Motordan gelen yanık kokusu

Merhabalar, MT-25 motorum rodajda 7000 deviri geçmeden yaklaşık 150 km kadar hafif aralıklı yol yaptım ve motosikletten deli gibi yanık kokusu geliyor. Gidişinde duruşunda bi sorun yok ama bu yanık kokusu normal değil gibi hissediyorum. Bu koku neyden geliyor olabilir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:26 ----------

Toplam kmsi 250 civarı bu arada ekleyeyim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yanık vb koku sıfır motosiklette normaldir, çok rahatsız eden bir durum söz konusu ise servise göstermekte fayda var.

Bir arkadaşım için Nazilli'de ki bayiden Muğla'ya R25 getirmiştik ve motosikletin ciddi anlamda yandığını düşünmüştük. :)

Normaldir.

bende r25 aldığımda ortalama 1000-1500 km yanık kokusu gelmişti dert etmeyin.

Biraz olsun içim rahatladı:) bide motorun kuyruk kısmına yakın bir yerden emin değilim 1-2 damla kadar yağ damlamıştı bunun sebebi hakkında bi fikriniz var mı? Normal midir?

Sıfır motorlarda böyle seyler olur fazla kafanıza dert etmeyin hayırlı olsun :)

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Egzoza bişeyler yapışmış olabilir. Baktın mı ?

Yağ seviyesi çubuğu nerede ve buna nasıl bakılır diyip sonra tekrar yerine tam olarak oturtamamış olabilirsiniz (misal ben) .Benzeri merak sonucu oluşan bir durum olabilir mi

Debriyaj balatası alışır yanar, fren balatası alışır yanar, sıfır motor yağı yanar kokar, rodajda metal yanığı kokusu muhtemeldir, egsoz ısınır metal yanığı kokar... Önemli olan sürekli takip etmek anormal bir şeyler olup olmadığını kontrol etmek.

sıfır motorlarda ithalat sırasındaki bekleme süresinde, paslanma olmaması için egzoz vb yerlere mum bazlı ürün sürülür.bu madde kullandıkça yanar ve yok olur. yani bu kokuları almanız çok normal.

egzoza veya manifolda poşet vb bişi yapışmış olabilir.
daha önce başıma gelmişti, çok kötü bi koku yayılıyodu motoru her kullandığımda

Bu benim ilk vitesli makinem, sistemsel olarak cidden hiçbişeyden anlamıyorum yağı kontrol ettim bi sıkıntı göremedim seviye normaldi. Bu bir iki damla yağ kaçırma uzun yoldan geldiğim için normal o zaman?

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Zinciri yağlamışsınızdır muhtemelen. Zincir de atmıştır biyerlere, oradan damlamış olabilir.

ilk motorumu bayiden çıkarıp eve getirirken kokudan duramamıştım. Bahçede bir bakayım dedim egzoz komple plastik poşetle kaplanmış yanmış erimiş.. Hayır serviste de hata. Öyle motor teslim edilir mi..

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Selam.

Aramaya inandım ama cevap bulamadım. Genelde plastik yanığı kokusuna sorulmuş. Yeni konu açmak ta istemedim.
Bir kaç gündür motordan kağıt yanığı kokusuna benzer bir koku geliyor. Motoru koyduğum köşede rüzgardan dolayı biraz kağıt plastik vs. birikiyor. İlk olarak motorun etrafına kağıt parçası girmiştir diye düşündüm ama geçmedi. Gözle görünen bir şey de yok.
Zincir temizliği yağlaması falan yaptım iki hafta önce, ama o zamandan bu zamana kalmaz diye düşünüyorum.
Hafta sonu merkeze gidince servise göstereceğim olmadı.

Şimdiden teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar