motorlarada R harfi ne ifade ediyor

R : Race
S: Sport
SS: Super Sport
X: Cross

bu kodlamar genelikle tercih edilen kisaltmalardir. Araclardaki GTI , DTI gibi

BWM deki GS aciklamasi gayet basit. G: Kasa modeli BMW tum kasa modellerine bir kod verir. Ornegin 5 kasa modelidir 20 ise motor gucu. 520 yani.

G: kasa S: sport. R1200gs inde aciklamasi bu.

Genelikle bu sekilde gider ama muhakak gibi istisnalar vardir ama bu kaydeyi bozmaz.

Cok akil yormaya gerek yok:)

R harfi sportive motorlarda pist için olduğunu ifade eden bir harftir.
Bu harf tek olarak da kullanılabildiği gibi çift olarak da kullanılabilir.
Yani Honda CBR... RR pist için üretilmiştir.
Kawasaki ZX... R Yol için;
ZX...RR pist içindir.
Bu her marka için geçerli değildir.
Örneğin Yamaha yol için ürettiği hız motorlarına YZF ibaresini kullanırken pist için olanları R1,R6 gibi isimlendirmektedir. Fakat pist için olanlar da YZF serisindendir.
Peki pist için motor, yol için motor ne demektir?
Onları da bir gün vaktim olduğunda bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışırım.

Bilgi dogrudur abi katılıyorum.Desene ben 600 RR ı şimdi pist de kullanmam lazım.:queen: :queen:

ben de ss yi seve seve anlamında sanıyodum biraz da argoya çekilmiş halinde bak gün geçtikçe neler ögreniyoruz:cyclopsan

Biri SS kullanan deyince sen seve seve kullanan anlamına geldiğini sanıyorsun demek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

ozamannnnnnd X ne anlamina geliyo arkadaslar ? :--]

arabalardaki gibi 4x4 demek degildir herholdt

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Son düzenleme:

BWM deki GS aciklamasi gayet basit. G: Kasa modeli BMW tum kasa modellerine bir kod verir. Ornegin 5 kasa modelidir 20 ise motor gucu. 520 yani.

Genelikle bu sekilde gider ama muhakak gibi istisnalar vardir ama bu kaydeyi bozmaz.

ewet forumun son noktası konulmuştur.....

Vallahi süper sıkmışsın :queen: Özellikle GS açıklamasına bayıldım. :p

X - tahmin ettiğin üzre cross değil supermoto kısaltması olarak kullanılıyor. Yamaha XT 660 X super motoyken, XT 660 R endurodur.

Diğer yandan GS konusuna gelirsek, GS = gelande - strasse'nin kısaltmasıdır. Yani İngilizcesi OFFROAD-STREET.

Lütfen selemizden element uydurmayalım :cherry:

ewet forumun son noktası konulmuştur.....

:queen: :queen: İşte bu da noktadan sonra ; cümlenin devamı olsa gerek... :mrgreen: :mrgreen:

X - tahmin ettiğin üzre cross değil supermoto kısaltması olarak kullanılıyor. Yamaha XT 660 X super motoyken, XT 660 R endurodur.

Diğer yandan GS konusuna gelirsek, GS = gelande - strasse'nin kısaltmasıdır. Yani İngilizcesi OFFROAD-STREET.

Aaaa öyle deme abisi o da öğrenecek zamanla :p :mrgreen: :bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
markaların bağımsız olarak kendi model sınıflandırmalarıyla alkalı bir şey olduğunu düşünüyorum ben..harflere nie takılıosunuzki ne önemi var bunun anlayamadım.bis turkler çok takılıyoz böle şlere..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar