Motorsevenlere bir darbe daha: "gümrük vergisi"

Merhaba arkadaşlar; devlet baba motosikletlerde ö.t.v den sonra şimdide gümrük vergisi adı altında bir vergi alıyo. Buda doğal olarak fiyatlara yansıdı. yani bu şu demek küçük cc li motorların fiyatlarına otomatik 300 ile 500 ytl arasında zam demek.
Ha unutmadan devlet babaya kızmayalım lütfen aslında çok doğru bir şey yaptı. Bunu yaparken ki amaçları ithalatı frenlemek elbette ülkemizden yurtdışına oluk oluk para akmasını engellemek. kalitesiz çin malları ülkemize giriyor dolayısıyla kalitesiz olduğu için yedek parçasıda geliyo ve biz bunlara para veriyoruz.tabiki kurunun yanında yaşta yanıyo (japon malları yani) ama yerli üretim yapanlara böyle bir şey yok(gümrük vergisi yani)

kaynak varmı bu konuda hangi kanuna göre veya tasarıya göre yazdın hocam...link yazsana...

bilimiyorum ama bu vergiyi en başta koymak gerekirdi piyasaya bu kadar cok motor girdikten sonra degil şimdi yedek parçada pahalı gelecek arızayıda pahalıya onarıcaz.

Sezon başlıyor ya geçen seneden satışlara bakarak kazanç ı yükseltmeyi düşünen şirketlerin stratejisi 1900 YTL olan Scooter 2600 fiyat çekiyorlar.

Ötv veya Taşıt alım vergilerindeki artışlar motor fiyatlarına yansıyor elbetteki. ancak bu sanki birazda yaz ayında kampanya yapabilmek için zemin hazırlığı gibi geliyor bana. Çünkü şu aralar alımlar neredeyse durmuş durumda. Diğer taraftan kötü malların yavaş yavaş piyasadaki akibetleri ortaya çıkmaya başladı. Bu nedenle bazı firmalar kendilerini bu segmentten ayrı tutmaya çalışıyor ve bunu ispata yönleniyor olabilirler.

Ayrıca hala burada 1500-1750 arası motor satılıyor (0km)

Son düzenleme:
ula keko böyle kaynakmı olur...:p resmi bişey yokmu...:cherry:
benim can kardeşim mete'cim gene güldürdün beni :mrgreen: uzun zamandır haberleşemiyoruz ama bizi bizi biliyoruz:wiinkk: mutlu yıllar sana bu arada ve inşallah bu haber doğru değildir:) kendinize iyi bakın....

Merhaba arkadaşlar; devlet baba motosikletlerde ö.t.v den sonra şimdide gümrük vergisi adı altında bir vergi alıyo. Buda doğal olarak fiyatlara yansıdı. yani bu şu demek küçük cc li motorların fiyatlarına otomatik 300 ile 500 ytl arasında zam demek.
Ha unutmadan devlet babaya kızmayalım lütfen aslında çok doğru bir şey yaptı. Bunu yaparken ki amaçları ithalatı frenlemek elbette ülkemizden yurtdışına oluk oluk para akmasını engellemek. kalitesiz çin malları ülkemize giriyor dolayısıyla kalitesiz olduğu için yedek parçasıda geliyo ve biz bunlara para veriyoruz.tabiki kurunun yanında yaşta yanıyo (japon malları yani) ama yerli üretim yapanlara böyle bir şey yok(gümrük vergisi yani)

evet devlet babanız yerli üretice destek veriyo tabi tabiiii...

geçenlerde bir girişimci türk olmasına ve türkiyede yaşamasına ragmen tekstil fabrikasını Bulgaristan!a açtı. bunun nedeni soruldugunda adamın cevabı şu oldu;
ülkemi seviyorum insanlarını veriyorum fakat Türkiye'de bizlere yüklenen vergi oranlarından dolayı Bulgaritan'a fabrika açtım.

tamam gümrükdeki vergi oranları ile ithalatı frenlemeye çalışıyo ama yerli üreticiyede uçuk vergiler çıkartıyo. yani ne ithal edebiliyoruz nede üretebiliyorum.

motor alımını pazartesiye erteleyen hondacılara kötü bir süpriz geliyor!

bilimiyorum ama bu vergiyi en başta koymak gerekirdi piyasaya bu kadar cok motor girdikten sonra degil şimdi yedek parçada pahalı gelecek arızayıda pahalıya onarıcaz.

Bu vergi yedek parçaya değil komple kurulu olarak gelen motorlar için geçerli cat:

Ayrıca motoru parça halinde getirip burada montaj yapan firmalar bu vergiden etkilenmeyecek :rendeer:

eyw metehan abi bu arada doğumgününde kutlu olsun,nice mutlu,sağlıklı yaşlara:)

sağol kanka...ayıptır sorması cbf 150 kaç olacak...söz kimseye söylemicem...

ukalalık gibi olmasın ama ''ticaret=sırdır'' derler hep büyüklerimiz.onun için biraz daha beklemek lazım:)

ukalalık gibi olmasın ama ''ticaret=sırdır'' derler hep büyüklerimiz.onun için biraz daha beklemek lazım:)

vayyy ticaret ambiansı hemi...okey bana özelden çak o zaman...la valla söz aramızda kalacak ...bence 3650 olacak...plaka dahil...3850...:p :wiinkk:

Asıl mesele motor değilki.Asıl mesele ekipman,vergi,tamir-bakım,ehliyet ve yakıt masrafları.Ben özellikle Çin menşeeli motor satanların yerinde olsam bedava veririm.Nasıl olsa alanlar yine sana dönecek.Avrupadaki mobil telefon operatörlerinin yaptığı taktik.Telefonu bedava veriyor,üzerine sözleşme imzalatıyor ve seni 1 yıllığına bağlıyor.Kaşıkla verip kepçeyle çıkarma taktiği.:cherry:

konulan verginin adı yerli tüketiciyi korumak adına çinden ithal edilen motorlara anti damping vergisidir. yerli üreticimiz dışarıdan montajlı motoru yerli montaj sistemi ile vatandaşa daha karlı satmalarına zemin hazırlayacak bir sistem. olan yine vatandaşa oluyor. üretici olduğunu iddia edenler yine karlı çıkacak

arkadaşın dediğine katılıyorum vergileri şişiriyorlar sonra yatırımcıları kaçırıyorlar yazık alacak olanlara geçmiş olsun. şimdi sitelere girdim baktım ort. 250 - 300 YTL civarı bir artış var (bazıları daha fazla) nefes alsak vergi alacaklar nerdeyse :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar