- Konu Yazar
Arkadaşlar iki gündür aklımı kurcalıyor bu soru. Önceki gün motor rölantideyken yağ tapasını açtım (daha ısınırken) meraktan, hani yağ falan gelmedi de böyle kesik kesik hava atıyodu. Aklım karıştı. İnternetten aradım araştırdım neden olur, normalmi, ne kadar anormal diye pek kayda değer bişi bulamadım. Daha çok arabalar için anlatılmış dumat atarsa yağ yakıyodur diye kimiside üstten egsantirikli araçlarda olur diğerlerinde anormal demiş...
Şimdi benim yağ tapasının altında debriaj balataları dönüyo, zaten gözle görebiliyorum. Acaba fan misali havayı alıp geri mi atıyo, piston yukarı aşşağı hareket ettikçe (hareket alanının tamamında yağ olmadığını tahmin ediyorum) emme basma tulumba gibi ortamdaki havayı mı hareket ettiriyo, yoksa pistonda kompresyon kaybı oluyoda ordanmı geliyo hava. Tam çözemedim gerçi motorun çekişinde bi sıkıntı yok mavi duman da atmıyo veya tapadan dışarı duman çıkmıyo.
Öyle iki gündür kendi kendime düşünüyorum işin içinden çıkamadım vallahi....
r:
r::silent::silent:
Şimdi benim yağ tapasının altında debriaj balataları dönüyo, zaten gözle görebiliyorum. Acaba fan misali havayı alıp geri mi atıyo, piston yukarı aşşağı hareket ettikçe (hareket alanının tamamında yağ olmadığını tahmin ediyorum) emme basma tulumba gibi ortamdaki havayı mı hareket ettiriyo, yoksa pistonda kompresyon kaybı oluyoda ordanmı geliyo hava. Tam çözemedim gerçi motorun çekişinde bi sıkıntı yok mavi duman da atmıyo veya tapadan dışarı duman çıkmıyo.
Öyle iki gündür kendi kendime düşünüyorum işin içinden çıkamadım vallahi....