- Konu Yazar
Büyük şehirde neredeyse her yerde sokak aralarında bile motorsiklet ustaları var, bir kısmının ustalığı cidden tartışılır.
Eğitim durumlarına baktığımızda ise bununla ilgili bir teknik lisenin olmadığı gerçeğiyle hareket edersek eğer bir başka sorunda buradan çıkıyor: Usta çırak ilişkisi. Yanlış anlaşılmasın AHİLİK geleneğinin eksik de olsa devam ettirilebiliyor olması hoş fakat bir iki yılını yarım yamalak bir yerde geçiren birinin ben ustayım diye tezgah kurması ilginç!
İşin özü şu:
Böyle bir ortamda yetişen arkadaşların motorun her şeyinden anlatıklarını düşünmesi yada bizi böyle düşünmeye sevketmesi hakkaten şaşırtıcı.
Bir düşünün girdiniz sanayiye
oto elektirik ayrı
dinamocu ayrı
baskı balatacı ayrı
japoncusu ayrı
almancısı ayrı
ayrı babam ayrı
bir ustaya gidiyorsun adam koca sanayi, mümkün mü arkadaş mümkün mü ya?
Yetkili serviste gördüğüm bir manzaradan bahsetmekte yarar var:
Deneme yanılma yöntemi!!!!
Ben bu işten anlamam şu usta yapar diyenini gördünüz mü Allahını seven söylesin
NOT: İyi kaliteli ve işini hakkıyla yapan ustaları tenzih ederim.
Eğitim durumlarına baktığımızda ise bununla ilgili bir teknik lisenin olmadığı gerçeğiyle hareket edersek eğer bir başka sorunda buradan çıkıyor: Usta çırak ilişkisi. Yanlış anlaşılmasın AHİLİK geleneğinin eksik de olsa devam ettirilebiliyor olması hoş fakat bir iki yılını yarım yamalak bir yerde geçiren birinin ben ustayım diye tezgah kurması ilginç!
İşin özü şu:
Böyle bir ortamda yetişen arkadaşların motorun her şeyinden anlatıklarını düşünmesi yada bizi böyle düşünmeye sevketmesi hakkaten şaşırtıcı.
Bir düşünün girdiniz sanayiye
oto elektirik ayrı
dinamocu ayrı
baskı balatacı ayrı
japoncusu ayrı
almancısı ayrı
ayrı babam ayrı
bir ustaya gidiyorsun adam koca sanayi, mümkün mü arkadaş mümkün mü ya?
Yetkili serviste gördüğüm bir manzaradan bahsetmekte yarar var:
Deneme yanılma yöntemi!!!!
Ben bu işten anlamam şu usta yapar diyenini gördünüz mü Allahını seven söylesin
NOT: İyi kaliteli ve işini hakkıyla yapan ustaları tenzih ederim.