Motordan düştüm

Merhaba arkadaşlar bugün başımdan kötü bir olay geçti.6 ay önce motosiklet kullanmaya başladım.6 ayda ilk kez bugün motosikletten düştüm.Yokuş aşağı iniyordum.yerler ıslaktı.önümdeki ticari taksi aniden durdu.motoru arka fren ile durduramadım ve ön freni panik halinde sıktım.kilitlendi ve sola yattım.galiba sorun bendeydi.aracı biraz yakından takip ediyordum.bende hiç bir yaralanma yok.sadece sol kolum ağrıyor o kadar.motorun galiba ön çatalı yamuldu.tam emin olmamakla beraber motorda bir gariplik var.gaz verip giderken dümdüz problemsiz gidiyor ancak gazı kesince ve durmaya yakın çok fazla olmamakla beraber sağa sola çekiyor.ön frende birşey yok amortisörde hiç birşey yok ama sağa sola çekmesini anlayamadım.bir arkadaşa gösterdim.gidon düzken ön teker çok hafif sağa bakıyor dedi ancak oda tam emin değil.bu sorun tamir edilebilirmi?sürüşü çok etkilermi?

CBA

Geçmiş olsun sende bişey yoksa gerisi hikaye sende bişey olmayışı sevindirici.Gidonun yalpa yapması dediğin gibi düşmeden kaynaklıdır bi ara servise göstermekte fayda var.

çok geçmiş olsun kardeş allah daha beterinden saklasın

geçmiş olsun hafif ellerini bırak gidon dan çekerse sola yamulmuştur
tornacı da bakıyolar maşaları yamukluğuna

arkadasım gecmiş olsun bende de aynı problem olmustu düşmüştüm ve ön teker hafif sağa bakıyodu serviste düzelttiler.sende vakit kaybetmeden yaptır bi kaç saatte hallediyolar

sağolun arkadaşlar.umarım maşa değişmesi gerekmiyordur.düzelecek birşeydir.

Büyük geçmiş olsun. :pale: İnşallah son kazan olur
Sana önemli birşey olmaması sevindirici. Motora gelen zarar hallolur kafana takma.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilk ve son duşuşun olur işallah :cat:

Yokuş aşağı ıslak yolda tek arka fren hatalı.Aynı yuvarlanma olayını bende yaşadım(Eşşekten düşmüşün halinden anlarım yani:cherry:).Normaldede arka fren tek başına durmak için yeterli değildir.Aslolan,ön freni durmak için kullanıp arkayıda dozajlamaya yardımcı olmasını sağlamalısın.Islak zeminde yol alırken kuru yolda yaptığın hızın 3 te birine düşmen gerekir ve öndeki araçla mesafen gayet uzun olmalı.Bununla geçmiş olsun.Motor nasıl olsa düzelir.Hem düşmedim deyen motorcu eğitimini tamamlamamış demektir.Bi evresini geçmiş oldun.:).

Geçmiş olsun:rendeer:Motoru aldıktan sonra boş bir arazıde denemek lazım kuru havada ön freni sıkarsam ne olur ıslak havada basarsam ne olur birde ön freni çabuk kiltleyen motorlarda 2 parmakla sıkılması öneriliyor ABS si ve gelişmiş freni olanlarda ise 4 parmak:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar