getireceksen böyle getireceksin yoksa burda yazmayla hiçbirşey olmaz.hiçbirşeyde değişmez..

Pro'nun hazırladığı taslağı aynen yolladım belirtilen yahoo adresine.
ayrıca www.ortasekerli.com adresinde 15 günde bir yayınlanan online dergimiz var, iki bölümde yazı yazıyorum. ayın 15inde yeni sayı yayınlanacak ve benim yazılarımdan biri bu olacak, büyük ihtimalle de ana sayfada yayınlanacaktır.

Bilgilerinize.

yazıyla olmaz demeyin. bakın bundan birkaç yıl önce Finikeye mobil santral kurulması gündeme geldi. adamlar ihalesini bile yapmışlardı. ancak yerel sivil toplum örgütleri olarak her tarafa maillerle ve faxlarla tepki verdik. mhp hariç diğer siyasi partilerin ilçe başkanlarının imzaları bulunan bir ortak protesto yazısını da aynı yerlere gönderdik. sonuç: yürüyüş, direniş gibi eylemlere gerek kalmadan Finike için bu işten vazgeçildi.
yani yazarsak olabilir, ne kadar çok yazarsak o kadar yüksek olasıkla bu işten sonuç alabiliriz....

beyler bildiğim kadarı ile 24 saat içerisinde aynı cezadan iki defa ceza kesilemiyor bütün motosikletliler toplanın uzun bi konvoy şeklinde girişte cezanızı ödeyip turlayın akşama kadar uyuz olsunlar nasıl olsa o kadar motosikleti bağlayamazlar :D

ledo' Alıntı:
Bu tür antidemokratik ve anlamsız bir uygulamayı başlatan zekanın, bu tür protesto yazılarından pek fazla etkileneceğini zannetmiyorum.

Bu yüzden, yazılan her protestoya "cc" olarak İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık da eklenirse daha etkili olur kanaatindeyim.

+100 kesinlikle katılıorum :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bencede en iyi çözüm toplanıp bişeyler yapılması toplansın bi 150+200 kişi bakalım hangi birini çekebiliyor herkes arkasınada bi kişi alsa 300-400 kişi babalar gibi çözer bu durumu :queen: hatta ben bile gelirim

Asım Başkanım merhaba,
Duyduğumuza göre Belediye Başkanı olduğunuz Gaziantep ilimizde, şehiriçine motosikletlerin girmesi yasaklanmış. Bunun sebebini açıklayabilir misiniz? AB ülkelerinde, yakıt sarfiyatı ve düşük park maliyetleri yüzünden halkı motosiklet taşıtına yönlendirme çalışmaları yapılırken, Güneydoğu'muzun incisi Gaziantep'te yapılan bu uygulama gerçekten haddinden fazla çağdışıdır. Tarafınızdan bu bir an önce uygulamaya son verilip, motosikletlere özgürlüklerinin tekrar kazandırılmasını istirham ederim. Çalışmalarınızdaki başarılarınızın daimi olmasını dilerim.

Saygılarımla,
Murat Ş. Sandıkçı

Benim mailım da budur...

Hocam bunları ayrı devlet kurmaya yeltenmek ve bölücülükten mahkemeye vermek lagzım. Devletten ruhsatını ehliyetini al vergini ver sonra sen buraya giremezsin niye orası TC kanunlarına tabi degilmi.

ben hiç girmeyim o işe şimdi tutar söverim bu herife,dava mava uğraşmayam...Ama varsa motosikletli bir direniş severek gelirim yazı çizi işi bayar beni...

15 Mart'ta yayınlanacak online dergimizde yer alacak yazımı aktarıyorum:

Bir gün, elinize bir dergi alırsınız. Bu dergi, atalarımızın üstünden inmediği, sevgisi tanımlamalarla anlatılan ve bize miras bırakılan, atlara benzeyen, iki teker ile tek düzlem üzerinde koşan ve demirden yapılan “şey” leri anlatıyordur.

Göz alıcı tasarımları ve cazibeli bakışları ile karşımızda duran “şey”lerin damarlarınız içinde akan kanda bir kıpırdanma yaptığını hissedersiniz önce.

Hiçbir fikriniz yoktur yaşadığınız duygular hakkında, tıraş olurken yada makyaj yapıyor iken kaymış gözleriniz ile suratınızın ortasına bön bön bakar dbulursunuz kendinizi ve sırada “Aşık mı oluyorum?” diye aptal bir soru bekliyordur sizi. Günler günleri kovalar, aylar ayları ve güneşin gözlerinizin içine içine battığı bir gün hayatınıza giriverir o garip ve cazibeli demir at...

Motosiklet ve motosiklet sevdası böyle bir şeydir işte ve hiçbir şekilde hatırlayamazsınız nasıl ve ne zaman başladığını. Durur ve ansızın kalbinizin ortasından vurur, hayatınıza girer ve bir daha çıkmak bilmez. Girdiği gibi de kolaylaştırmaya başlar yaşantınızı, özellikle şehir hayatınızı. Kaskınızı takıp, elbiselerinizi giydiniz mi efendi efendi gider ve trafikte saatlerce beklemezsiniz. Hava kirliliğinin önüne geçilmesinde sizin de bir katkınız olur. Diğer motosiklete binen insanlarla, kısaca motorcularla kaynaşır sosyalleşirsiniz. Ne vakit sayınız artar, trafik derdinin de bittiğini gözlemlersiniz. Her ne kadar sizden kat be kat büyük araçlarla aynı otoyol ücretlerini de ödeseniz, siz bu bahsettiklerimi her gün gözlemlersiniz. Koca koca kamyon amcalarınız hız limitlerini zorlayıp dururken siz motorlu bisiklet gibi gitmelisiniz! Zaten gidersiniz, çünkü siz motosiklet bağımlısısınızdır, hız bağımlısı değil! Hem motosikletiniz ve siz, çeteleri ortaya çıkartıp, kimilerinin yüzleriniz kızartamazsınız ki!

Bir de her yere gidebilirsiniz motorunuz ile, Gaziantep Şehir Merkezi hariç! Turistik geziler düzenlersiniz, karış karış gezersiniz Vatan topraklarını hatta tüm Dünya topraklarını, yalnız Gaziantep Şehir Merkezi hariç! Düne kadar düşman bildiğiniz dost ülkelerden sizi ziyarete gelirler, eğlenirsiniz, ülkenize döviz girdisi sağlarsınız, Gaziantep Şehir Merkezi’ndeyseniz eğer, üzgünüm orada bunu yapamazsınız!

Evet doğru okuyorsunuz, motosikletiniz ile bir tek Gaziantep Şehir Merkezi’ne giremezsiniz. Avrupa toplumuna uyum sağlamak adına engellerin bir bir aşıldığı şu dönemde, hani şu çok özenilen Avrupa toplumlarının sayısını arttırmak için peşisıra adımlar attığı motosiklet kullanıcıları maalesef Gaziantep Şehir Merkezi’ne giremiyor. Hayır yanlış anlamayın, ülkemizin güzide şehirlerinden Gaziantep’in alt yapı sorunlarından kaynaklanmıyor bu girememezlik, haşa! Tam tersi, 2000 yılında İl Trafik Komisyonu’nun aldığı bir karardan kaynaklanıyor. Bu kararın ne amaçla, hangi gerekçeler ile alındığı ise meçhul…

Motosiklet bağımlıları bu karara tepkili ama yasağın kendisi büyük bir ayıp iken henüz yasağın kapsamının azaltılması yönünde değişiklik yapılacağı sözünden başka hiçbir gelişme yok! Peki bu konuda Türkiye Motosiklet Federasyonu ne yapıyor dersiniz? Onlar işin kendilerine yarayan kısmıyla yani sadece motorlarını yarıştırmakla ilgileniyorlar. Komik değil mi? Hayır değil, bu sefer en azından ağlanacak halimize gülmeye niyetimiz yok.

Heyecan ile bekliyoruz bu ayıbın düzeltilmesini. Ellerimizi arkamızda bağlayıp, oturmadan ama… Gerekli mercilere şikayetimizi dilekçeler ile iletip, hakkımızı arayarak.

Merak ile bekliyoruz sonucunu. Ellerimizi arkamızda bağlamadan, gerekli ortamlarda gerekli olan seviyeli tepkimizi belirterek…

Son bir soru: Türkiye'de kayıtlı motosiklet sayısı en fazla olan il hangisidir?
İpucu: Cevap yukarıdaki yazıda tam 6 defa tekrar edildi.

Yavuz K. YILMAZ
Bir Motosiklet Bağımlısı

Şikayetleriniz için:
http://www.gaziantep-bld.gov.tr

Son düzenleme:
crato' Alıntı:
Pro'nun hazırladığı taslağı aynen yolladım belirtilen yahoo adresine.
ayrıca www.ortasekerli.com adresinde 15 günde bir yayınlanan online dergimiz var, iki bölümde yazı yazıyorum. ayın 15inde yeni sayı yayınlanacak ve benim yazılarımdan biri bu olacak, büyük ihtimalle de ana sayfada yayınlanacaktır.

Bilgilerinize.
crato verdiğin dergi linkini sık kullanılanlarıma ekledim takip edeceğim çok teşekkür

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar