Motorsiklet nasıl yıkanır?

leto' Alıntı:
Motor nasılmı yıkanır ( yada yıkıyorum )
İki tane mayo kiymiş hatunun eline bol köpüklü suyla dolu kovayı veriyorsunuz. iki tanede güzelinden sünger ve motoru yıkatmaya başlıyorsunuz, önemli su hortumu sizin elinizde olacak, durularken ilk önce hatunları suluyorsunuz köpük möpük oluyor oraları buraları sonra motoru duruluyorsunuz,, kızlara havlu verip kendileri kurulandıktan sonra ikitanede durulama vezi tutuşturuyorsunzu ellerine ve kurutuyorsunuz... sonrada çekip gidiyorsunuz.. :king:
Tabi derseniz bunu yapıyormusun hayır yapmıyorum. işyerimin altındaki otoparkta arkadaşa yıkatıyorum motorumu güzelce.... :cherry:

Yaw abi , benim dikkatimi çeken bir konu var.
Nedense tarif ettiğin gibi yıkarsam , motor köpüklü kalıyor ve çok iyi kurulayamıyorum.
Dikkatimi dağıtan şeyler oluyor...:queen: :queen:

Aman çok konuşmayalım BAN oluruz sonra :farao: :queen: :queen:

Dostlar , her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır tabiki her motorcunun da motoru yıkama tarzı farklı olacaktır.
Siz yine motoru dışarda yıkıyorsunuz , bizim crazy_devil hamama götürüyormuş motorunu , peştemal giydirip kese atıyomuş motora :queen: :mrgreen: :p

crazy_devil peştemal giydiriyormuş. ben hiç birşey giydirmeden yıkıyorum hem de sokakta :queen:

ayrıca git yıkamacıya öğren süper fikir :p ben kursuna gitmeyi düşünüyorum :queen:

tabi butür yıkama yağlama işleri bilimçsiz ellerde çok tehlikeli olabilir eğitim şart

tşk ederim fırtına110 kardeş yarın ilk yıkama denememi yapcam ama fırçasız olcek herhalde...

hortlatmak gibi olmasında bende de bi tırsma mevcut oto yıkamacı da yıkatma konusunda....kendim yıkayım diyorum vakit ekipman yok....bi seferlik yıkatsam bişey olmaz herhalde sonra kendim silerim hep...

tcs

oto yıkama da yıkatırsanız suyu biraz uzatkan tutun çamurluk altı grenajlar falan boya kalkabiliyor özellikle çin malı motorlarda dikkatli olun

hortlatmak gibi olmasında bende de bi tırsma mevcut oto yıkamacı da yıkatma konusunda....kendim yıkayım diyorum vakit ekipman yok....bi seferlik yıkatsam bişey olmaz herhalde sonra kendim silerim hep...

6 Senelik konu hort yapma lütfen yaaa

ben yıkamacıya götürürüm o da komşum ilk önce köpük sonra basar tazyikli suyu ne kontağına birşey oluyor nede çalışmasında problem yalnız frenler 100 m kadar tutmuyor

vanayi aciyosun, hortumu dayiyosun :cherry:
Aynen :D İşin şakası buda ben ilk önce hortumla ıslıyorum motoru daha sonra kuru bir beyaz bez ile kuruluyorum
aslında önerilen yöntemde motorun her tarafını bant'la kapatmak önerilio.. mesela kontak kısmını.. soora zincirin üzerini.. ayrıca egzoz'a da naylon geçirmek gerekio, kısacası su'dan etkilenebilecek her kısmı kapamalısınız.. ama sanırım kimse kapatmıyo :)
arkadaşımda mondial 100 lük var egzoz çabuk eskisin diye motor sıcakken egzozu ıslıyor :D arada içine bile su tutuyor :D

işyerinin otoparkında sonax var şampuanı her tarafına sıfır her tarafı köpük oluyor sonra basıyor tazikli suyu pırıl pırıl 7tl verip çıkıyorum :) ben kendim yıkasam 7 tl den daha çok tutar

arkadaşımın scooterine alır almaz benim aklıma uyarak gidip hemen bir araç modifiye merkezine :D araçların çizilmemesi için ön kaputa çekilen kaput koruma filminden şeffaf tan aletin heryerine çektirdik boyas olan heryerine tabi :D 2yılda bir yenilemek gerekiyormuş geçmiş gün hatırlamıorum 100 lira gibi bi rakam vermiştik 3 yıl sorunsuz kullandı onu kuru bez ıslak bez yagmur yaşufak defek yan yatmalarda bile boya zarar görmedi çok memnundu tabi bunun 2 yılda bir yenilendigini bilmedigimizden 3 yıl sonra sarardı sap sarı oldu film gidip filmi çıkarttırmak isteyince adam boya kalkar dedi mecbur çıkıcaktı tamda dedigi gibi oldu boyayla beraber kaldırdık tertemiz bembeyaz bi motoru oldu :D:D:D

sizinde aklınızda bulunsun arkadaşlar temizlemek kolaylıgı bi yana ufak defek sürtmeler yan yatmalarda flan boyanın temiz kalmasını saglıo kaput koruma filmi ;)

şu tabancalı köpük aletleri var ya onla bir güzel köpüklüyorum sonra veriyorum tayzikli suyu sonra da kuru bi bezle güzelce siliyorum bu kadar

en son tazikli su sele kılıfımı yırtmıştı
siz siz olun motorunuz çamur olmadan kullanmayınız
vede kullanıcaksanız ulaşamıyacağınız yerlere uzaktan tutunuz

Aslında motosiklet yıkamak için sahip olunacak her şeye sahibim. Araç gereçler:

-Kova
-Mikrofiber bez x2 (1 tane kurulama, 1 tane cila)
-Şampuan (Bildiğiniz saç şampuanı ile yıkıyorum)
-Gölge bir alan
-Hava kompresörü (kurulama ve elektronik aksamlar için birebir)
-Sıvı cila
-Kaliteli sünger

Hepsi bir arada olduktan sonra sıkıntı yok. Su tutun, şampuanlayın, tekrar su tutun, alt takımları şampuanlayın, tekrar su tutun, hava tutun, kurulayın, cilalayın. Mis...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yağmur ile

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar