Geçmiş olsun,
Kanuni yoldan şikayet ettiğinizde evde bekleyen anne, kardeş, hanım veya çocuğunuza siz yokken bir kötülük gelmesinin ihtimal dahilinde olduğunu unutmayın. Daha geçen hafta bana birisi güvenlik kamerasının da olduğu bir yerde döner bıçağı ile saldırdı ve eğilerek hamleyi savuşturdum. Sonra ayıranlar falan oldu. Bayraklı Karakolu'na şikayet etmeye gittim ve ev adresimi saklamak amacıyla bana ulaşılabilir başka bir adres vermeye çalıştım, memur da anlayınca "O zaman davacı olmazsın" dedi. Ev adresimi versem o psikopat kendi gibi o yolun yolcusu arkadaşlarıyla sonra evime ben yokken gelebilir ve sonra "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratlarını duyabilir kendi çevresinde. Memura sordum: "Sana ev adresimi verirsem, hukuk sürecinde saldırganın bunu öğrenmeyeceğini garanti edebiliyor musun?" O da bana "hayır garanti edemiyorum" dedi. Sonuç: Saldırgan yaptığıyla kaldı.
Başka bir konuya değinmek istiyorum: Amerika'nın hangi başkanı sapıkmış ki? Kastedilen Bill Clinton'un macerası ise bu biçimde ilişki kuranlar artık neredeyse çoğunlukta bulunmaktadır ve çeşitlilik hayata bir renk getirmektedir. Sapıklığın tanımını yapmak gerekir. Sapıklık nedir?
Başka bir konu daha: Ülke farketmez, kim 1 kişiye birden fazla kişiyle veya silahsız birine silahla saldırıyorsa o saldıran kişi/grup korkaktır ve argo tabirle "Büzzük yetmemektedir". Ben Amerika ve Türkiye'de bolca yaşadım ve her iki ülkede aynı tipte soysuzların bulunabileceğini gördüm. Bir olay oluyor hemen arkadaşı yardım ediyor veya utanmadan kahveyi falan topluyor. Diğer ülkelerde de buna benzer şeyler olmaktadır. Ben ne zaman kavga etme ihtimalim olduğunda yanımdakine "teke tek isem bana sakın yardım etme" derim ve eğer arkadaşımın bir kavga durumu olursa da "durumun kötüye giderse ve tek teke durumda isen sadece ayırırım" derim. Ancak şunu kesinlikle söyleyebilirim: Amerika'da iken kavga etmek çok zevkliydi, kimse kimseye kalıcı bir zarar vermeye ve öldürmeye çalışmıyor. Duruma göre kavga edip bir kaç tane yumruk çakıp ve yiyip sonrasında kimsenin sizi ayırmasına gerek kalmadan uzaklaşabiliyorsunuz. Burada ise kavgada sonuç almak hayatının en önemli hedefi haline geliyor. :silent: Neden böyle, bilemiyorum. Belki AB'nin kanunları yerine ABD'nin kanunları bize örnek alınsaydı daha iyi olurdu. Mesela birisini tam teamüden öldürmeye mi çalıştın, 20 yıl hapis cezası verirlerdi ve gerçekten de 20 yıl yatardı. Ama burada olduğu zaman akşama 50 YTL ceza ile serbest bırakıyorlarmış. Bayraklı Karakolu'ndaki başka bir memur söyledi. Zaten ceza alsa bile en fazla 3 yıl yer herhalde (benim yorumum) ve ceza infaz kanunu ile Rahşan Af'fı dolayısıyla da 7-8 ay yatar. Bu kadar ceza için neyin riskini alacaksınız, farkında mısınız? Ben almadım ve şikayet etmedim. Tek yaşayan arkadaşlar veya korkusuzlar istedikleri gibi şikayet edebilirler.

ale: