motorlarımız bağlandı

h2o

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne guzel herkes memnun supper genclik

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bişey anladıysam metehandro dan beter olayım....:queen:

geçmiş olsun arkadaşlar
motorculuğun en kötü yanıda bu olsa gerek bi motorcu trafikte hata yaptımı onu yakalamadılarmı kabak bütün motorcuların başına patlar o gün kimi yakalasar artıkk

geçmiş olsun arkadaşım

heh e yunusları çok seviyorum xt yle peşime takılıyo ama maalesef yakalayamıyo---ne dediğinizi biliyorum ya yakalarsa:p

geçmiş olsun :rendeer:
yok mu bu yunusların yaka numarası falan bi şey?
dava açamıyo muyuz haksız ceza kesmelerinden dolayı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun..Deveye sormuşlar boynun niye eğri diye..Verdiği cevabı siz biliyorsunuz zaten..Her tarafı eyrik büyrük bir ülke.Motosıklete 70 km hız limiti tanıyan zihniyetin,,,o boş kafanın içine bakmak lazım,,yemin ederim boş bulursunuz..bide havalarından bizlere nefes alacak hava bile bırakmazlar..

polısler abartamaya basladı zaten herseyı ve fazla yetkı verdıler polıslere bence adalet bu ıse sahıp cıkmalı zavallı cocukları ehlıyet olmadıgı ve cevırmede durmadıgı ıcın vurup olduruyorlar bu dunyada amırlerıne soyluyor hesap verıyorlar ama obur dunyada allaha nasıl hesap verıcekler bu kadarına pes dogrusu:farao::farao::farao:

!! Yeni Gelişme !!

Merhaba arkadaşlar selam herkese.... :rendeer: Dün ki moral bozukluğu ve Kurtlar Vadisi yüzünden foruma giremedim ve olayla ilgili bişeyler yazamadım:pale: o yüzden bu akşam bişeyler yazmak istedim....:rendeer: Mehmet'in durumu zaten ortada hiçbir evrağı(Ruhsat üzerine devri++Ehliyeti) olmadığı için evrakları tamamlamak zorunda ondan sonra alabilir motoru....:silent:

Benimkine gelirsek;:silent: Ben ne yaptıysam ne ettiysem bu üzerimdeki büyüyü bir türlü bozamadım:salut: kaza üstüne kaza diyorum ama aslında çok ciddi bi kazalar da değil,:silent: Mesela İlk kazam bir yere yetişmek için ters yöne girmemden kaynaklandı.....:pr:
İkinci kazam ters yöne girmek isteyen bir DHL firmasına ait olan kargo minibüsüne yol verirken(Keşke vermez olaydım:pr:) minibüsün bana çarpması sonucunda oldu....:salut:

Üçüncü kazam ise dörtyol ağzında sağıma minibüsün girmesi sonucu sağımı görmemem:cyclopsan ve bu sırada minibüsün sağından önüne doğru, oradan da benim önüme doğru gelen bir gri renk YBR-125 e bodoslama girmem ile oldu....:salut:

Hadi bunlar kaza bunlara eyvallah....:cat:Ama abart olmadığı halde abart egzoz var diye durdurulup, sonra da ruhsatın olmadığının anlaşılması tamamen bi fiyasko:pr: bu son bir hafta büyük bir felaket gibi:cyclopsan neler olduğunu anlamadan çalıştığım kazandığım herşey motorun masraflarına gitti.....:salut: Sakın yanlış anlamayın motor çok güzel ve cici bi motor:wiinkk: ama sahibi salak, düşüncesiz veeee ŞANSSIZ ! :farao: işte bu 3 faktör bir araya gelince adamın burnu .....tan çıkmıyor. :silent:

Neyse bunalr geçti gitti gelelim önümüzdeki olanlara;:bounce:
Motorlarımızı bağlayan karakol Yenibosna Polis Karakolu (İhlas kolejinin yanı):pr:
Motorlarımız ise hemen oranın karşısındaki Yenibosna açık otoparkı ( İhlas Kolejinin karşısı):salut: Ben kendi motorumu alabilmem için önce kesilen cezayı ödemem gerekli....:silent:

Hadi onu ödedim o bişey değil zaten.......:cat:Daha sonra makbuz ve ruhsat ile o karakola gitmem gerekli, gerekli ama motorun sahibi ben değilim ki......:silent:

Önce motorun sahibi olmak lazım e hadi olalım dedik bu seferde sahibi olsak bile üzerimize alsak bile ehliyetimiz olmadığı için yine vermeyecekler + birde ehliyetsizlikten ceza yiyeceğiz:pale::silent: Bu yüzden ehliyetli biri ya motoru üzerine alacak :silent: yada sahibinden vekaleti alıp Ceza makbuzu+Vekaletnâme+Kendi Ehliyeti ile emniyete gidecek motorun çıkış kağıdını alacak ve otoparka otopark ücretini ödeyecek ondan sonra motor çıkmış olacak:cherry:Tabi bunların hepsi Pazartesi gününe kaldı:pale: ve tüm bu masraflar bu zavallı kardeşinize Yerleşti !:salut:

Gelelim işin iyi tarafına:cat: Sağolsun her zaman yanımda olan motorcu olmamı sağlayan ve her konuda bana yardım eden eski forum müdavimi CRAZYYUSUFCUK nickli DELİYUSUF lakaplı Yusuf abime çok teşekkür ediyorum:rendeer: Benim yerime motor sahibinden vekalet alacak(Ki zaten motoru DELİYUSUF'tan almıştım asıl sahibini tanıyor:cat:) motoru çıkarttıktan sonra da satışı üzerime alacağım:cat: ertesi gün hemen ehliyet kursuna çufçuf yapıcaz;:wiinkk:

Diyeceksiniz ki e güzel kardeşim madem bunları biliyon daha önce niye yapmadın da iş işten geçtikten sonra aklın başına geldi ?:silent:
Cevap1: Maddi sıkıntı :pale:(Motoru aldıktan sonra ciddi anlamda borca girdim)
Cevap2: Bir musibet bin nasihatten iyidir.:wiinkk: Başa gelince anlaşılıyor herşey.:cat:

Evet biz (Mehmet ve Ben) yaşadık gördük dersimizi aldık:pale:. Siz aman bu yazıyı okuduktan sonra dersinizi alın ve Pazartesi günü, motoru üzerine olmayanlar üzerine alsın:cat: ehliyeti olmayanlarda ehliyet kursuna yazılsın:cat: NOKTA

arkadaş,

Geçmiş olsun öncelikle:cat: Bu Yunus tabir edilen motosikletli polis gurubu akla sığmayacak gibi:silent: Ben bir motorcu olarak değerlendirmek isterim: Kask Havalı durduğunu zannettikleri için takılıyor ve muhakkak vizör ve çenelik açık? Koruma baabında bir şey yok, gömlek pantul çıkılmış? Motosikletli Polisi ilk göreve koyanlar Amerikalılar ve onlarda da sadece sürücü!! Bizimkiler artçıları, otomatik silahları vs ile beraber nasıl ve ne gibi bir müdahaleye hazırlar ki:silent: Motorlarına karşı gaddarlar, evet bunu en az canlı canlı 4 kere şahit olduğumdan söyleyebiliyorum. Hadi devlet malıdır, vur-çarp-kırılsın mantığını anlayabilirim ama başka devlet malları için olabilir, çün ki bu motora binerek canını sen emanet ediyorsun:silent: Nasıl bir cahillik ki?

''Çek sağa..'' demek sanki esas amaçları, bana da dediler 2 kere ve sağa çektim, onlar durdular ve sonra çekip gittiler:silent: (Bir keresinde arkalarından gelen biri beni kontrol edecek heralde diyerek bayaa bir beklediydim...:p)

ama bu arkadaşımızın verdiği örnekte bir farklılık var gibi:) Amirleri: ''tutun olm bilmemne renkli motorları'' demiş olabilir, bizim bıçkınlarda önüne geleni tutmuşlar:pale:

Geçmiş olsun arkadaş yine:cat: Babamın bir atasözünü tekrar tekrar söyleyişini hatırlarım: ''kakadan geminin kakadan yelkeni-direği olur' diye.

Son düzenleme:
bu konu FAZLA(!) garip geldi bana.

birincisi; bizler TC vatandaşları olarak haklarımızı bilmeliyiz. Motorcumusun; o zaman trafikte motosikletlerle alakalı kural ve kaideleri kıyısından köşesindende olsa bileceksin..

Polisler size "Turuncu motorunuz olduğu için bağlıyoruz" dediği anda; "bağlayamazsınız" diye cevap verecektiniz.. Çünkü bir motosikleti sırf TURUNCU olduğu için bağlamak gibi bir yetkileri yok.. Hele abarth egzos var diye bağlamak..!! Şaka gibi gerçekten!

Belirli bir ses sınırı vardır. Ve bunun üzerine çıkan egzoslara ceza kesilebilir ama bağlamakk...

O motosikletin muayenesi ruhsatı sigortası vs. herşeyi tamamsa; ehliyetinizde varsa; çıkıpta sırf turuncu ve abarth egzos olduğu için bağlamak gibi bir hakları olmadığını dile getirecektiniz! Hala üstelerlerse dava açacağınızı ve bu sebeple isimlerini ve görev numaralarını istediğinizi belirtmelisiniz..

Haklarımızı bilelimki böyle "iş bilmez" polislere prim vermeyelim..
Burası muz cumhuriyeti değil! Yok öyle "amirim turuncuları toplayın, pembeleri bağlayın dedi!" demek..

bu konu FAZLA(!) garip geldi bana.

birincisi; bizler TC vatandaşları olarak haklarımızı bilmeliyiz. Motorcumusun; o zaman trafikte motosikletlerle alakalı kural ve kaideleri kıyısından köşesindende olsa bileceksin..

Polisler size "Turuncu motorunuz olduğu için bağlıyoruz" dediği anda; "bağlayamazsınız" diye cevap verecektiniz.. Çünkü bir motosikleti sırf TURUNCU olduğu için bağlamak gibi bir yetkileri yok.. Hele abarth egzos var diye bağlamak..!! Şaka gibi gerçekten!

Belirli bir ses sınırı vardır. Ve bunun üzerine çıkan egzoslara ceza kesilebilir ama bağlamakk...

O motosikletin muayenesi ruhsatı sigortası vs. herşeyi tamamsa; ehliyetinizde varsa; çıkıpta sırf turuncu ve abarth egzos olduğu için bağlamak gibi bir hakları olmadığını dile getirecektiniz! Hala üstelerlerse dava açacağınızı ve bu sebeple isimlerini ve görev numaralarını istediğinizi belirtmelisiniz..

Haklarımızı bilelimki böyle "iş bilmez" polislere prim vermeyelim..
Burası muz cumhuriyeti değil! Yok öyle "amirim turuncuları toplayın, pembeleri bağlayın dedi!" demek..

Olay şöyle gelişmiş;
Çevrede bir adet Repsol renginde 1000RR dolaşıyormuş ve egzozu iğrenç. bir ses çıkartıyormuş onu ararken bu ekipler bizimkileri durdurmuşlar bakmışlar egzoz abart değil normal daha sonra amirlerine sormuşlar amirleri ise bütün turuncu motorları toplayıp emniyette bakacağız demiş....Emniyette ise ruhsat ve ehliyet kontrolü yapılırken biizmkilerin birinde ehliyet diğerinde ise(benimki) ruhsat olmadığı anlaşılmış(Ruhsat vardı ama benim yanımdaydı ) ve motorlar bırakılmamış bana ruhsatsızlıktan arakdaşıma ise ehliyetsizlikten ceza kesilmiş bana anlatılan da böyle:silent:

valla onu bunu bılmem artık bırılerı bu tum polıslere dur demelı abartmaya basladılar 6ay sonra polıs olan arkadaslardan fazla bırsey beklememelı bence:farao:

Buna benzer bi olayıda ben yaşadım saat gecenin 2 si gibi ekip otosu önüme geçip çevirdi söylediği ilk kelime motorunu bağlyorum üzerindeki eşyaları al oldu
Çabuk sinirlenen birisi olmama rağmen nasıl olduysa hiç tepki göstermeden sebebini sordum egzoz olayıymış benim motorumun egzosu orjinal artı 125 cc lik makina bunda bi yanlışlık var dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım memurla anlaşamadık evrakları istedi tamam ben komisernizle konuşucam dedim sohbetin uzamasından onunda canı sıkılmış olucak yanımıza geldi noluyo burda falan gibi evrakları verdim motorun durumunu anlattım konu kapandı.

Onlara gürültü yapan bir kaç motor diye şikayette bulunulmuş buda motorya gelip bana yapıştılar ama ne ceza nede bağlama hayırlı geceler ayrıldk.
Şimdi arkadaşların olayı farklı eksik evrak herşeyin tamam olsun bakalım problem oluyormu?
Arkadaşlar bu makinaları kullanıyorsak Ehliyet kask evraklar tamam olması lazım bunlar olmazsa veya eksik olursa her zaman sorunlar çıkar.

herkese kazasız belasız yolculuklar.

Buna benzer bi olayıda ben yaşadım saat gecenin 2 si gibi ekip otosu önüme geçip çevirdi söylediği ilk kelime motorunu bağlyorum üzerindeki eşyaları al oldu
Çabuk sinirlenen birisi olmama rağmen nasıl olduysa hiç tepki göstermeden sebebini sordum egzoz olayıymış benim motorumun egzosu orjinal artı 125 cc lik makina bunda bi yanlışlık var dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım memurla anlaşamadık evrakları istedi tamam ben komisernizle konuşucam dedim sohbetin uzamasından onunda canı sıkılmış olucak yanımıza geldi noluyo burda falan gibi evrakları verdim motorun durumunu anlattım konu kapandı.

Onlara gürültü yapan bir kaç motor diye şikayette bulunulmuş buda motorya gelip bana yapıştılar ama ne ceza nede bağlama hayırlı geceler ayrıldk.
Şimdi arkadaşların olayı farklı eksik evrak herşeyin tamam olsun bakalım problem oluyormu?
Arkadaşlar bu makinaları kullanıyorsak Ehliyet kask evraklar tamam olması lazım bunlar olmazsa veya eksik olursa her zaman sorunlar çıkar.

herkese kazasız belasız yolculuklar.

Sonuna dek haklısınız aslında bizimkiler de kurtulabilirmiş ama birinde ehliyet öbüründe de de ruhsat yokmuş şans işte ne diyelim :pale:

Ruhsat sahibini tanımıyorsanız işiniz çok zor
Ayrıca ruhsat sahibini bulsanız bile muayene sigorta v.s. herşeyin tam olması gerekiyor ama birde şu var
Size kesilen cezaları ödemedende motorunuzu alabilirsiniz vekaleti başka birinin üzerine alırsınız cezalarda sizin şahsınıza kesildiği için motorları otoparktan alabilir vekalet sahibi..
Ayrıca hergün otopark parası v.s. işliyor haberiniz olsun
Şimdi bunları nerden mi biliyorum :)
Benim gilerada 2 haftadır otoparkta yatıyo ve hala vekalet bekliyor ruhsat sahibinden...

Ruhsat sahibini tanımıyorsanız işiniz çok zor
Ayrıca ruhsat sahibini bulsanız bile muayene sigorta v.s. herşeyin tam olması gerekiyor ama birde şu var
Size kesilen cezaları ödemedende motorunuzu alabilirsiniz vekaleti başka birinin üzerine alırsınız cezalarda sizin şahsınıza kesildiği için motorları otoparktan alabilir vekalet sahibi..
Ayrıca hergün otopark parası v.s. işliyor haberiniz olsun
Şimdi bunları nerden mi biliyorum :)
Benim gilerada 2 haftadır otoparkta yatıyo ve hala vekalet bekliyor ruhsat sahibinden...

Emrah bilgiler için teşekkür ederim kardeşim ama;

1. Ruhsat sahibini iyi tanıyoruz vekaleti ondan alacağız pazartesi günü
2.Motoru otoparktan alacağız pazartesi
3.Motorun vergisinin 2. taksidi eksik o da pazartesi yatırılacak
4. Pazartesi motoru alırsak 3 günlük otopark parası ödeyeceğiz umarım günlük 5 ytl felandır

Tabi bunların hepsi için kocca bir İNŞALLAH !

Emrah bilgiler için teşekkür ederim kardeşim ama;

1. Ruhsat sahibini iyi tanıyoruz vekaleti ondan alacağız pazartesi günü
2.Motoru otoparktan alacağız pazartesi
3.Motorun vergisinin 2. taksidi eksik o da pazartesi yatırılacak
4. Pazartesi motoru alırsak 3 günlük otopark parası ödeyeceğiz umarım günlük 5 ytl felandır

Tabi bunların hepsi için kocca bir İNŞALLAH !

Vergiye bakmıyorlar muayene vede sigortanız olsun yeter
İnşallah alırsınız ne diyim benim durumuma düşmeyinde..
Hala vekalet gelicek elimede motoru otoparktan çıkarıcam...

merhaba arkadaşlar selçuk ben
ben eyüp arkadaşımızın motorunu perpadan aldım malzeme almaya gidiyordum
ve yıllardır istanbulda motor kullanıyorum
birçok çevirmeye girdim
hatta birkeresinde montu iş yerine bırakıp kask ve dizliklerle yakın mesafe çıktım çevirmeye girdim bırak ehliyeti ruhsatı kimlik dahi üstümde yoktu adamlarla konuştum ve o durumda bile ceza bile yemeden geçtim.
ama bu yurdum polisi böle bir uygulama yaptı.hala morelim bozuk:pr:
bu durum ilginç olduğu için biraz komik olabilir, dalga geçen arkadaşlarda olabilir fakat şunu unutmayın başınıza gelmeden anlayamaya bilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar