Motorsiklet ustasının her şeyden anlayabildiğini düşünmek!

Büyük şehirde neredeyse her yerde sokak aralarında bile motorsiklet ustaları var, bir kısmının ustalığı cidden tartışılır.

Eğitim durumlarına baktığımızda ise bununla ilgili bir teknik lisenin olmadığı gerçeğiyle hareket edersek eğer bir başka sorunda buradan çıkıyor: Usta çırak ilişkisi. Yanlış anlaşılmasın AHİLİK geleneğinin eksik de olsa devam ettirilebiliyor olması hoş fakat bir iki yılını yarım yamalak bir yerde geçiren birinin ben ustayım diye tezgah kurması ilginç!

İşin özü şu:

Böyle bir ortamda yetişen arkadaşların motorun her şeyinden anlatıklarını düşünmesi yada bizi böyle düşünmeye sevketmesi hakkaten şaşırtıcı.
Bir düşünün girdiniz sanayiye
oto elektirik ayrı
dinamocu ayrı
baskı balatacı ayrı
japoncusu ayrı
almancısı ayrı
ayrı babam ayrı

bir ustaya gidiyorsun adam koca sanayi, mümkün mü arkadaş mümkün mü ya?
Yetkili serviste gördüğüm bir manzaradan bahsetmekte yarar var:

Deneme yanılma yöntemi!!!!

Ben bu işten anlamam şu usta yapar diyenini gördünüz mü Allahını seven söylesin:)

NOT: İyi kaliteli ve işini hakkıyla yapan ustaları tenzih ederim.

bu dönemde ustaları sallayan çıraklar yok maalesef, eti senin kemiği benim sözleri mazide kaldı, bundan on sene sonra ah nerede o eski ustalar diyeceğiz
servis olarak hakkını veren ustalarda var yağ değişimine gidersin adam hava filtresinden girer eksozdan çıkar
makinanın bir yerini yapıp diğer tarafını bozarak seni kendisine bağımlı yapan haramzadeler de var 50 tl lik işlem için 300 liralık alakasız işlem yapan
her gittiğim uatayla teknik diyaloğa girerim şu parçanın şurası şöyle ne işe yarıyor dediğimde o önemli değil olmasada olur diyeniyle de karşılaştım, olmasa da olur dediği parça da 400 tl mühendisler onu süs diye koymuş

motor elektiriğinden anlayan usta sayısı bir elin parmağını geçmez
bir de şu var
usta ustaya pislik atmıyor mu gelde dellenme

yetkili servisim diyen serviste makinanın sorununu anlayacak sistem yok!

Bu şekilde motorumu emanet ettim. 200 liramdan 1 depo benzinimden ve motor aksamı içerisindeki birçok vidadan oldum. Gerizekalı herif motora hiçbirşey yapmadan birton paramızı aldı üzerini benzini çaldı ve vidaları kaybetti. Alah belasını versin

yok arkadaş yok hakikaten iyi ustalara ihtiyacımız var.
ben inanıyorum ki kötü ustanın eline düşmemiş bir kişi olsun

Evet gördüm.

Yok değil tabiki var .
Fakat kriterleriniz arasına uygun fiyatı eklerseniz bu ustalara pek denk gelemeyebilir yada denk geldiğinizde koşarak uzaklaşabilirsiniz.
Yaptıları işin hakkını verdikleri gibi , sizden de ona göre hakkını istiyorlar.

Sanırım motorun hyosung , tr deki tek diagnostic cihazı arızalıydı. Eğer onarılmamışsa işiniz çok zor . Yetkili serviste çok uğraşır.

dostum servi sadece araba da , motosıklet servıslerı daha kendını gelıstıremedı . Sanayici hem bir boku beceremez hemde bok gibi para alır . O yüzden azıcık merak sök tak ile kendı ustan ol

Evet gördüm.

Yok değil tabiki var .
Fakat kriterleriniz arasına uygun fiyatı eklerseniz bu ustalara pek denk gelemeyebilir yada denk geldiğinizde koşarak uzaklaşabilirsiniz.
Yaptıları işin hakkını verdikleri gibi , sizden de ona göre hakkını istiyorlar.

Sanırım motorun hyosung , tr deki tek diagnostic cihazı arızalıydı. Eğer onarılmamışsa işiniz çok zor . Yetkili serviste çok uğraşır.

Benim makinayla ilgili şükür sıkıntım yok serzenişim genel

dostum servi sadece araba da , motosıklet servıslerı daha kendını gelıstıremedı . Sanayici hem bir boku beceremez hemde bok gibi para alır . O yüzden azıcık merak sök tak ile kendı ustan ol

ben kurcalayan bir tipimdir ama bilmeden etmeden değil, bakıma götürdüğüm zaman ustanın yanından ayrılmam nasıl yaptığını izlerim hatta bazen tornavidayı alırım elinden sen söyle usta ben yapayım da derim.

Makinamda da sorun çıkmadı şükür inş da çıkmaz.

dediğim gibi iyi usta iyi insan bulmak lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar