Motordan duman çıkıyor

Motorum SYM MAXSYM 400 ve ilk arızasını verdi. 1 haftadir calistirmiyordum, simdi bi cikayim dedim. Ilk calisir gibi oldu stop etti, son 1 ayda bir kac kere olmuştu zaten. Bu sefer biraz gaz vererek calistirdim calisti ama birkac saniye sonra duman cikmaya basladi iceriden, stop ettim hemen, yine calistirayim dedim ama zayiflayan akü de bitti bu sefer. Bu arada grenaji sökup iceri baktim gorunen bir yanık yok. Neyse arabadan takviye yapip tekrar calistirdim, birkac saniye sonra kokuyu tekrar duydum yine stop ettim hemen. Durum bu, napicaz:)
(Servise göster diyen arkadaşları pistten alalım)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bi kaç kez zorladıysan çalıştırmak için motoru boğmuşsundur. Daha sonra dumanlı çalışması normaldir , biraz rolantide çalıştırıp baksaydın keşke.
Edit , duman egzozdan çıkıyorsa normal tabi , motor bloğundan çıkıyosa anormal.

Koray motorun km biraz yüksekse eğer çalışmadığı süre içşnde sübap keçelerinden piston üstüne yağ sızmış olma ihtimali var. O yüzden duman atar.
Bunun yanında hava soğuk olduğundan egzozdaki gaz çıkışı buhar olarak görünür oda duman atıyor sanmana sebep olabilir.
Korkma çalışsın bir iki dakika sonra bak kesilmesi lazım dumanın. Tabiri caizse içindeki pisliği atmasına müsade et biraz çalıştırarak.
Egzozdan çıkan duman bariz mavi ise yağ yakma siyah ise iyi yanmamış yakıt çaydanlık buharı gibi ise buhardır zararsızdır.

Son düzenleme:
Hımmm. Şimdi işler değişti işte... Kapakları açıp çalıştırarak gündüz gözüyle baksan? Marş motoru kablosu gevşekse takviyede ısınıp kabloyu eritmiş olabilir,egzoz çıkışına değen bişey yanmış olabilir,v.s

elektrik arızası olduğuna eminsen ve marş bastıktan sonra oluyorsa:
buji kablosu gibi marş bastıktan sonra elektriğin dolaştığı yerleri kontrol etmende fayda var.

elektrik arızası olduğuna eminsen ve marş bastıktan sonra oluyorsa:
buji kablosu gibi marş bastıktan sonra elektriğin dolaştığı yerleri kontrol etmende fayda var.

buji kablosu, ateşleme bobini, marş motoru ve rölesi gibi yerlere baktım, yanan biryer yok. anlamadım ne iş.

Bana tipik bir kısa devre sorunu gibi geldi, tek tek kabloları takip edin özellikle hareketli parçaların olduğu yerdeki kablolara bakın. Normalde kısa devrede sigorta atması lazım ama bazen sigorta attıracak kadar kısa devre olmuyor kablonun sadece bir parçası değiyor. Çamurluk altlarında falan kablo varsa oralara çok dikkatli bakın bir de koku ne taraftan geliyor tespit edip ona göre çözüme gitmek daha kolay olacaktır.

şu an motor hiç çalışmıyor, arabanın aküsünü bile takıp denedim ama sanki akü bitmiş gibi tepki veriyor, marş motoru zor dönüyor.

Marş sisteminin kontrol edilmesi lazım bir sey mars motorunu asiri zorluyorsa motorun fazla akim cekerek mars kablolarinin erimesine neden olacaktir, bahsettiginiz yanik kokusunun nedeni bu olabilir.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Marş motorunun kömürlerinde sorun olabilir,marş rölesi son nefesini vermiş olabilir.Yada bunlara giren soketlerde oksitlenme/temassızlık olabilir.Belki küçük bir ihtimal takviye yaptığınız arabanızın da aküsü zayıflamış olabilir.

Antifriz kaçağı olabilir,
Suyun seviyesini ve su borularının ucundaki kelepçeleri kontrol edin , bi sıra bende de böyle bir sorun oldu motor alev alıyor zannettim,
Antifriz de yanık plastik kokusuna benzer bir şekilde kokuyor.

Son düzenleme:
Arabadan takviye ettiğin sürece marş motoru zor dönüyorsa marş motorunda problem olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar