Motordan Yanık Kokusu Gelmesi

Merhaba arkadaşlar.
Motorumda arada sırada nedense bir yanık kokusu geliyor.Bu koku geldiğinde hemen durup kenara çekiyorum motorun her yerin kokluyorum ama yanık kokusunu alamıyorum.Neden bilmiyorum ama 4 kere farklı yerlerde ilerlerken motorumdan yanık kokusu geldi.Hepside motoru 1 saatten uzun süre kullandığımda geldi.Yeni olduğum için bilgim yok.Bunun nedeni ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Birde motorumu çalıştırdığımda defalarca istop ediyor.Çalışmıyor.Aküde bir problem var gibi.Motoru çalıştırınca ışıklar hafif azalıyor ve normale geliyor.Motordan çok değişik ses çıkıyor.Ve sürekli ısınana kadar istop ediyor.Bu sorum hakkında da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Motorum ;

Tvs Apache RTR 150
2012 Model
2013 12 Temmuz Trafiğe Çıkışlı.
Kilometre : 2.000 - 2.250 Arasında.
1.000 Bakımı yapıldı , yarın 2.500 Bakımına gideceğim.

%90 emin olduğum bilgi ile söylüyorum

motorun yeni olduğu için çok ısındığında eksozdaki boya kokuyor. bu uzun süre çalışmada ortaya çıkar. bende motorumu yeni aldığımda ankaraya giderken 3-4 kere durmuştum koku var diye..sonradan öğrendim ki çok ısındığı için boyası kokuyor ve birkaç kere daha koku aldım o koku ilerleyen zamanlarda kesilecektir.

Merhaba arkadaşlar.
Motorumda arada sırada nedense bir yanık kokusu geliyor.Bu koku geldiğinde hemen durup kenara çekiyorum motorun her yerin kokluyorum ama yanık kokusunu alamıyorum.Neden bilmiyorum ama 4 kere farklı yerlerde ilerlerken motorumdan yanık kokusu geldi.Hepside motoru 1 saatten uzun süre kullandığımda geldi.Yeni olduğum için bilgim yok.Bunun nedeni ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Birde motorumu çalıştırdığımda defalarca istop ediyor.Çalışmıyor.Aküde bir problem var gibi.Motoru çalıştırınca ışıklar hafif azalıyor ve normale geliyor.Motordan çok değişik ses çıkıyor.Ve sürekli ısınana kadar istop ediyor.Bu sorum hakkında da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Motorum ;

Tvs Apache RTR 150
2012 Model
2013 12 Temmuz Trafiğe Çıkışlı.
Kilometre : 2.000 - 2.250 Arasında.
1.000 Bakımı yapıldı , yarın 2.500 Bakımına gideceğim.

Apache'de jikle var mı bilmiyorum. Çalıştırmadan önce jikle açıp 1-2 dakika kadar o şekilde çalıştırıp sonra jikleyi indirmelisin özellikle soğuk havalarda. Eğer buna rağmen stop ediyorsa rolanti ayarın düşük olabilir. Rolanti vidasından hafif artırırsan sorunun çözülecektir diye düşünüyorum.

Garip1701 : Teşekkür ederim bende bir an için korkmuştum:)

ybalci : Evet jikle var.Teşekkür ederim söylediğiniz gibi çalıştıracağım.

Veya silindirin üstünde plastikler varsa onlarda kokuyor olabilir.

Motosikleti
Fazer8 abs
motorun stop etmesi tamamen rolanti ayarı veya soğukken jiklesiz çalıştırmaya bağlı gibi görünüyor. birde kafanda kask ile hareket halinde yanık kokusunu nasıl alıyorsun ben orayı anlamadım.

motorun stop etmesi tamamen rolanti ayarı veya soğukken jiklesiz çalıştırmaya bağlı gibi görünüyor. birde kafanda kask ile hareket halinde yanık kokusunu nasıl alıyorsun ben orayı anlamadım.

öyle bir kokuyor kiii :)

ben 110-120 ile giderken alıyorum kokuyu

rölantisi düşük olduğu için stop etmesi normaldir. çalıştırırken jikle varsa o şekilde çalıştır ısındıktan sonra stop etmez. o yanık kokusu ara sıra bendende geliyor ama sanırım normal birşey.

---------- Post added at 11:45 ---------- Previous post was at 11:43 ----------

%90 emin olduğum bilgi ile söylüyorum

motorun yeni olduğu için çok ısındığında eksozdaki boya kokuyor. bu uzun süre çalışmada ortaya çıkar. bende motorumu yeni aldığımda ankaraya giderken 3-4 kere durmuştum koku var diye..sonradan öğrendim ki çok ısındığı için boyası kokuyor ve birkaç kere daha koku aldım o koku ilerleyen zamanlarda kesilecektir.

benimki yeni olmadığı halde bazen bendende geliyor ama her tarafına baktım sorun yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o yanık kokusu banada geliyor? acaba motor sogukken cok yüklenildigi zaman çiğ duman attıgı zaman mı oluyo ki diye düşünüyorum ????

uzun süre kullanımda aynı kokuyu bende alıyordum ki bu açıklama çok iyi olmuş boyadan geldiğini anlamış olduk
stop etme olayı ise tvs apache sıcak hava motorudur o yüzden stop ediyor sol kumandada jikle görceksiniz çekili bir şekilde 2 3 dk ısıtın
hatta öyleki soğuk tvs apachenin gerek serilik gerek son sürati düşük iken sıcak apache yardıra yardıra gidiyor :)

Geçen gün bana da geldi o koku...

Sonra düşündüm, benim motorum yok ki bana noluyo derken.

evde olduğum aklıma geldi, meğer hanım düdüklüdeki yemeği yakmış...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar