Birkaç gündür foruma bakamıyordum. Süre içinde tartışma alıp yürümüş. Adım da tartışmanın ucundan nasibini almış.
Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.
Öğrenci kardeşim, sana projende başarılar diliyorum. Ancak bu proje fikrini senden çalıp, üzerine çöreklenmem gibi fantastik bir fikri nasıl edindiğini doğrusu anlayamadım. Kaldı ki ortada gerçekten bir "fikir"den bahsetmek de oldukça güç. Tüketici sadakat programları, şimdiye kadar hemen hemen her akaryakıt markası tarafından yapılan programlar. Taksi şoförleri, kamyoncular, tırcılar gibi özel kitlelere de özel programlar uygulanıyor. Motosikletçiler için de böyle birşey olsa düşüncesine ulaşmak, çok da zor olmasa gerek.
Benim işim, tabii ki markamın daha çok satmasını sağlamak. Bu işin de, bileğinin hakkıyla yapıdığı zaman, diğer işlerden farkı olduğunu zannetmiyorum. Ortamda da, böyle bir ihtiyacı görüyorsam, bu ihtiyacı giderebileceğim bir marka varsa elimde bir de üstelik bu ihtiyacın giderilmesinden hem markam hem de motorcular kazanıyorsa, bu bağlantıyı sağlayıp ortaya birşeyler çıkarmak benim görevim. Bunu yapma amacım da sadece işimi iyi yapmak olur. Kimseden takdir görmek ya da kimse tarafından beğenilmek değil. Benim için iyi bir iş çıkarmış olmak ve birilerinin motosiklet sürücülerine değer vermesinde aracı olmak yeterli.
"Benim projem" "senin projen" mantığıyla ilerlersek, pek bir yere varamayız. Bir proje varsa bu "bizim projemiz" olmalı. Eğer hepimiz, gerçekten tüm motorcular için faydalı birşey yapmaya çalışıyorsak; fikirlerimizi, egolarımızı tatmin etmek, liderlik güdülerimizi okşamak, kendimizi göstermek için yapmıyorsak.
not: forumlardaki mesaj sayımızla, inandırıcılığımız arasında bir doğru orantı mı var? ya da daha çok mesajı olan, daha süper motorcu mu oluyor?